Halka hizmet hakka hizmet anlayışını benimseyen başkan; İsmail Arslan

Görev süresi boyunca bir çok hizmeti faaliyete geçiren Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan, vatandaşın huzuru ve refahı için gece gündüz çalışıyor. Sağlıktan, sosyal donatılara, eğitimden, toplu konuta kadar her projede başarısını gözler önüne seren Akören Belediyesi Konya’nın parlayan yıldızı konumunda.
Halka hizmet hakka hizmet anlayışını benimseyen başkan; İsmail Arslan

Göreve geldiği günden itibaren hizmet odaklı çalışan Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan başarılı faaliyetlerine her geçen gün yenisini ekliyor. Halka hizmet Hakka hizmettir anlayışıyla çalışmalarına hız kesmeden devam eden Arslan, ilçe halkının refahı için mesai meftunu gözetmeksizin faaliyetlerini sürdürüyor.

halka-hizmet-hakka-hizmet-anlayisini-benimseyen-baskan-ismail-arslan.jpeg

VATANDAŞLAR ‘BEYAZ MASA’ HİZMETİNDEN MEMNUN

İlçe halkının istek, şikâyet ve görüşlerini bildirebildikleri Beyaz Masa, büyük ilgi gördü. Belediye bünyesinde kurulan ihbar hattıyla vatandaşlar her türlü şikâyet, istek ve görüşleri 7/24 belediye ekiplerine bildirebildiği gibi hızlı ve çözüm odaklı olması bakımından da beğeni ile karşılandı. Beyaz Masa ihbar hattına bugüne kadar 219 talep alınmış olup, bu taleplerden 200’ü çözüme kavuşturulmuş ve vatandaşların sorunları hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulmuştur.

halka-hizmet-hakka-hizmet-anlayisini-benimseyen-baskan-ismail-arslan-002.jpg

E-BELEDİYECİLİK FAALİYETE GEÇİRİLDİ

Gelişen ve değişen teknolojiye ayak uyduran Akören Belediyesi e - belediyeciliğin faaliyete geçirilmesiyle de vatandaşa büyük kolaylık sağladı. Belediye başkanlığı ve MEVKA iş birliğiyle faaliyete geçirilen e-belediyecilik hizmeti ile vatandaşlar; arsa M² rayiç bedeli, bina M² rayiç değeri, bina yaşına göre aşınma oranı, çevre vergisi yıllık tutarlarının öğrenilmesi ve ödemelerini gerçekleştirilmesi gibi işlemlerini internet üzerinden rahatlıkla yapabiliyor.

ARAÇ PARKURU İLE İLÇE HALKININ İHTİYACINA HIZLI ÇÖZÜM

Belediye Başkanı İsmail Arslan, Akören’e kazandırdığı araç parkuru ile de ilçenin ihtiyaçlarına hızlı cevap verme olanağı sağladı. Gelişmiş ekipmanlarla çalışanları da güvence altına almayı hedefleyen belediye bünyesine bugüne kadar; pickup, Fiat Ducato, kamyon, itfaiye aracı, arazöz, mercedes kamyon, çöp toplama kamyonu, kepçe, otobüs ve yol süpürme aracı kazandırdı.

DEVLET HASTANESİ İLÇEYE DEĞER KATTI

Sağlık alanında attığı başarılı adımla ilçe halkının takdirini toplayan Başkan Arslan ilçenin sağlık kalitesini yükselterek Devlet Hastanesi projesini hayata geçirdi. 10 yataklı Entegre Devlet Hastanesi ile birlikte vatandaşlar sağlık hizmetine rahat ulaşabildikleri gibi aldıkları kaliteli hizmetten dolayı da memnuniyetlerini dile getirdi.

halka-hizmet-hakka-hizmet-anlayisini-benimseyen-baskan-ismail-arslan-003.jpg

AKÖREN BELEDİYESİ DAR GELİRLİ VATANDAŞLARIN YANINDA

İhtiyaç sahibi vatandaşların her zaman yanında olan Akören Belediyesi, Giyim Bankası ile yüzleri güldürmeye devam ediyor. Hayırsever vatandaşların da desteği ile faaliyete geçirilen giyim bankasından dar gelirli genç, yaşlı, kadın, erkek herkes faydalanabiliyor. Aynı anda 50 kişiye hizmet verebilen giyim bankasında kıyafetten ayakkabılara birçok çeşit mevcut.

KAPALI PAZAR YERİ PROJESİ İLE DAHA MODERN BİR AKÖREN

Akören Belediyesi, Kapalı Pazar Yeri projesi ile ilçenin modern standartlara ulaşmasını hedefliyor. Bölgenin önemli ihtiyacı arasında olan Kapalı Pazar Yeri projesinin hayata geçirilmesi ile birlikte ilçe halkı da hizmetten oldukça memnun. Konu ile ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Arslan, “Hizmetlerimizle her yaştan insanımıza ulaşıyoruz. Tüm çabamız ilçe sakinlerinin modern standartlarda hizmet almasını sağlamak ve ilçemize değer katan, tüm mahallelerimizin yaşam kalitesini artıran, her yaştan insanımızın faydalanabileceği hizmetler ve projeler üretmeye devam ediyoruz.” dedi.

