Hasan Angı: Yerel yönetimlerimiz farkını gösterdi

AK Parti Konya il Başkanı Hasan Angı, “Endişe verici durum olmamasına rağmen yine de şehir hayatını olabildiğince yavaşlatmalı, hareketliliği azaltmalıyız. Sosyal mesafeyi koruyarak süreci yönetmeliyiz. Bu süreçte yerel yönetimlerimiz de aldıkları tedbirler ve uygulamalarla farkını gösterdi” dedi.
Hasan Angı: Yerel yönetimlerimiz farkını gösterdi

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, gündemle alakalı değerlendirme toplantısı yaptı. Video konferans yöntemiyle Konya’daki basın temsilcileriyle buluşan Angı, tüm dünyanın şuanda koronavirüs salgınıyla mücadele ettiğini belirtti. Türkiye’nin bu salgına karşı erken önlem aldığını dile getiren Hasan Angı, “Dünya büyük bir mücadelenin içerisindedir. Türkiye de geçmişten gelen hazırlıklarıyla beraber bu sürece en hazır giren ülkelerden birisi olmuştur. Çin’de başlayan virüs vakası tüm dünyayı sardığı gibi ülkemizi de etkilemiştir. Bu süreçte tespit edilen vakalar, şifaya kavuşup taburcu edilen insanlarımız olduğu gibi, vefat eden, rahmana kavuşanlar da olmuştur. Tüm vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz, mekanları cennet olsun.  Şuanda tedavi gören kardeşlerimize de acil şifalarımızı iletiyoruz. Bu musibetlerden başta ülkemiz olmak üzere tüm dünyanın kurtulmasını temenni ediyoruz.Kurtulurken de bu derslerden istifade edip artık yeni bir dünyanın çok daha adalet üzerine sağlanacağı bir düzen olmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

hasan-angi-konferans-2.jpg

‘TÜRKİYE HIZLI KARAR ALABİLMEKTEDİR’

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin, koronavirüs salgını gibi olağanüstü dönemlerde hızlı karar alabilmeye imkan hazırladığını ve Türkiye’nin süreci hızlı yönettiğini belirten Başkan Angı, “Türkiye olarak çok süratli şekilde hazırlıkları yapmıştık. Yeni dönemin geçmişe göre en önemli farklarından birisi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemidir. İki yıla yaklaşan bir dönemde bazı noktalarda bu hızı görüyorduk. Bu tür kriz dönemlerinde de daha önce deprem hadiselerinde, sonra da çığ felaketlerinde ve en son bu virüse karşı yapılan mücadelede gördük ki, gece gündüz görevinin başında olan Sayın Cumhurbaşkanımız ve tüm bakanlarıyla birlikte ani kararlar verebilmekteler. Süratli şekilde süreci yönetebilmektedirler ve her anda sahadalar. Bu önemlidir. Yoksa prosüdüre boğulmuş, atılması gereken adımların gecikmesinin getireceği maliyetleri geçmişte hep birlikte yaşamıştık” şeklinde konuştu.

hasan-angi-konferans-4.jpg

‘BAKANLARIMIZ GÖREVLERİNİ LAYIKIYLA YAPMAKTADIR’

Tüm bakanların bu süreçte görevlerini layığıyla yerine getirdiğine dikkat çeken Başkan Angı, “Sağlık Bakanımız, bilim kuruluyla birlikte yaptığı önemli çalışmalarda tüm sağlık çalışanlarıyla cephenin en önündeler. İçişleri Bakanlığımız, tüm güvenlik güçleriyle süreci yönettikleri gibi aynı zamanda terörle olan mücadelede de Türk Silahlı Kuvvetlerimizin görevini ne denli hassasiyetli yönettiğini de görebiliyoruz. Hazine ve Maliye Bakanımız ekonomideki süreci sağlıklı yönetebilmek adına alınan tedbirleri uygulama aşamasındaki aksaklıkları giderebilmek için sürekli güncellemeler yapabilmektedir. Gıda arz güvenliğinin devam etmesi adına Tarım Bakanımızın ekibiyle birlikte çalışmaları ortadadır. Geçtiğimiz hafta Konya ile ilgili de toplantı yaptılar. Genel Başkan Yardımcımız Leyla Şahin Usta Hanımefendinin yönettiği toplantıda hem Tarım Bakanımız, hem de Çevre ve Şehircilik Bakanımız, Konya adına yürütülen projelerdeki hızlandırılabilir adımlar, işbirliğinin getireceği katkılar, hazineye ait birtakım arazilerin üretime kazandırılmasında iki bakanlık çok uyum içinde ve hızlı karar verebilen mekanizmaya sahipler. Eskiden yıllar alan konular bir günde çözülebilir hale gelmiştir. Bütün bakanlıklarımız işinin hakkını vermeye çalışmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığımız yaptığı güzel uygulamalarla uzaktan eğitimlerle süreci yürütüyorlar. Sınavlarla ilgili aldıkları kararlar ortadadır. Diğer taraftan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, iş hayatıyla ilgili yaşanan sorunlara nefes aldıracak çözümler ortaya koymak için gece gündüz gayret ediyorlar” dedi.

