Güzellik merkezleri yoğunluğa karşı tedbirli

Güzellik merkezleri koronavirüs dolayısıyla verdikleri uzun aradan sonra danışanları ile çalışmalarına devam ediyor. Pandora VIP İstanbul Estetik ve Güzellik Merkezi Konya Şube Müdürü Pınar Küçükkartlar süreç sonrası yoğunluğu ve aldıkları önlemleri Yeni Haber okurları ile paylaştı.
Güzellik merkezleri yoğunluğa karşı tedbirli

Güzellik merkezlerinin açılışı sonrası yoğunluğa karşı randevu sistemi ile çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Pınar Küçükkartlar; “Uzun süre kapalı kalmak danışmanlarımız içinde bizler içinde üzücü bir durumdur. Fakat bu süreçte yenilikler yapmamız ve süreci değerlendirmemiz için pozitif oldu. Tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Danışanlarımızın bize güveni, bizim de temizlik ve dezenfekte işlemlerine verdiğimiz öneme bakıldığında merkezimiz yoğun bir taleple karşılaştı. Merkezimizin açılış sürecinden 10 gün önce randevu sistemi düzenleyip randevu taleplerine dönüş yaparak bu süreci pozitif bir şekilde atlattık. Yoğunluk karşısında, profesyonel ekibimiz çalışmaktadır. Danışanlarımıza merkezimizde yapılacak uygulamalarda ayrı ayrı alanlarda ve personellerle yardımcı olunmaktadır. Randevusu oluşan danışanlarımızla, yeni gelen danışanları karşılaştırmayacak şekilde düzenleme yaptık. Randevulu danışanlarımız bir gün önceden mesaj ve arama yolu ile bilgilendirilmektedir. Bu sayede haftalık danışan kapasitemizi belirliyoruz” dedi.

guzellik-merkezleri-1.JPG

‘HİJYENDEKİ HASSASİYETİMİZ TERCİH EDİLMEMİZE DE SEBEP OLUYOR’

Merkezlerinde gerekli kurallara uyarak titizlikle hareket ettiklerini ifade eden Küçükkartlar; “Danışmanımız merkeze geldiğinde galoş, eldiven, maske ve dezenfektan yenilenmektedir. Sonra ekip arkadaşlarımız tarafından temassız, ateş ölçer ile ateşleri ölçülmektedir. Uzman kadromuz kendisi ve danışanın sağlığını düşünerek hareket emekte ve danışanları bekletmeden işleme almaktadır. Her danışanın işleminden sonra odalarımız merkezimize ait dezenfekte cihazları ile temizlenmektedir. Tüm ürünlerimiz tek kullanımlık olup cihazlarımız sterilize edilmektedir. Hijyen konusundaki hassasiyetimiz insanlar tarafından daha çok tercih edilmemize sebep oldu” diye konuştu.

pinar-kucukkartlar-001.jpg

‘EVDE KALMA SÜRECİ DANIŞANLARIMIZ İÇİN ZOR GEÇTİ’

Hizmet alan danışanların süreçteki zorluklarını anlatan Küçükkartlar; “Bu süreçte danışanlarımız çok zorluk yaşadılar. Çünkü henüz tedavisi bulunmamış ve fizyolojik problemlerin yanı sıra psikolojik ve davranışsal sorunlara da neden olan sinsi bir hastalığa karşı evlerinde kalıp, dış dünyaya karşı kapalı bir halde yaşamak zorunda kalmışlardı. Bu da kişisel bakımlarını özgürce yapabilme imkânlarını kısıtlanmıştı.  Zaman zaman sosyal medya üzerinden bu sıkıntılarını bizlere bildirdiler. Evlerinde kaldıkları bu dönemde kişisel bakımlarını profesyonel olarak yapmak istediklerini fakat bunun mümkün olmadığını anlattılar. Biz de kendilerine bakabilme yöntemleri konusunda bilgilendirme yaptık. Telefon ve sosyal medya imkânlarını kullanarak danışmanlarımızı hiç yalnız bırakmadık sorulan her soruya cevap verdik” ifadelerini kullandı.

guzellik-merkezleri-3.jpg

‘SAĞLIK PERSONELİMİZE ÜCRETSİZ HİZMET VERECEĞİZ’

Merkezlerinin faaliyete başlaması ile birlikte sağlık çalışanlarına ücretsiz hizmet vereceklerini dile getiren Küçükkartlar; “Etkili önlem ve sağlık sistemimizin iyileşmesi sonucunda normalleşme sürecine girdik ve güzellik merkezlerinin açılmasına karar verildi. Toplumumuzun bu konuda fikir ayrılıklarına girdiğini fark ettik ve alınan önlemler dahilinde açık olmanın daha faydalı olabileceğine kanaatine vardık. Hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak işletmemizi açmanın bir sakıncası olmadığı kanaati, günlerce merkezimizde hiçbir vakaya rastlanmamış olmasıdır. Ayrıca tekrar normal düzene geçebilmemiz adına bu süreçte sağlık personelimizin özverili ve yoğun çalışmalarından ötürü minnettarız. Gece gündüz demeden çalışıp, herkesten daha çok mücadele ettiler. Sağlık personelimize bizler için verdikleri yoğun mücadele için merkezimizde ücretsiz hizmet vermek adına çalışmalarımız var. Bu çalışmaların duyurusunu da kısa zamanda yapacağız” dedi.

guzellik-merkezleri-2.jpg

‘SAĞLIK BAKANIMIZ VE SAĞLIK ÇALIŞANLARINA MİNNETTARIZ’

Sağlık alanındaki çalışmaları değerlendiren Küçükkartlar; “Sağlıklı yaşam hakkını bize en iyi şekilde sunan ve sağlık alanında birçok reform gerçekleştiren devletimiz, halk sağlığı için sağlık hizmetlerini gerçekleştirmekte ve koşulları sağlamakta bunun yanı sıra hastalığı ortadan kaldırmak için büyük gayret göstermektedir. Özellikle şehir hastaneleri ve genel sağlık sigortaları çalışmaları ülkemizi dünya sıralamasında ilk sıralara taşımıştır. Covid-19 salgını sırasında örnekle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olsun olmasın herkese tedavi hakkı tanınmış ve test etme iletişim alanlarında oldukça başarılı olmuş ve övgülere layık olmuştur. Başta Sağlık Bakanımız olmak üzere bütün sağlık personelimize sonsuz minnettarız” şeklinde sözlerini sonlandırdı.
TÜRKAN YILMAZ / YENİ HABER GAZETESİ