Halil Etyemez: ‘Öğretmene saldırı insanlığa saldırıdır’

24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle açıklamalarda bulunan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Öğretmenler, eğitim ve öğretim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin mimarlarıdır. Öğretmenlerimize yapılan saldırıları kınıyorum. Öğretmene saldırı, insanlığa saldırıdır.” dedi.
Halil Etyemez: ‘Öğretmene saldırı insanlığa saldırıdır’

AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin hedeflerini gerçekleştirebilmesinin vatanperver, bilinçli, birikimli, milli ve manevi değerleri özümsemiş nesillerle mümkün olacağını belirten Milletvekili Halil Etyemez, bu niteliklere haiz kuşakların öğretmenler tarafından yetiştirileceğini söyledi.

“ÖĞRETMENLER İSTİKBALİMİZİN MİMARLARIDIR”

Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında, 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirmesinde öğretmenlerin çaba ve emeklerinin çok önemli payı olacağına vurgu yapan Milletvekili Etyemez, “Bu yönüyle öğretmenlerimiz, eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşları olurken istikbalimizin de mimarlarıdır. Beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi emreden, kalemin kılıçtan üstün olduğunu belirten ve ilk emri ‘Oku’ olan bir medeniyetin mensupları olarak,  eğitimin, öğrenmenin ve öğretmenlerimizin gönlümüzde her zaman ayrı bir yeri olmuştur. Yurdumuzun en ücra köşelerinde, her iklimde, her coğrafyada, en zor şartlarda dahi görevlerini özveriyle idame ettiren öğretmenlerimiz, her türlü övgüye ve takdire layıktır. İrfan ordusunun neferleri olarak, gelecek nesillerin yetişmesini ve değerlerimizin yarınlara aktarılmasını sağlayan, bir meşale gibi toplumları aydınlatan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Başta görevi başında şehit olmuş öğretmenlerimiz olmak üzere ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

EĞİTİMDE, YILLARIN İHMALLERİNİ TELAFİ ETMEYE ÇALIŞTIK”

AK Parti Hükümetleri öncesinde eğitimin insan formatlama, tek tipleştirme, dikte aracı olarak görüldüğünün altını çizen Halil Etyemez, “AK Parti olarak eğitimde yaptığımız reformların gayelerinden biri köhnemiş bu anlayışı tümüyle ortadan kaldırmaktır olmuştur. Bütün çalışmalarımızda, eğitim ve öğretimde niteliğin artırılmasına, fırsat ve imkan eşitliğinin sağlanmasına, herkese öğrenim hakkının kullandırılmasına azami derecede gayret gösterdik. Eğitim sisteminin dershane kamburundan kurtarılması, baskıcı vesayet sisteminden kurtularak temel hak ve hürriyetlere uygun eğitime geçilmesi, yüzyılımızın yüz karası kılık kıyafet engeli ve katsayı engelinin kaldırılması gibi önemli çalışmalar yaptık. Son 17 yıldır bir taraftan eğitimde yılların ihmallerini telafi etmeye ve kalitesini arttırmaya çaba harcarken, öğretmenlerimizin de çalışma şartlarını iyileştirmeye gayret ettik. Son 17 yılda 632 bin yeni öğretmenimizin atamasını gerçekleştirdik.” diye konuştu. Öğretmenlere yapılan saldırılara değinen Etyemez, şiddetin olduğu yerde sağlıklı ve verimli bir eğitimin olamayacağını kaydetti. Etyemez, “Eğitimciye, öğretmene saldırı, topluma ve toplumun geleceğine yapılmış saldırıdır. Öğretmene saldırı, insanlığa saldırıdır. Öğretmenlerimize yapılan saldırıları şiddette reddediyor ve kınıyoruz. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddeti önlemek amacıyla farkındalık oluşturacak çalışmaları destekliyor, şiddeti önleyici tedbirler ve caydırıcı müeyyidelerin getirilmesinin sağlanması ve eğitim çalışanlarının güven içinde çalışması konusunu son derece önemsiyoruz.” şeklinde konuştu.