Günün film önerileri (25.06.2020)

Gazetemiz Yeni Haber tarafından günlük hazırlanan "Kültür Sanat" köşemizde bugünün film tavsiyeleri şöyle...
Günün film önerileri (25.06.2020)

Casuslar Köprüsü

Bir Fox Pictures - DreamWorks Pictures yapımı, bu dramatik gerilim türündeki filmde Brooklyn’de bir sigorta avukatının kendisini bir anda Soğuk Savaşın ve Sovyetler tarafından ele geçirilen Amerikalı U-2 pilotunun değişimi için olacak pazarlığın ortasında bulmasını konu alıyor. Üç Oscar Ödülü sahibi Steven Spielberg’in yönetmenliğini yaptığı filmin başrollerinde iki Oscar ödülü bulunan Tom Hanks avukat James Donovan rolünde, ona üç Tony Ödülü ve iki Olivier Ödülü bulunan Sovyet ajanı Rudolf Aben rolündeki Mark Rylance eşlik ediyor. Casuslar Köprüsü'nün senaristleri ise usta yönetmen ve senarist Coen Kardeşler.

casuslar-koprusu.jpg

Pixels

1980'li yılların unutulmaz figürleri Sam Brenner, Will Cooper, Ludlow Lamansoff ve Eddie "Ateş Püskürten" Plant, atari salonlarında dünyayı binlerce kez kurtardılar ve şimdi dünyayı ilk kez gerçekten kurtarmak zorunda kalacaklar. Uzaylılar, atari oyunlarının video yayınlarını keşfedip bunları gerçek birer savaş ilanı zannederek video oyunları aracılığıyla Dünya'ya hücum ederler. ABD Başkanı Cooper'ın PAC-MAN, Donkey Kong, Galaga, Centipede ve Space Invaders'ın saldırılarını engellemek ve dünyayı kurtarmak için video oyunu kahramanlarından yardım istemek dışında bir şansı kalmamıştır. Teğmen Violet Van Patten ise onlara benzersiz silahlar temin ederek ekibe katılacaktır.

pixels.jpg

Ben Kimim?

Genç bir bilgisayar dehası olan Benjamin, sadece Almanya’da değil dünya çapında tanınan biri olmak istemektedir. Yer altı bir hacker grubu, Benjamin’i aralarına katılmaya çağırınca, Benjamin bu tehlikeli teklifi kabul eder ancak bu tehlikeli oyunlarda başına geleceklerden habersizdir. Yönetmenliğini İsveç'li yönetmen Baran bo Odar’ın üstlendiği filmin senaryosunda da yönetmen bo Odar ile birlikte Jantje Friese’ın imzası var. Siber suç geriliminin başrolünde Tom Schilling yer alırken, Schilling'e Elyas M'Barek, Wotan Wilke Möhring, Hannah Herzsprung ve Trine Dyrholm isimleri eşlik ediyor.

ben-kimim.jpg

Kelebeğin Rüyası

Zonguldak'ta yaşayan, iki genç şair Rüştü Onur ve Muzaffer Tayyip Uslu, yeni yeni modernleşen bu madenci kentinde memuriyet hayatlarını sürdürürken, bir yandan da sanatla, edebiyatla ve en çok da şiirle iç içe yaşamaktadırlar. Ayakları üzerine yeni kalkan genç Cumhuriyet, bir yandan modernleşme çabasındayken, aynı yıllarda Avrupa'da da çetin bir savaş yaşanmaktadır. Belediye Başkanı'nın kızı Suzan'ın Zonguldak'a geri gelmesiyle Rüştü ve Muzaffer'in şiire olan inancı daha da artar. Henüz lise öğrencisi olan Suzan, çevrenin istememesine rağmen iki gençle yakın arkadaş olur. Fakat 1940'lı yılların vebası olan verem, iki genç insanın da sağlığını git gide tehdit etmektedir. Rüştü ve Muzaffer'in hem kendi gelecekleri, hem de dünyanın gidişatı hayra alamet değildir.

kelebegin-ruyasi-001.jpg