Harekete Geç Gençlik Festivali başladı

Selçuk Üniversitesi ve Selçuklu Gençlik Meclisi iş birliğinde “Bağımlılıkla Mücadele ve Gençlik” temasıyla düzenlenen Selçuk Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele için Harekete Geç Gençlik Festivali başladı. 2 gün sürecek festival kapsamında sağlıklı yaşam alışkanlıklarıyla ilgili etkinlik ve atölye çalışmaları, konferans, panel, konser, yarışma, tiyatro gösterisi gibi etkinlikler düzenlenecek.
Harekete Geç Gençlik Festivali başladı

Farklı kurum ve kuruluşlarca desteklenen festivalin açılış programına Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci, Prof. Dr. Ahmet Tuğrul Polat, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, Konya Müftü Yardımcısı Ahmet Demirel, Selçuklu Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Cem Hayırlıoğlu, dekanlar, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. Program, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Selçuklu Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisiyle başladı.

“BAĞIMLILIKLA MÜCADELE HASSAS BİR KONU”

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy, Sultan Alparslan Kültür Merkezinde düzenlenen açılış programında, bağımlılıkla mücadelenin hassas bir konu olduğunu belirterek festivalin düzenlenmesinde katkıları bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Festivalin, içeriği bakımından ulusal ve uluslararası alanda bağımlılıkla mücadele için farkındalık kazandırmaya yönelik bir ilk olma özelliğini taşıdığını ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “Bağımlılıkla mücadele noktasında bizlere büyük bir sorumluluk düştüğünün farkındayız. Düzenlemiş olduğumuz akademik çalışmalarla, sosyal ve kültürel etkinliklerle bu hususta üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye özen gösteriyoruz. Bizler sanatı, sosyal ve kültürel faaliyetleri, akademik eğitimin ayrılmaz bir parçası olarak kabul ediyor; bu anlayışla toplumsal değerlerimize uygun hareket eden, saygılı, ahlaklı ve bilinçli bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Ulusal ve uluslararası alanda alanında bir ilk olma özelliğini taşıyan bu anlamlı sempozyumun, bağımlılıkla mücadeleye ilişkin farkındalığın artmasına vesile olacağına inanıyorum. Selçuk Üniversitesi olarak öğrencilerimizin ve toplumumuzun faydasına ve yararına olacak tüm proje ve çalışmalara her zaman destek olmaya hazır olduğumuzu da belirtmek isterim.” diye konuştu.

Selçuk Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Komisyonu adına Sağlık Hizmetleri MYO Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hatice Deveci Şirin de bağımlılığın ahlaki bir zaaf olarak değerlendirildiğini, günümüzde ise insan bedeni, ruh sağlığı ve sosyal ilişkilere zarar veren kronik bir beyin hastalığı olarak kabul edildiğini söyledi. Bağımlılığın bir hastalık olarak tanımlanmasının bağımlılıkla mücadelede önleyici ve koruyucu yaklaşımları gündeme getirdiğini aktaran Şirin, bu bağlamda geliştirilen çalışmaların önem kazandığını kaydetti.

SOSYAL MEDYA BAĞIMLILIĞI DA BİR RAHATSIZLIK

Selçuklu Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Cem Hayırlıoğlu ise bilinen bağımlılıklara son zamanlarda sosyal medya bağımlılığının da eklendiğini dile getirdi. Hayırlıoğlu, bağımlılıkların bireyin beden ve ruh sağlığı, maddi, manevi değerlerine olmak üzere toplumun geleceğine de etki ettiğini anlattı.

Konuşmaların ardından festival kapsamında çekilen ve söz / müziği Onur Kahvecioğlu’na ait klip izlendi. Sonrasında Müzisyen Onur Kahvecioğlu ve konseriyle festivale destek veren ekibine hediye takdiminde bulunuldu. Buradaki programının ardından Sultan Alparslan Kültür Merkezinin önünde kurum, kuruluş ve öğrenci toplulukları tarafından açılan stantlar ziyaret edildi. •HABER MERKEZİ