hasan-angi-konferans-1.jpg

‘MİLLETÇE DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ’                     

Yerel yönetimlerin salgın dönemindeki çalışmalarıyla farkını gösterdiğini belirten Başkan Angı, “Yerelde baktığımız zaman Valilerimizin başkanlığındaki kurumlar, yerel yönetimlerimiz başta olmak üzere sosyal yardımlaşma ve dayanışma kolunun ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasındaki Vefa Sosyal Destek Grupları çok büyük bir gayret göstermektedir. Milletçe bir dayanışmanın içindeyiz. Bu bizim geçmişten gelen özelliklerimizden birisidir. Zor günlerde bir araya gelebilen, imkanı olanların ihtiyacı olanlara her türlü desteği verme noktasındaki çabaları, devletimizin öncülüğünde güvenilir bir şekilde bu çalışmaların yürütülmesi de önemli başlıklardır” diye konuştu.

hasan-angi-konferans-5.jpg

‘ÜLKEMİZ SÜRECİ EN İYİ YÖNETENLERİN BAŞINDADIR’

Türkiye’nin koronavirüs sürecini en iyi yöneten ülkelerin başında geldiğini dile getiren Başkan Angı, “Şuana kadar Türkiye bu süreci iyi yönetme gayreti içindedir. Ülkemiz süreci en iyi yöneten ülkelerden birsidir. Bu çok aşikârdır. Fakat buna bile karşı çıkan kişileri gördükçe şaşırıyoruz. Bu gemi, hepimizin içinde bulunduğu bir gemidir. Bu gemi su almadan bu fırtınayı atlatacak inşallah. Görüyoruz ki, bu milli birlik ve dayanışma ruhu, problemlerin çözümündeki hızlı hareketler hep birileri tarafından farklı değerlendirilmeye,  bu yapılan işlerin itibarsızlaştırılması adına olmadık sözler sarf edebilmeye, hareketler ortaya koymaya çalışmaktadırlar. Üzülüyoruz. Ülkemizde bu tür şeylere artık prim vermeden önümüze bakmak durumundayız. Konya olarak şu anda sürecin neresindeyiz diye baktığımız zamanda ilk başladığı günden itibaren alınan tedbirlerle şehrimiz hamd olsun çok büyük sıkıntı yaşamadı. Tabi umrede olup kafile halinde Türkiye’ye dönem vatandaşlarımızın konaklayacağı bir şehir olmamızdan dolayı sayılardaki bir miktar yükselişler yaşandı. Ama zaman içinde taburcu edilenlerle yeni vaka sayısında aşırı yükselme olmamasıyla, gerek hastanede gerekse evlerinde tedavi edilenlerle Konya’mızdaki sayı endişe verici değildir” dedi.

hasan-angi-konferans-7.jpg

‘TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAMAK GEREKİR’

