Hasan Angı: Devletimiz AFAD bölgesinde

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, 10 ilde meydana gelen depreme ilişkin açıklama yaptı. Angı, “AFAD’ın koordinasyonunda yürütülen bu çalışmaların bölgede Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretiyle de daha net görülmeye başlanmıştır ki devlet orada ”dedi.
Hasan Angı: Devletimiz AFAD bölgesinde

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, 10 ilde meydana gelen depreme ilişkin açıklama yaptı. Angı, “AFAD’ın koordinasyonunda yürütülen bu çalışmaların bölgede Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretiyle de daha net görülmeye başlanmıştır ki devlet orada” dedi.

"YARDIM YAPACAKLAR AFAD'IN HESAPLARINA NAKDİ YARDIM YAPABİLİRLER"

Hasan Angı, yardım yapacakların daha çok nakdi yardım yapmaları konusuna da değinerek; “Pazartesi sabaha karşı ülkemiz büyük bir felaketi yaşadı. 10 ilimiz bu depremden etkilendi. İlk andan itibaren devletimizin tüm yöneticileri kurum ve kuruluşları bölgeye intikal ederken illerimizde büyük bir duyarlılıkla hem belediyelerimiz, kurumlarımız başta olmak üzere bütün hemşehrilerimiz bu zorluğu aşmada ve bölgenin ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçti. Valimizden, büyükşehir belediye başkanımıza, tüm kurum idarecilerimize, tüm dernek, vakıf, odalarımıza, siyasi partilerimize ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Büyük bir duyarlılık gösterdiler. Gerek büyükşehir belediyemiz gerekse ilçe belediyelerimiz olmak üzere tüm kurumların elindeki makine ekipmanlarının yanında iş dünyasının elinde araç gereç olanların da bu seferberliğe katılarak bölgeye seferber olduğu arama kurtarma faaliyetlerine katılmak için büyük bir fedakarlık yaptılar. bundan sonraki süreçte acil ihtiyaçların karşılanması AFAD koordinasyonunda kurum, kuruluşlarla yürütülüyor. Onun için tüm hemşehrilerimizin daha çok nakdi yardım yapmaları AFAD’ın hesaplarına, diğer açılan resmi hesaplarına bu destekleri verebilirler. O bölgeden illerine intikal edenler bölgelerdeki hazırlanmış kredi ve yurtlar kurumunun yurtlarına da yerleştiriyorlar. Şu ana kadar Konya’mıza 2 bine yakın misafirimiz gelmiş vaziyettedir. AFAD’ın koordinasyonunda yürütülen bu çalışmaların bölgede Sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaretiyle de daha net görülmeye başlanmıştır ki devlet orada. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm bakanlarımıza, milletvekillerimize, tüm partilerin yerel yöneticilerine ve teşkilatlarına bu hassasiyetleri için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler :