Hasan Angı'dan 2. Tur açıklaması: Fark atacağız

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci tura kalmasının ardından gazetemize değerlendirmelerde bulundu. İkinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük farkla kazanacağını belirten Angı, “Milletimiz seçim günü tekrar sandıkları oylarıyla doldurup patlatacaklar. Sandıkların kapanmasının ardından vatandaşlarımızda o coşku ve heyecanı görünce inancımız daha da arttı. İkinci tur seçimde bu oranın daha da yükseğe çıkacağına inanıyoruz.” dedi.
Hasan Angı'dan 2. Tur açıklaması: Fark atacağız

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzde 49.37, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ise yüzde 44.94 alması seçimleri ikinci tura bıraktı. Konu hakkında gazetemize özel değerlendirmelerde bulunan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, 15 gün içerisinde yoğun tempoyla çalışacaklarını dile getirdi.

meydan-coskuyla-dolacak-8.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tekrar seçileceğine dikkat çeken Angı, “Seçim kampanyası döneminde hemşerilerimizin gösterdiği yoğun ilgiye ve pazar günü sandığa gidip yüksek katılım sağladıklarından dolayı her birine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Demokrasinin vazgeçilmezi olan sandık, pazar günü gerçekleşmiş oldu. Konya olarak hem Cumhurbaşkanımıza verilen oyların hem de partimize verilen oyların daha yüksek olmasını arzu ederdik. Ama milletin iradesi böyle gelişti. Gösterilen ilgi ve alakaya teşekkür ediyoruz. 28’ine kadar da bu yoğun tempoda aziz hemşerilerimizle birlikte yol yürüyeceğiz. Kucaklarını açtılar. Kucaklarını açmalarının karşılığı olarak da sandıkları tekrar seçim günü oylarıyla doldurup sandıkları patlatacaklar.” diye aktardı.

hasan-angi.jpg

‘İNANCIMIZ DAHA FAZLA ARTTI’

Konya’dan gördükleri ilgiyle inançlarının daha fazla arttığını vurgulayan Angı, “İkinci tur gerçekleşecek. Konya, ilk günden beri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgisini sandıklarda göstermişti. 14 Mayıs’ta da gösterdi. 28 Mayıs’ta bunun daha da artacağına inanıyoruz. Sandıkların kapanmasıyla birlikte vatandaşın sonuç beklentisinde hem İl Teşkilatımızın önünde, hem yollarda hem de geç saatlerde Kılıçarslan Kent Meydanında o coşkuyu ve heyecanı görünce inancımız daha da arttı. Yani ikinci tur seçimde bu oranın daha da yükseğe çıkacağına inanıyoruz. Bu şehir, geçmişten bugüne hep bunu gerçekleştirdi. Bugün de bunu yapacak. İki adayın yarışacağı bir seçimde Sayın Kılıçdaroğlu’nun hangi özelliği ağır basacak ki? Şu anda Türkiye genelindeki oy tablosu belli. Fark ortada. Konya dediğimiz zaman bir tarafta yüzde 70’e yaklaşan bir oy, bir tarafta da yüzde 24’e yakın bir oy var. Üçe, dörde katlanmış oy ortada.” ifadelerine yer verdi.

secim-5.jpg

‘MİLLETİMİZ DESTEĞİNİ YİNE VERECEK’

İkinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yine vatandaşların destek vereceğinin altını çizen Angı, “Milletimiz, güçlü liderle yol yürümenin gerekliğini, teröristeler, kumpaslara, dış çevrelerin algılarına boyun eğmeyeceğini gösterdi. Bir tarafta FETÖ’nün Avrupa ve Amerika’da ortaya koyduğu tavır, diğer tarafta rakip gördükleri Muharrem İnce’yi bile bir montajla devre dışı bırakacak, itibar suikastı yapacak kadar acımasızlar. Ki kendisi 2018’de CHP’nin Cumhurbaşkanı adayıydı. Bunu yapanları hedeften çıkarmak için de Rusya’yı hedef gösterecek kadar acizliğe düşen bir aday şu anda Kılıçdaroğlu. Kendileri daha Cumhurbaşkanı seçilmeden, Cumhurbaşkanı Yardımcısı atayan İmamoğlu’na, Mansur Yavaş’a mı güvenecek bu millet? Milletten oy alamayan Parti Genel Başkanları da Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak öyle mi? Bedavaya konma arzularını milletimiz fark ediyor. Bu ülkeye 21 yıldır, gecesini gündüzüne katmış, büyük işleri başarmış, dünyaya, Türkiye’ye karşı temsilde bir lider olan var. Yanlışlara dur diyebilen Cumhurbaşkanımıza milletimizin elinden gelen desteği vereceğine inanıyorum.” şeklinde aktardı.

secim-7.jpg

‘OYLAR CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A YÖNELECEK’

Farklı adaya oy veren seçmenlerin bile ikinci turda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yana oy kullanacaklarını dile getiren Angı, “Bu kez 14 Mayıs seçimleri için gerçekleştirdiğimiz çalışmaların daha yoğunun yapacağız. Hamdolsun meclis çoğunluğu yine Cumhur İttifakında. Bu önemli bir unsur. Bu 15 gün sadece Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili bir süreci planlayıp, yürütmüş olacağız. Daha yoğun bir tempoda çalışmalarımızı gerçekleştireceğiz. 15 günlük dönemi, bir aylık bir çalışma gibi bir yoğunlukta geçireceğiz. Biz Teşkilatlar olarak Milletvekillerimizle, Belediye Başkanlarımızla, gönüllülerimizle bu sahadaki yoğunluğu arttıracağız. Bazı ilçelerimizde normalde Muharrem İnce’ye yönelen seçmenler, yaşanan sıkıntıyla Sinan Oğan’a doğru yön değiştirmeyi ortaya koymuş oldular. Bu seçmenlerimizin tamamının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ yöneleceğini düşünüyoruz. Çünkü onların kampanyalarında FETÖ ile iş birliği yapan ittifaka karşı, bir çıkıştı. Vatandaşlarımızın, özellikle gençlerimizin artık Türkiye’nin geleceği adına aydınlık yüzünü ortaya koymak için Recep Tayyip Erdoğan’a bu cesaretini, ferasetini ve kararlığını gördüğü kanaatindeyim. Sayın Kılıçdaroğlu’na verilen oyların bile bir kısmının Recep Tayyip Erdoğan’a doğru geleceğine inanıyorum.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :