Hasan Angı'dan erken seçim açıklaması: Ciddiye alınacak bir tarafı yok!

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, video konferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Başkan Angı erken seçim tartışmalarına ilişkin, "Bu tartışmaların ciddiye alınacak hiçbir tarafı da görünmüyor" dedi.
Hasan Angı'dan erken seçim açıklaması: Ciddiye alınacak bir tarafı yok!

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı video konferans aracılığıyla ulusal ve yerel basın kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. İl Başkanı Angı toplantı da tamamlanan ilçe kongrelerini, yapılacak il kongresini ve 81 ilde yürütülen yeni üye çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Toplantıya İl Başkan Yardımcısı, Tanıtım ve Medya Başkanı Ebrar Çoban’da katıldı.

“KONYA’DA VAKA SAYILARI GÖZLE GÖRÜLÜR ŞEKİLDE DÜŞTÜ”

Salgın sürecinde son bir aydır Konya’da vaka artışlarının gözle görülür şekilde azaldığı vurgusunu yapan AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı; “Pandemi dönemi diye Türkiye’de bütün işler durup dünyanın birçok ülkesindeki gibi sıkıntıları yaşamamak adına hayat devam etti. Kamu yatırımları bu süreçte devam ediyor. Bu ayın başında yapımı tamamlanan projelerin açılışı Liderimiz Cumhurbaşkanımızın katılımları ile açtık. Kamu bu süreçte ülkemizin ihtiyacı olan tarımdan sanayiye ulaşımdan eğitime her alandaki çalışmalarını büyük bir titizlikle yürütüyor. Diğer taraftan belediyelerimiz kamu ile koordineli bir şekilde Konya’mızı güçlü bir şehir yapma adına çalışmalarını sürdürüyorlar” dedi.

hasan-angi-zoom-1.jpg

“ADAYLARI BİLE YOK ERKEN SEÇİM İSTİYORLAR”

İl Başkanı Hasan Angı, “Ülkemizde muhalefet yapanlar erken seçim söylemlerinin kendi söylemleri olmadığını halkın istediği olduğunu, böyle yaparak hükümetin erken seçim yapacaklarını düşünenler yanılıyorlar. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Cumhur İttifakımızın ortağı olan MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin seçimlerin 2023 yılından önce olmayacağı konusunda kararlı olduklarını hepimiz biliyoruz. Bu duruma rağmen muhalefetin dediklerini ciddiye alsak, cumhur ittifakı olarak bizim adayımız belli Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan inşallah 2023 seçimlerinde aday. Kendilerinin belli bir adayları bile yok. Hangi hesaplarla, hangi pazarlıklarla bir süreç yürütecekler kendilerinin bile bildiği kanaatinde değilim. Çünkü mayası halk tarafından atılmamış, hamuru yoğurulmamış hareketlerin ülkemizde tutmadığını geçmişten günümüze biliyoruz. Ülkemizde herkes parti kurabilir ancak millet nazarında bir karşılığı yoksa ilk seçimde sonuçlar görülebiliyor. Onun içinde milletten istediği desteği bulamayan bir takım oluşumların içine girerek sonuç beklemeleri hayal olur” ifadelerine yer verdi.

“1 MİLYON ÜYE İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Başkan Angı, “Teşkilatlar olarak pandemi öncesi başlattığımız ilçe kongrelerini 18 Ekim itibariyle bitirdik. Bir taraftan da kadın ve gençlik kollarımızın ilçe kongreleri devam ediyor. Hem teşkilat çalışmalarımızda hem de genel merkezimizin başlatmış olduğu 81 ilde 1 milyon üye çalışmasına Konya teşkilatı olarak elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bizler mahalle başkanlarımızla, il ve ilçe yönetimimizle, kadın ve gençlik kollarımızla, tüm üyelerimizle birlikte gönül seferberliğiyle yolumuza devam ediyoruz. Konya önemli bir şehir kurulduğumuz ilk günden bu güne kadar ki her dönemde tüm hemşerilerimiz partimize genel başkanımıza en yüksek desteği vererek sahip çıktılar” ifadesini kullandı.

hasan-angi-zoom-2.jpg

“GÖREV İSTENMEZ, VERİLİR”

İlçe kongrelerinin tamamlanmasıyla birlikte il kongre sürecinin de başladığını ifade eden Angı, “Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde il kongrelerini başlattı. Bazı kongrelere bizzat kendisi de katılım sağladı. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan kongrelere de katılım sağlayacaktır. Şuanda Konya için bir takvim netleşmedi. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili olarak daha net konuşabiliriz” dedi. Angı, gazetecilerin, yeniden il başkanı olarak görev alıp almayacağı yönündeki sorularına ise şöyle cevap verdi: Cumhurbaşkanımızın programına göre bir takvim ortaya çıkacak. Cumhurbaşkanımız 17 Aralık Şeb-i Arus'a katılırsa açılışlar ve il kongremiz yapılır. Cumhurbaşkanımız kasım ayında gelebilirse o zaman da planlanır. Adaylığımla ilgili, bizim aldığımız temel terbiye 'Görev istenmez, verilir' noktasında. Kısmet olursa bu kongrede de devam edeceğiz."

