Güvenlik tam çark dönüyor

Konya'da sanayi işletmelerinde çalışanlara yönelik KSO’nun koordinasyonunda başlatılan Kovid-19 antikor tarama testlerinin de devam ettiğini kaydeden Kütükcü, “Şu ana kadar sanayi işletmelerimizde yaptığımız antikor tarama testlerinin sonuçlarında da gördük ki, sanayimizde pozitif vakalar anlamında korkutucu bir durum yok." dedi
Güvenlik tam çark dönüyor

Konya'da sanayi işletmelerinde çalışanlara yönelik KSO’nun koordinasyonunda başlatılan Kovid-19 antikor tarama testlerinin de devam ettiğini kaydeden Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, “Şu ana kadar sanayi işletmelerimizde yaptığımız antikor tarama testlerinin sonuçlarında da gördük ki, sanayimizde pozitif vakalar anlamında korkutucu bir durum yok. Taramalar, sahada devam ediyor. Ayrıca Konya’mızda salgın dolayısıyla karantinaya alınarak, kapatılmış bir işletmemiz de şu an için yok” dedi.

memis-kutukcu-2-002.jpg

Başkan Memiş Kütükcü, KSO üyelerine ücretsiz maske dağıtımından, sokağa çıkma kısıtlamalarında çalışma izinlerinin koordine edilmesine, sanayi çalışanlarına yönelik gerçekleştirilen Kovid-19 antikor tarama testinden TOBB Nefes Kredisi seferberliğine kadar birçok alanda çalışma yaptıklarını anlattı. Kütükcü, ayrıca Konya'nın bu süreci çok iyi yönettiğini, bundan sonraki süreçte de tedbiri elden bırakmadan üretimi sağlıklı bir şekilde devam ettirmesi gerektiğini ifade etti.

memis-kutukcu-1.jpg

KSO PANDEMİ KURULU OLUŞTURULDU 

Türkiye'de ilk Kovid-19 vakasının görüldüğü 11 Mart tarihinden itibaren Konya Sanayi Odası'nın mevcut görev ve çalışmalarının yanı sıra, iş dünyasının pandemi sürecini en az hasarla atlatması için yoğun bir çalışma temposuna girdiğini söyleyen KSO Başkanı Memiş Kütükcü, "Olağan üstü bir dönemden geçtiğimiz bu pandemi sürecinde, üyemiz olsun ya da olmasın, tüm sanayicilerimize ulaşmaya çalıştık. Odamız bünyesinde oluşturduğumuz KSO Pandemi Kurulu ile, sanayicilerimizden gelen talepleri ve sorunları başta üst kuruluşumuz TOBB olmak üzere ilgili bakanlıklara ilettik.  Yine katıldığımız her toplantıda, iş dünyamızın sorunlarını dile getirdik. Bu taleplerimizin büyük bir çoğunluğu çözüme kavuşturuldu. Diğer taleplerimizin de çözüme kavuşturulması için takibimizi sürdürüyoruz" şeklinde konuştu.

antikor-testleri-1.jpg

‘ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMALAR YÜRÜTTÜK’

Pandemi döneminin ilk günlerinde maske temininde yaşanan sıkıntıya yönelik olarak da çözüm odaklı çalışmalar yaptıklarını bildiren Kütükcü, "Hepimizin malumu olduğu üzere sürecin başlarında, çeşitli sorunlardan dolayı maske temini noktasında büyük sıkıntılar yaşadık. Bu noktada şehrimizde maske teminine katkı vermek amacıyla tekstil meslek komitesi üyelerimizi bir araya getirerek, organize bir şekilde maske üretimine öncülük ettik. Yine bu dönemde sokağa çıkma kısıtlamalarında, çalışma izinlerinin alınmasını koordine etme görevini üstlendik. TOBB Nefes Kredisi seferberliğine destek olarak, sanayicilerimizin finansmana ucuz erişimine olanak sağladık" ifadelerini kullandı.

antikor-testleri-2.jpg

ANTİKOR TARAMA TESTLERİ DEVAM EDİYOR

Kütükcü, Konya'da sanayi işletmelerinde çalışanlara yönelik KSO’nun koordinasyonunda başlatılan Kovid-19 antikor tarama testlerinin de devam ettiğini kaydederek, şunları söyledi: “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ve Sağlık Bakanlığımız işbirliğinde Odamızın koordinasyonunda başlatılan antikor tarama testlerini, sanayicilerimizden gelen talepler ve mevcut kit sayılarına göre planlama yaparak gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar sanayi işletmelerimizde yaptığımız antikor tarama testlerinin sonuçlarında da gördük ki, sanayimizde pozitif vakalar anlamında korkutucu bir durum yok. Taramalar, sahada devam ediyor. Ayrıca Konya’mızda salgın dolayısıyla karantinaya alınarak, kapatılmış bir işletmemiz de şu an için yok.”

sanayi-2.jpg

BAŞKAN KÜTÜKCÜ’DEN TEDBİRDE KARARLILIK VURGUSU

Açıklamasında sanayi üretiminin sağlıklı bir şekilde devam etmesinin son derece önemli olduğunun da altını çizen Kütükcü, “Bizim en büyük önceliğimiz işletmelerimizdeki çalışma arkadaşlarımızın sağlığını korumak ve devamında sanayi üretiminin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesini sağlamak. Sürecin başından beri her platformda bunu vurguluyor, 'Tedbir Al, Çalışanını Koru, Üretime Devam Et Türkiyem' diyoruz. Bu 1 Haziran’da başlayan yeni normal dönemi için de çok önemli. İşletmelerimiz maske+mesafe+hijyen kurallarına kararlı bir şekilde uyarak, üretimlerine devam etmeliler” diye konuştu.

sanayi-1.jpg

•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