Güvenli eğitimin adresi: Marka Eğitim

Marka Eğitim Özel Öğretim Kursu, alanında uzman öğretmen kadrosuyla, ideal rehberlik ve profesyonel eğitim koçluğuyla tüm sınavlarda başarıyı amaçlayarak eğitime yeni bir soluk getiriyor.
Güvenli eğitimin adresi: Marka Eğitim

Marka Eğitim Özel Öğretim Kursu, alanında uzman öğretmen kadrosuyla, ideal rehberlik ve profesyonel eğitim koçluğuyla tüm sınavlarda başarıyı amaçlayarak eğitime yeni bir soluk getiriyor. Öğrencilerin kendilerini keşfetmelerinin öncelikli amaçları arasında yer aldığını söyleyen Müzeyyen Varol, “Motivasyon ve hedef bazlı sonuç içerikli programlarla öğrencilerin geleceğe daha güvenli bakmalarını sağlamak istiyoruz” dedi.

2-20210613183648.jpg

Marka Eğitim Kurumları birbirinden farklı programlarla öğrencilerin motivasyonlarını sağlayarak onları geleceğe hazırlama noktasında emin adımlarla yürüyor. Marka Eğitim Özel Öğretim Kursu Kurucusu, Eğitim Koçu ve Fizik Öğretmeni Müzeyyen Varol, “Marka eğitimde de öncelikli amacımız öğrencilerimizin kendilerini keşfetmeleri sağlamak ve bunu çok boyutlu olarak akademik ders bazında marka eğitimin farklı sosyal ortamlarında sunmaktır. Bu konuda Konya’da bir kursun çok daha ötesinde sunduğumuz programlarla, yola çıktığımız andan itibaren bu konuda öncü olduk diyebiliriz. Bundan sonraki adımlarımız da bunun destekçisi olacak” ifadelerini kullandı.

1-20210613183649.jpg

‘HER BİR ÖĞRENCİ BİZİM İÇİN BİR DÜNYADIR’

Hızlı okuma programlarını ilk başlatan ve ilk uygulayan  kurum olduklarına dikkat çeken Müzeyyen Varol, “Hızlı okuma programlarında öğrencilerimizden ve velilerimizden yüzde  100 fark olduğuna dair geri dönüşler aldık. Her bir öğrenci bizim için bir dünyadır. Kendi en iyi versiyonlarını bulmalarını ve kendilerini daha iyi tanımalarını sağlayacak programlar hazırlıyoruz, takiplerini yapıyoruz. Eğitimde gördüğümüz en büyük eksiklik öğrencilerimizin bir yol haritasına, iyi bir yönlendirmeye ihtiyaç duymalarıdır. Bu durum özellikle pandemi öncesinde daha elzemdi ,içinde bulunduğumuz süreçlerde çok daha önemli hale geldi. Öğrencilerin elinde birçok imkân var ancak nasıl ilerleyeceklerine dair bir fikirleri yok. Bu noktada biz eğitimcilere çok fazla görev düşüyor. Dersleri sadece akademik anlamda sunabileceğimiz bir araç olarak görmüyoruz. Her derste mutlaka öğrencilerimize sunacağımız birçok katkı var. Her öğrenci, ortamı ve öğretmenlerini sevdiğinde eğitime, kendini geliştirmeye ve daha fazlasını yapmaya ait kendisinden bir şeyler bulabiliyor” şeklinde konuştu.

3-20210613183649.jpg

‘MARKA ÖĞRETMENLERLE NEZİH ORTAMLARDA BULUŞTULAR’

Öğrencileri marka öğretmenlerle nezih bir ortamda buluşturduklarını belirten Varol, şöyle konuştu: “Marka eğitim olarak; öğrencilerin ellerinde bir ders programıyla derse gelecek bir ortamdan ziyade kendilerine ait birçok şeyi bulduğu, kendini geliştirme fırsatı bulduğu, kendini doğru ifade edebildiği, aidiyetini çok güçlü hissettiği, kendi yeteneklerinin farkına vardığı bir ortama yönelik öğrencilere motivasyon sağlayarak yola çıkıyoruz. İlk etapta öğrencilerimizin seviyelerini ölçerek doğru bir başlangıç yapmaları adına birebir eğitim koçluğu görüşmelerimiz başlıyor.   Öğrencimizin nereden başlayacağını, nasıl ilerleyeceğini, günlük zaman dilimini adım adım planlayarak, tek tek bütün öğrencilerimizle görüşmelerimizi yaparak başlatıyoruz ve takiplerini yürütüyoruz. Burada amacımız sadece ders değil, öğrencilerimize düzenli ders çalışma alışkanlığını ve bir süre kaybettikleri o ders motivasyonunu tekrar kazandırmak ve aynı zamanda iyi bir hedef oluşturmaktır. Birçok öğrencinin ‘ben hangi mesleği seçmeliyim’, ‘hangi alanda ilerlemeliyim’ gibi sorularına farklı uyguladığımız tekniklerle rehberlik etmek de amaçlarımızdan biridir.”

4-796.jpg

‘PANDEMİDE KAYBOLAN MOTİVASYONU KAZANDIRIYORUZ’

“İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde çocuklarımızın sanal ortamda eğitim alma çabaları ciddi anlamda onları çok zorladı” diyen Varol sözlerine şöyle devam etti; “ Sosyal etkileşimden uzak oldukları için motivasyonlarını yakalamak için çok çabaladık. Aynı zamanda çocuklarımız yüz yüze etkileşimi, sınıf ortamında arkadaşlarıyla ders dinlemeyi, öğretmenlerine yüze yüze soru sormayı çok özlemişler. Ders artı yeni nesil sorum çözümlerimiz tüm gruplarımızda devam ediyor. İnanılmaz bir enerjiyle  katılım gösteriyorlar. Beklentimizin üstünde derslerine motive olmaya istekliler. İlk başta zorluk yaşasalar da çocuklarımız yüz yüze eğitimin, etkileşimin, akran dayanışmasıyla belli motivasyonları kazandırma ihtiyacını daha fazla hissettiklerine tanık oluyoruz. Bu nedenle biz eğitimcilere çok büyük görev düşüyor. Bu heyecanla gelen bütün öğrencilerimize eğitimin her alanında olabilecek en güzel ortamı sunmak, onlara bu kayıplarını en kısa sürede telafi edecek ortamları sunmak hepimizin görevidir. “

5-440.jpg

‘TEK İŞİMİZ EĞİTİM’

Bundan sonra daha özgün bir ortamla Konya eğitim camiasında olacaklarının altını çizen Varol, “Bu yolda tek işimiz eğitimdir.  YKS ve LGS sürecinde seçkin öğrencilerle  marka öğretmen kadromuzu buluşturuyoruz  ve Konya’da bu konuda oldukça iddialıyız. Her öğrencinin gözünde  bir heyecan uyandırabilirsek, çalışmayı, üretmeyi ve  hedefine ulaşabilme cesaretini verebilirsek  ne mutlu bize. Marka Eğitim Kurumlarında bunları baz alarak her seviyedeki öğrencilerimize daha fazlasını yapabilmek adına maksimum düzeyde katkı sunma ilkesiyle yola çıktık. Bu ilke doğrultusunda LGS ve YKS sisteminde  tartışmasız  çok net bir başarı elde edeceğiz . Marka Eğitim kurumlarının çok kısa sürede Konya’da bir marka haline geleceğine inanıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

6-290.jpg

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