Hacı adayları için uğurlama töreni

NEVŞEHİR (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile Hac ibadetini yapmak üzere Nevşehir'den kutsal topraklara gidecek 179 hacı adayı için İl...
Hacı adayları için uğurlama töreni

NEVŞEHİR (AA) - Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu ile Hac ibadetini yapmak üzere Nevşehir'den kutsal topraklara gidecek 179 hacı adayı için İl Müftülüğü tarafından uğurlama töreni düzenlendi.

Müftülük binası önündeki program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Din görevlilerinden oluşan koro çeşitli ilahileri seslendirdi.

Törende konuşan, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Hac ibadetinin önemine değinerek, yolculuğa çıkacak olanlarla aynı heyecanı yaşadığını belirtti.

Öztürk, "Rahman'ın misafiri hacı adaylarının heyecanlarına çok yakından şahit oluyoruz. Hacı adaylarının yaşadıkları bu güzelliğin günahlara kefaret olmasını diliyorum." dedi.

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen de hacı adaylarından Türkiye ve İslam alemi için dua talep etti.

Seçen, "Türkiye olarak önemli süreçten geçiriyoruz. Ülkemize kasteden hainlerin kendi kurdukları tuzaklara düşmesi için duacı olmanızı özellikle istirham ediyoruz. Milletimiz, devletimiz ve tüm ümmet için Cenab-ı Hakka mübarek topraklardan bol niyaz edin, Allah ibadetlerinizi makbul eylesin, yolunuz açık olsun." diye konuştu.

Yapılan duanın ardından hacı adayları kutsal topraklara yolcu edildi.

Kaynak: