Güzel konuşuyorlar, şuur kazanıyorlar

Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi Genç Kalemler Hitabet ve Yazarlık Atölyesinde kendilerini güzel bir şekilde ifade eden gençler, aynı zamanda Tarih Atölyesinde de milli şuur kazanıyor.
Güzel konuşuyorlar, şuur kazanıyorlar

Selçuklu Belediyesi Beyhekim Gelişim ve Teknoloji Akademisi Genç Kalemler Hitabet ve Yazarlık Atölyesi, gençlerin ruh dünyasına büyük katkı sunuyor.

Akademinin, gençlerin dilini ve tarihini öğrenmeleri konusunda büyük katkı sunduğunu ifade eden Öğretmen Aysun Öztürk, “Atölye kapsamında güzel okuyacağız, güzel konuşacağız, güzel yazacağız, güzel de ifade edeceğiz” dedi. Akademide öğrenci merkezli ilerlediklerini kaydeden Tarih Atölyesi Öğretmeni Zeynep Sezer ise “Burada öğrencilerimize vermek istediğimiz şey okul ve dershane eğitiminden ziyade bir tarih şuuru ve milli şuur kazandırmaktır.” İfadelerini kullandı.

aysun-ozturk.jpg

KENDİLERİNİ DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE İFADE ETMEYİ ÖĞRENİYORLAR’

Atölyenin genel kapsamının, güzel konuşmak olduğuna vurgu yapan Aysun Öztürk, “Diksiyon eğitimiyle beraber amacımız; kendimizi daha düzgün bir şekilde ifade etmek, etkili ve hızlı okuma dersleriyle daha akıcı bir şekilde konuşmak, ardından okur-yazarlık eğitimiyle de okur-yazar olmanın, güzel yazılar yazmanın, düşünce ve fikirlerimizin daha güzel bir şekilde aktarmanın yollarını bulmak. Akademi kurumumuz tarafından tüm detaylar düşünülmüş. Bu noktada Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı’ya da teşekkürlerimizi sunuyoruz. Öğrencilerimiz için tüm ekipmanlar, materyaller hazırlıklı olarak başladığımızda temin edilmişti. Kitaplarımız, kırtasiye malzemelerimiz teknik ekiple ilgili tüm eksik olan durumlarımız giderildi. Şu an için hiçbir eksiğimiz yok. Gayet donanımlı bir şekilde öğrencilerimizin hizmetine sunuldu” diye aktardı.

img-8404.jpg

‘HARİKA BİR HİZMET’

Selçuklu Belediyesi’nin öğrenciler için tüm imkanlarını sağladığını kaydeden Öztürk, “Bu atölye sonrasında öğrencilerin kazanımı kendini güzel bir şekilde geliştiren, iletişim noktasında da çok güzel bir şekilde eğitim kariyerlerine destek sunacak, drama çalışmalarıyla özgüven sağlayacak ifadeler kazanmaları bizim amacımız içerisindedir. Atölye kapsamında güzel okuyacağız, güzel konuşacağız, güzel yazacağız, güzel de ifade edeceğiz. Öğrencilerimiz adına da Sayın Ahmet Pekyatırmacı’ya teşekkürlerimizi sunuyorum. Çünkü çok güzel bir hizmet. Arkadaşlarımızla da zaman zaman konuştuğumuzda hep şunları söylüyoruz: Keşke bizim zamanımızda da bunlar olsaydı. Harika bir hizmet herkesin faydalanmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

aynur-yusuf.jpg

‘MATEMATİK BİLE OKUDUĞUNU ANLAMAK ÜZERİNE’

Matematik sorularının dahi okuduğunu anlamak üzerine kurulu olduğunun altını çizen Genç Kalemler Hitabet ve Yazarlık Atölyesi ve Buhari Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Aynur Yusuf, “Teknoloji Gelişim ve Teknoloji Akademisinde hitabet ve yazarlık eğitimi alıyorum. Hocamız da çok güzel yardımcı oluyor. Burada aldığım eğitimin hayatıma yansıması çok güzel olacak. Örneğin matematik soruları bile okuma ve anlama üzerine dayalı olduğu için meslek seçiminde yardımcı olacak. Burada olduğum için mutluyum ve bu imkanı bize sundukları için Selçuklu Belediyesine ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum” cümlelerini kullandı.

zeynep-sezer.jpg

‘ÖĞRENCİ MERKEZLİ İLERLİYORUZ’

Düzenledikleri faaliyetlere değinen Tarih Atölyesi Öğretmeni Zeynep Sezer, “Akademimize farklı okullardan, farklı yaş gruplarından öğrencilerimiz geliyorlar. Ortaokul ve lise öğrencilerimiz var. Burada öğrencilerimizin seviyelerini tespit etmek için bazı etkinlikler düzenliyoruz ve o seviye tespit sonuçlarına göre bir dönem planı çıkarıyoruz. Burada öğrencilerimize vermek istediğimiz şey okul ve dershane eğitiminden ziyade bir tarih şuuru ve milli şuur kazandırmaktır. O yüzden bizzat öğrenciyi işin içine alıp öğrenci merkezli olarak ilerlemek istiyoruz. Bunun için drama gösterileri, çeşitli müze gezileri gibi etkinlikler düzenleyerek karşılıklı iletişim halinde bir dönem geçirmeyi planlıyoruz. Tek taraflı sözlü anlatımdan ziyade uygulamalı, görsel zekaya dayalı bir öğretim planı sunuyoruz. Genel olarak akademiyi düşündüğümüz zaman sadece bu atölye özelinde değil bütün atölyelere baktığımız zaman okul dışı ve ücretsiz bir eğitim için tüm imkanlar seferber edilmiş bu nedenle Selçuklu Belediyesine teşekkür ediyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

• SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

img-8409.jpg

 Muhabir
Etiketler :