Güzel günlere bir ışık yakalım

Karatay Aydınlatma ve Dekoratif Ürünler İşletme Sahibi Celalettin Çağlar,firmalarındaki faaliyetleri ve koronavirüs süreciyle ilgili; “Gecenin en karanlık anı, gün doğmadan hemen öncesiymiş. Türkiye’yi çok güzel günler bekliyor inşallah” dedi.
Güzel günlere bir ışık yakalım

Konya’da 2018 yılında aydınlatma sektörüne yeni bir soluk getirmek ve hayallerini gerçekleştirmek amacıyla yola çıkarak Karatay Aydınlatma ve Dekoratif Ürünler işletmesini kuran Celalettin Çağlar,firmalarındaki faaliyetleri ve koronavirüs süreciyle ilgili; “Gecenin en karanlık anı, gün doğmadan hemen öncesiymiş. Türkiye’yi çok güzel günler bekliyor inşallah” dedi.

karatay-aydinlatma-konya-5.jpg

İşletme kurma hayali ile çıktığı yoldaki süreci anlatan Firma Sahibi Celalettin Çağlar; “Konya-Meram doğumluyum. İlk, orta ve lise öğretimimi Konya’da tamamladım. 2013 yılında Konya Gazi Lisesi’nden mezun olduktan sonra 2013 Eylül’ünde Gazi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nde lisans öğrenimime başladım. 2018 Gazi Üniversitesi mezunuyum.Üniversiteden mezun olmama yakın kendi işimi yapma hayali içerisindeydim ve babam Hayrettin Çağlar’ın da arkamda durup beni cesaretlendirmesiyle Karatay Aydınlatma ve Dekoratif Ürünler’i kurduk” ifadelerini kullandı.

karatay-aydinlatma-konya-2.jpg

‘YENİLİKÇİLİĞİ SEVEN BİR FİRMAYIZ’

Ürün çeşitliliğinden ve yenilikçi bakış açılarından söz eden Çağlar; “Firmamızda üretimini yaptığımız ürünler müşterilerimiz tarafından beğenilmekte çünkü aydınlatmadan öteye geçerek aslında dekoratif olarak da göze hitap eden ürünlerimiz var. Firmamız bünyesinde türlü tasarım aydınlatma armatürlerinin üretimi, mumluk, şamdan, dekoratif metal objeler gibi aksesuarların üretimleri ve bazı aydınlatma ekipmanlarını yarı mamül olarak üretmekteyiz. Her geçen gün müşterilerimizi daha da memnun etmek adına portföyümüze yeni ürünler eklemekteyiz. Yenilikçiliği seven bir firmayız” şeklinde konuştu.

celalettin-caglar-karatay-aydinlatma.jpg

‘HAYRANLIK UYANDIRAN ÜRÜNLER ÜRETMEKTEYİZ’

Göze de hitap eden ürünlerinin ilgi çektiğine ve müşterilerin ürünlerden memnun olduğuna vurgu yapan Çağlar; “Ürünlerimizin üretimini kendimiz yapmaktayız. İnsanların bir çoğunda hayranlık uyandıran spesifik ürünler üretmekteyiz. Ürünlerimizde dekorasyon yoğun olduğu için pek tabi göze hitap ediyor ve görenlerin de ilgisini çekiyor. Müşterilerimizin ürünlere karşı geri dönüşlerinden memnunuz, onlara buradan da teşekkür ederiz. İlgileri yoğun, özellikle sosyal medyadan memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Ayrıca ürünlerimizi merak edip incelemek isteyenler bizi instagramda @karatayaydinlatma hesabımızdan takip edebilirler” diye konuştu.

karatay-aydinlatma-konya-1.jpg

‘ÜRÜN GÖNDERİMLERİMİZ DEVAM EDİYOR’

Koronavirüs kapsamında gerekli tedbirleri alarak hizmetlerine devam ettiklerini ifade eden Çağlar; “Evde kal sürecinde biz de işyerinde gerekli kuralları uyguladık. Yalnızca kargo dağıtımı için şubeye gidiyoruz. Onun dışında iş yerimizde izoleyiz. İş yeri içerisinde sosyal mesafemizi korumaktayız.
Ekonomik boyutunda ise kargo şirketleri aralıksız görevlerine devam ettikleri için ve nakliye firmaları da ellerinden gelen gayreti gösterdikleri için dağıtımlarımız aralıksız devam etti ve halen de devam etmektedir. Türkiye’nin her yerine perakende ve toptan olmak üzere gönderim yapmaktayız. Kargo şirketleri hali hazırda görevlerine devam ediyorlar, dağıtım ağında lokal olarak bazı yavaşlıklar olsa da (mobil bölgeler vs.) ürün gönderimlerimiz bu süreçte de devam ediyor” dedi.

karatay-aydinlatma-konya-3.jpg

‘SÜRECİ BAŞARIYLA AŞACAĞIMIZA ŞÜPHEM YOK’

Koronavirüse karşı mücadelede çalışmaların doğru olduğunu ama sonrasındaki toparlanma sürecinin zaman alacağını söyleyen Çağlar; “Süreç atlatıldıktan sonra toparlanmamız biraz zaman alacak elbette. Şu an biyolojik anlamda verilen mücadelenin sonunda bir de psikolojik süreci ve mücadelesi verilmek zorunda. İnsanlarda koronavirüs korkusu, sokakların boşluğu, sürecin ekonomik etkileri psikolojik anlamda yara açtı. Bunun düzelmesi de süreç alacak ama Türkiye’nin ve insanımızınbu süreci de başarıyla aşacağımıza açıkçası şüphem yok. Bunların hepsi zamanla olacak. Şimdi aslolankoronavirüse karşı gerekli tüm önlemleri alıp, bu virüsü azalarak bitirmek olmalı. Ülkemize bu konuda güvenimiz tam” dedi.

karatay-aydinlatma-konya-6.jpg

‘SAĞLIK BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ’

Sağlık Bakanının birçok çalışmasının yanı sıra halkın kısa sürede bilinçlendirilmesi için yapılan çalışmaları takdir ettiğini ifade eden Çağlar; “Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca bu süreçte gerçekten bir bakandan daha fazla insiyatif alarak süreci profesyonelce yönetti. İspanya’da 01 Mayıs 2020 tarihinde alınan toplu ulaşımı maskesiz kullanmanın yasaklanması kararını okudum. Türkiye ise henüz sınırları içerisinde vaka yokken gerek sınır kapıları, gerek havalimanlarındaki önlemler gerekse insanlara bu işin anlatılması, koronavirüs nedir, nereyi hedef alır, nasıl bulaşır hakkında bilgilendirmelerde  gerçekten toplum bilinci açısından da gayet başarılı oldu. Vakalar elbette olacaktı, umuyoruz ki ölen vatandaş sayımız çok daha fazla artmaz.Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya ve ülkemizde gece gündüz demeden 24 saat bu virüs ile mücadele eden sağlık çalışanlarımıza Karatay Aydınlatma ailesi olarak teşekkür ediyoruz” şeklinde sözlerini sonlandırdı.

TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER GAZETESİ

karatay-aydinlatma-konya-9.jpg

karatay-aydinlatma-konya-7.jpg

karatay-aydinlatma-konya-4.jpg

karatay-aydinlatma.jpg