‘Halkım ve Ben ALİYA’ okuyucuyla buluşuyor

Konya’da faaliyet yürüten Aliya İzzetbegoviç Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (AKSED) Başkanı İbrahim Günay’ın ikinci kitabı ‘Halkım ve Ben ALİYA’ okuyucuyla buluşuyor.
‘Halkım ve Ben ALİYA’ okuyucuyla buluşuyor

Çimke yayınları tarafından basılan kitap ilk defa Konya Kitap Günleri Fuarında görücüye çıkacak. Kitap hakkında bilgi veren Aliya İzzetbegoviç Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (AKSED) Başkanı İbrahim Günay, Aliya İzzetbegovic’in hayatı ve fikirlerinin yanı sıra Avrupa’nın göbeğinde, Batı dünyasının gözleri önünde Sırp ve Hırvatlardan tarafından katledilen Müslüman Boşnak halkının direnişi ve yaşanan acıların anlatıldığı bir eseri ortaya koymaktan onur duyduğunu dile getirdi.

halkim-ve-ben-aliya-2.jpg

Aliya İzzetbegoviç’in İslam dünyasının son yüzyıldaki en önemli devlet adamlarından ve entelektüellerinden biri olduğunu ifade eden Günay, kaleme aldığı eserine editöryal katkıda bulunan gazeteci yazar İbrahim Büyükeken ve yazar Mehmet Mert’e de teşekkür ederek, daha önce yayımlanan ilk kitabı ‘Bilgi Kral Aliya’nın Camisi’nden sonra yine anlamlı bir eseri okuyucularla buluşturmanın haklı gururunu yaşadığını sözlerine ekledi.