Gurbetçiler rekor kırdı! İlk turdaki katılım aşıldı

28 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu için yurt dışındaki temsilcilikler ve gümrüklerde oy kullanma süreci devam ediyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), yurt dışında ve gümrüklerde kullanılan oy sayısını kamuoyuyla paylaştı.
Gurbetçiler rekor kırdı! İlk turdaki katılım aşıldı

Türkiye'de milyonlarca seçmenin oy kullandığı 14 Mayıs seçimlerinde adaylar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun 50+1 sistemine göre oy oranını sağlayamaması nedeniyle seçim ikinci tura kalmıştı. Seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından yurt dışında ve gümrük kapılarında oy verme işlemleri 20 Mayıs itibarıyla başlamıştı.

TÜM ZAMANLARIN REKORU KIRILDI

Oy kullanma işleminin başlamasının ardından gurbetçiler adeta sandığa koştu. YSK, temsilciliklerde ve gümrüklerde oy kullanan seçmen sayısına ilişkin son durumu paylaştı. YSK, oy kullananların sayısını 1 milyon 839 bin 470 olarak açıkladı.

İLK TURU GEÇTİ

İlk tur seçimlerinde yurtdışında oy verme işlemi 28 Nisan’da başlamış ve 9 Mayıs’ta sona ermişti. YSK’nın kesin sonuçlarına göre yurtdışında ilk turda 12 gün boyunca toplam 1 milyon 691 bin 287 seçmen sandığa giderek oy kullanmıştı.

Etiketler :