“BAĞIRSAK BOĞAZINI KORUMALIYIZ”

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, geçtiğimiz günlerde gazetemiz tarafından gündeme getirilen, Beyşehir yolu üzerinde bulunan ve Miryokefalon Savaşı'nın gerçekleştiği bölgede, Konya Çimento'ya ruhsat verilip verilmeyeceği konusuna yönelik görüşlerini ise şu ifadelerle dile getirdi: "Korunması gereken neresi varsa hep birlikte korumalıyız. Hatayla yapılan bir işlem varsa bunlar da düzeltilir. Buraya tarihin akışı içinde önemli bir nokta olarak bakılır. Netleştirilmesi için de bilim adamlarının da farklı bölgelerden bahsederek çalıştığı bir bölgedir. Bölge sınırları nedir? Alınan bir ruhsat varsa burayı kapsıyor mu? Kapsıyorsa derhal ruhsatın iptal edilmesi gerekir. Teknik değerlendirmeler devam ediyor. Şehrin maden çıkarılacak yeri mi yok? Firmanın tarihi yok etmek için oraya gittiğini düşünmüyorum. İhtiyacı olan maden neyse şehrin çok farklı yerlerinden bunu tedarik edebilir. Altında altın dahi olsa tarih altından daha kıymetli. O bölgeyi korumalıyız. Tarihi dokuyu tahrip edemeyiz. Bu yüzden kimse kusura bakmasın. Şehir bizim, tarih bizim" dedi.

“BULUNDUĞUNUZ YERE GÖRE TAVIR DEĞİŞTİRİYORSUNUZ”

Başkan Angı Gelecek Partisi İl Başkanı'nın genel siyasi yaklaşımlarına ve Şehir Hastanesi'ne ilişkin açıklamalarıyla ilgili olarakta "Önce alkışladığınız yatırımları şimdi eleştiriyorsunuz. Bulunduğunuz yere göre tavır değiştiriyorsunuz. Madem bazı eksikler görüyorsunuz, Ak Parti’de görevli olduğunuz dönemde neden dile getirmemiştiniz?" sözleriyle cevap verdi.

hasan-angi-zoom-3.jpg

“CUMHURBAŞKANIMIZIN EĞİTİM REFORMU TALEBİNE KATILIYORUM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Eğitim ve öğretimde, kültürde arzu ettiğimiz ilerlemeyi sağlayamadığımızı düşünüyorum" açıklamasıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Angı, “Eğitimin her şeyin başı olduğu kanaatindeyiz. Fiziki mekanlar üretmemiz yeterli değil ve medeniyetimizi bugünlere taşımak adına gençliği daha donanımlı yetiştirmemiz gerekiyor. Eğitimin önündeki engellerin kaldırılması gerekiyor. Zaman zaman değişiklikler nedeniyle karşılaştığımız zorluklar oldu. Cunhurbaşkanımız, eğitimle ilgili olan açıklamasında sağa sola savrulan bir gençlik değil milletine sahip çıkan bir gençlik arzusunu dile getirmiştir. Cumhurbaşkanımızın kaygılarına bu anlamda katılıyorum, Nesli kaybedersek ülkeyi kaybederiz ki buna kesinlikle fırsat vermemeliyiz. İlgili bakanlıkların, kuruluşların ve herkesin katkılarıyla bu ülkeyi geleceğe hazırlamalıyız" dedi.

“DOĞUM YERİM BURASI DİYE KİMSE SAHİPLENMEYE KALKMASIN”

Angı, bir gazetecinin, "Taşkent kongresine katılımın az olduğu eleştirileri vardı. Taşkent'i eski başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun memleketi olarak biliyoruz. AK Parti olarak Taşkent'te farklı bir çalışma yürütüyor musunuz?" sorusuna, "İlçe kongrelerimiz büyük bir coşkuyla geçti. Pandemi nedeniyle fazla davetli çağırmadık. Taşkent'te geçmiş kongrelerimizden daha coşkuluyduk. Taşkent'te daha güçlüyüz. Kimse kusura bakmasın, 'Doğum yerim burası' diye kimsenin sahiplenmeye kalkması kadar ucube bir şey yok." yanıtını verdi.

SEYFULLAH KOYUNCU / YENİ HABER GAZETESİ