Hacı Hasanbaşı Kız İHL'ye yoğun ilgi var

Karatay Hacı Hasanbaşı Hafız Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, kayıtlara devam ediyor. Geçtiğimiz yıl ortaokul olarak hizmet veren ve bu yıl hem orta hem de lise öğrencilerine hizmet verecek olan okul, öğrenci ve veliler tarafından yoğun ilgi görüyor.
Hacı Hasanbaşı Kız İHL'ye yoğun ilgi var

Hacı Hasanbaşı Hafız Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Seyfi Kıratlı, “Okulumuzun binası Türk Anadolu Vakfı’nın öncülüğünde ve Hacı Hasanbaşı Kur’an Kursu’nun destekleriyle yapılıp Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiştir. 2018-2019 yılında Kız Hafız İmam Hatip Proje Ortaokulu olarak açılmış, 5. sınıflardan itibaren ortaokul çağındaki kız öğrencilerimize kapılarını açmıştır. Hocalarımızın gayret ve çabalarıyla bir üst projeye bu yıl geçiş sağlamıştır. Okulumuz yeni eğitim öğretim yılında Kız İmam Hatip Lisesi olarak da hizmet verecektir. Yeni öğrenci alımına başlamış durumdayız. Şu anda da kayıtlarımız devam etmektedir. 28 Eylül’de sınav komisyonu ön tetkik incelemesiyle kayıt yaptıran öğrencilerimizi değerlendirilecek ve okulumuz eğitim öğretime başlamış olacaktır” şeklinde konuştu.

seyfi-kiratli.jpg

HAFIZLIKLA BERABER AKADEMİK BAŞARI GELECEK

Okullarının eğitim sistemi hakkında bilgi veren Seyfi Kıratlı, “Okulumuza bu yıl için kabul edilecek öğrencilerimizin ön şart olarak hafızlık belgesine sahip olması gerekmektedir. Bu projelerin var oluş yegâne gayesi de ortaokulda hafızlığını tamamlamış olacak ve lise kademesinde de hafızlığını unutmayacak şekilde devam edecektir. Yani bir taraftan hafızlığını pekiştirecek, diğer taraftan da üniversiteye akademik çalışmaya hazırlık için derslerini alacaktır. Hem ortaokulumuz hem de lise eğitimimiz 30’ar öğrenciden oluşmak üzere 60 öğrenci olarak devam edecektir. Kayıtlarımız hızla ilerlemektedir. Okulumuza yoğun bir talep bulunmaktadır. Kontenjanın aşılması durumunda ek kontenjan açmak noktasında girişimimiz olabilecektir.” dedi.

haci-hasanbasi-2-001.jpg

KAYIT İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR

Seyfi Kıratlı, “Okulumuzun lise kademesine kayıt için gerekli şartlar; “Hafızlık belgesine sahip olmak, kız öğrenci olmak, ortaokul veya imam hatip ortaokulunun 8' inci sınıfını bitirmiş olmak, halen Anadolu İmam Hatip Liselerinde kayıtlı olup Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinin 59. maddesine göre “öğrenim hakkını kullanmama” hakkını kullanan öğrencilerden sadece 9. sınıfta öğrenim görecek olup sınıf tekrarına kalmamış olmak, açık öğretim lisesinde öğrenim gören öğrencilerden olanlarda yalnızca 9. sınıfta olmak ve 01 Ocak 2004 ve sonrası tarihlerde doğmuş olmak” şeklinde belirlenmiştir” ifadelerini kullandı.

haci-hasanbasi-1.jpg

ALANINDA UZMAN KADRO

Okullarındaki eğitimciler hakkında da bilgi veren Seyfi Kıratlı, “Eğitim verecek öğretmenlerimiz alanında başarılı, proje okulda eğitim vermeye uygun ve donanımlı kişilerdir. Elit kadroyla hizmet vermekteyiz. Şu anda ortaokulumuzda  6 öğretmenimiz bulunmaktadır. Lise bölümümüz için de 10 öğretmenimizin hizmet vermesini düşünmekteyiz. Okulumuzda pandemi dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda her türlü tedbirler alınmış durumdadır. ‘Okulum Temiz Projesi’ne biz de katıldık. Müracaatlarımızı yaptık. TSE belgesini almak için yetkilileri okulumuza beklemekteyiz. Sınıflarımızda öğrenci sayısı azaltılmıştır. Giriş çıkışlara dezenfektanlar koyulmuş olup teneffüs aralarında da sınıflarımızda dezenfekte çalışması yapılmaktadır. Yine okulumuza dışarıdan yabancı misafir almamaktayız. Veli temasını sıfıra indirdik diyebiliriz. Her türlü tedbirle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ

haci-hasanbasi-4-001.jpg

haci-hasanbasi-5.jpg

haci-hasanbasi-3-001.jpg