Konya’nın endişe edilecek durumda olmadığını söylerken tedbiri de elden bırakmamak gerektiğini vurgulayan Başkan Angı, “Bunu derken de şehir hayatını olabildiğince yavaşlatmak zorundayız. Hareketliliği olabildiğince azaltmamız gerekir. Sosyal mesafeyi koruyarak süreci yönetmemiz gerekir. Burada önemli olan hayatı yavaşlatabilmektir. Hafta sonu yaşadığımız evde kalma projesi de bunun bir parçasıydı. Ancak Cuma akşamı ortadaki manzaralar hepimizi derinden üzdü. Halbuki paniklenecek bir şey yoktu. Cumartesi ve Pazar günleri fırınların açık olacağı, ekmeklerin evlere servis edileceği açıklandığı halde maalesef o anki hemşehrilerimizin bir kısmının panik havasıyla hareket etmesi doğru değildi. Sosyal mesafe kalmadı. Dip dibe duruşlar oldu. Bu manzaraları bir daha inşallah yaşamayız” ifadelerini kullandı.

hasan-angi-konferans-6.jpg

‘BU BİR NÖBET DÖNEMİDİR’

Son dönemde yaşanan sürecin bir nöbet dönemi olduğunu ve bu süreçte emek gösteren herkese teşekkür ettiklerini vurgulayan Başkan Angı, “Şuana kadar bu çalışmalarda başta sağlıkla ilgili tüm çalışanların, başhekimden ambulans şoförüne,  Belediye Başkanlarımızından tüm birimlerde görev yapan kardeşlerimize,  Valimizden polis, jandarma teşkilatımıza, emek veren, tüm kurumlarımızda gece gündüz nöbet tutan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Bu bir nöbet dönemidir. Bunu hakkıyla tutmak için büyük bir çaba içindeler. Belediyelerimiz hem Büyükşehirimizde hem de tüm ilçelerimizde bu çalışmalara katkı sağlamaktadır. Açta açıkta kimseyi bırakmıyorlar. Hayırseverlerin ihtiyaç sahiplerine ulaşmasında da aracılık ediyorlar. Bu dönemin tez zamanda aşılmasını ve normal hayata geçip yeni dönemin ülkemiz adına çok daha büyük güzelliklerin yaşanacağı dönem olmasını niyaz ediyorum” şeklinde konuştu.

hasan-angi-konferans-3.jpg

 ‘BAKANIMIZ ERDEM GÖSTERDİ’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun istifasını ve ardından bunun Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kabul edilmeyip görevine devam etmesini değerlendiren Başkan Angı, “Sokağa çıkma yasağının ilanıyla alakalı daha erken saatte olması vs. gibi tartışılabilecek meseleler bulunmaktadır. Bunlara farklı pencerelerden bakılabilir. İçişleri Bakanımız o görüntülerden son derece rahatsız oldu. Bundan dolayı da sorumluluğu üzerine alıp bir erdem gösterdi. Sayın Cumhurbaşkanımız da devlet adamı olmanın getirdiği hassasiyetle böyle bir istifayı kabul etmedi. Sayın İçişleri Bakanımızın geçmişte gösterdiği mücadele ve fedakarlıklar, her dönem ülkesi adına geceli gündüzlü yüksek tempodaki çalışmaları ve bu dönemde virüsle mücadeledeki çalışmaları herkes tarafından takdirle izlenmektedir. Sosyal medyadaki o iki saatteki zaman diliminde Bakanımızın istifasını sunması sonrası sevinenler ve üzülenler kimlerdi belli oldu. Hamdolsun ki, şuanda Sayın Bakanımız görevinin başındadır” dedi.

14.GÜNÜN SONUNDA KARANTİNA BİTECEK

Konya’da karantina altındaki bölgelerin 14 günlük sürecin sonunda eski haline döneceğini belirten Başkan Angı, “Bazı ilçelerimizde tedbir amaçlı, virüsün yayılmasını engellemek adına karantinaya almıştık. İlave vaka tespit edilmedi. 14.gün dolduktan sonra da karantina kapsamından çıkarılacaktır. Şuanda korkulan bir yayılma söz konusu değildir. O bölgelerimiz, tedbir amaçlı karantinada bulunmaktadırlar” dedi. Başkan Angı ayrıca bazı haber sitelerinde dolaşan ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan Konya ile ilgili yüksek vaka sayılarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Sosyal medyada bu tür paylaşımlar çok hızlı yayılmaktadır. Rakamlar doğru değildir” şeklinde konuştu.

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER GAZETESİ