DAHA YEŞİL BİR AKÖREN

Geleceğe nefes olmayı hedefleyen Akören Belediyesi bu bağlamda ağaçlandırma çalışmaları yapıyor. “Geleceğe Nefes!” temasıyla Selçuk Üniversitesi ile birlikte düzenlenen ağaç dikim etkinliği ile Karahüyük, Alanköy ve Ağalar Mahallelerinde ağaç dikimi yapılarak 20.000 adet ağaç toprakla buluşturuldu.

BAŞKAN ARSLAN HER ZAMAN VATANDAŞIN YANINDA

Halka hizmet hakka hizmettir düsturuyla çalışan Başkan Arslan bu bağlamda ilçe halkının yanında olmaya devam ediyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Arslan, “Hemşerilerimizin her fırsatta yanlarında olmaya çalışıyoruz. Düğünlerinde sevinçlerini paylaşıyor, cenazelerinde üzüntülerine ortak oluyoruz. Ayrıca bizleri sabırla, sevgiyle, şefkatle bugünlere taşıyan, hayatımızın her aşamasında bizlere rehberlik eden tüm büyüklerimizin de yanında oluyoruz” ifadelerini kullandı.

AKÖREN BELEDİYESİ SPORU VE SPORCUYU DESTEKLİYOR

Gençlerin sporla iç içe olmasını önemseye Başkan Arslan bu bağlamda ilçe halkını bilinçlendiriyor ve çeşitli etkinliklerle de gençlerin spora olan ilgilerinin artmasını hedefliyor. Başkan Arslan, “Spor hem sağlıklı bir hayat sunuyor hem de gençlerimize başarılar getiren bir alan olarak dikkat çekiyor. Bu anlamda, Akören Belediyesi olarak sporu ve sporcuyu destekliyor, çocuklarımızın ve gençlerimizin spora yönelmelerini teşvik ediyoruz” diye konuştu.

AKÖREN DOĞALGAZA KAVUŞTU

Akören ilçesi, 2019 yılından bu yana devam eden yoğun doğalgaz altyapı çalışmalarının ardından yeni bir döneme adım attı. Yapılan çalışmalar sonucunda ilçeye doğalgaz tesisi kuruldu ve şebekeye arz sağlandı. Bu gelişme, ilçenin enerji ihtiyacına önemli bir çözüm sunarken, 5 kilometrekarelik geniş bir alana da hizmet vermeye başladı. Doğalgazın ilçeye getirilmesi büyük bir heyecanla karşılanırken yapılan altyapı çalışmalarıyla beraber ilçenin enerji ihtiyacının karşılanması ve daha çevre dostu bir enerji kaynağına erişim sağlanması hedefleniyor.

KIZIL ELMASI BOĞAZ YOLU TAMAMLANDI

Akören Belediyesi'nin uzun yıllardır üzerinde çalıştığı ve büyük önem verdiği proje olan Kızıl Elması Boğaz Yolu'nda yapılan asfalt çalışmaları tamamlandı. 2021 yılında başlayan süreç, 30 kilometrelik yolun önemli bir bölümünde, tam 13 kilometrelik kısmına soğuk asfalt malzemesi serilerek başlatılmıştı. 2022 yılında ise asfaltlama çalışmaları tamamlanarak yolun daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi sağlandı.

halka-hizmet-hakka-hizmet-anlayisini-benimseyen-baskan-ismail-arslan.jpg

AKÖREN’E GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ KAZANDIRILDI

Hacılar Mahallesi'nde bulunan 10853 metrekarelik arazinin 8.161 metrekarelik bölümüne, 901 adet panelin yer aldığı 472,87 KW'lık elektrik üretim tesisi kuruldu. 11.872.195,23 TL maliyeti olan projenin 1.000.000.00 TL'si hibe, geri kalan kısmı ise İLBANK tarafından kredi desteğiyle finanse edildi. Bu yatırım, yatırım teşvikleri kapsamında değerlendirilerek 11.038.795,00 TL'lik bir teşvik desteğiyle gerçekleştirildi ve 2023 yılında tamamlanarak üretime geçildi. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı adına önemli bir adım olan bu tesis, bölgeye temiz ve sürdürülebilir enerji sağlama yolunda önemli bir rol üstlenmektedir.

AKÖREN BELEDİYESİ KADIN İSTİHDAMINI DESTEKLİYOR

Kadın istihdamının önemine vurgu yapan Başkan Arslan bu alanda da çalışmalar yapıyor. İlçeye kazandırdığı Dikiş Nakış Atölyesi ve Kurs Merkezi ile bayanlar istihdama katkı sağlıyor ve ev bütçesine de katkı sağlıyorlar.

ÇOCUK DOSTU BELEDİYE

Geleceğin teminatı çocukların mutluluğu için aralıksız çalışan Akören Belediyesi ilçeye kazandırdığı oyun parklarıyla da çocukların göz bebeği konumunda. Hemen hemen her mahalleye çocuk parkı kazandıran Akören Belediyesi çocukların mutluluğu için bir çok çocuk dostu projeye de imza atmaya hazırlanıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Etiketler :