Hasan Yellice: Tavan fiyat uygulaması süresiz olmalı

Tavan fiyat uygulamasından önce akaryakıtın litresine yapılan 17 ile 20 kuruş arasındaki gizli zam ile yabancı sermayeli sektördeki beş büyük firmanın yılda milyarlarca lirayı haksız kazandığını belirten Hasan Yellice, “Tavan fiyat uygulaması süresiz olmalı” dedi.
Hasan Yellice: Tavan fiyat uygulaması süresiz olmalı

Sektör temsilcileri tarafından tepkiyle karşılanan ve mahkemeye taşınan akaryakıtta tavan uygulaması dün sona erdi. Tavan fiyat uygulamasından önce akaryakıtın litresine yapılan 17 ile 20 kuruş arasındaki gizli zam ile yabancı sermayeli sektördeki beş büyük firmanın yılda milyarlarca lirayı haksız kazandığını belirten Hasan Yellice, “Tavan fiyat uygulaması süresiz olmalı” dedi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) kararıyla akaryakıt sektöründe 18 Mart'ta yürürlüğe giren tavan fiyat uygulaması, dün gece sona erdi. Fiyatlar uygulama öncesinde olduğu gibi serbest piyasa koşullarında belirlenecek. Tavan fiyat kararıyla akaryakıtta 17 ila 20 kuruş arasında indirim gerçekleşmiş, bazı şehirlerde indirimler 40 kuruşu bulmuştu. Tavan fiyat uygulamasının dönem dönem yürürlüğe girdiğini belirten Hizmet Petrol İşletme Sahibi Hasan Yellice, “EPDK, sektör temsilcilerinden gelen ve son dönemlerde artan şikâyetler üzerine tavan fiyat uygulamasını yürürlüğe koymuştu. Bu uygulama ile birlikte hem haksız rekabetin önüne geçilmiş hem de büyük akaryakıt firmalarının vatandaş üzerinden sağladığı haksız kazancı engellemişti. Sektörel olarak baktığımızda akaryakıtın içine belirli kimyasallar koyarak performansını artırma veya uzun kilometre yaptırma gibi yalanlarla vatandaşımız üzerinden sürekli haksız kazançlar elde edildi. Litresine yapılan 17 ile 20 kuruş arasındaki gizli ve haksız zam sayesinde milyarlarca lira haksız kazanç elde etti. EPDK’nın tavan fiyat uygulaması süresiz olmalı” diye konuştu.

whatsapp-image-2021-05-18-at-18-15-33.jpeg

AKARYAKIT KALİTESİ HER BAYİDE AYNI,  HESAPLI  OLANI  TERCİH EDİN.

Geçtiğimiz Mart ayında EPDK’nın gizli zam yaptığı tespit edilen şirketler hakkında inceleme başlattığını hatırlatan Yellice, “EPDK, akaryakıt kalitesinin her lisanslı bayide aynı olduğuna işaret ederek, ucuz olanın tercih edilmesi tavsiyesinde bulundu. Yıllardır bizlerde aynı konuyu sürekli gündeme getirdik. Akaryakıt kalitesi her bayide aynıdır. Çünkü ben dâhil a veya b firması Tüpraş Rafinerisi’nden akaryakıt alıyoruz. İçine koyulacak hiçbir madde de bu kaliteyi değiştirmez. Ayrıca tüm istasyonlarda da standartlara uygun olma zorunluluğu var. Yani akaryakıtın kalitesini düşüremezler, yükseltemezler Hal böyle olunca a firmasından da alsan b firmasından da alsan yakıt aynı yakıt. Aynı kalitedeki yakıta fazla para ödemeyin” şeklinde konuştu.  

whatsapp-image-2021-05-18-at-18-15-53.jpeg