Hastane hastane dolaştı, şifayı Konya'da buldu

Gözünde büyük çaplı tümör oluşması sebebiyle görme kaybı yaşan Metin Kaplan, birçok hastaneye gitmesine rağmen tedavi edilemedi. Dünya Göz hastanesine yönlendirilen Kaplan, operasyon sonrasında sağlığına tekrar kavuştu.
Hastane hastane dolaştı, şifayı Konya'da buldu

Mehmet Kaplan, gözündeki tümör sebebiyle görme kaybı yaşadıktan sonra İstanbul, Ankara ve birçok hastanede tedavi olmaya çalıştı. Herhangi bir sonuç alamayan Kaplan, Konya Dünya Göz Hastanesine yönlendirilerek burada tedavi oldu. Riskli operasyondan sonra Kaplan, tekrar görmeye başladı. Tedavisini gerçekleştiren Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hülya Gökmen, yaşanan süreçten bahsetti.

sifayi-dunya-gozde-buldu-1.jpg

‘GÖZÜNÜ KAPLAYAN BİR KİTLE VARDI’

Hastanın gözünde büyük bir kitle olduğunu söyleyen Gökmen, “Metin Bey önce Ilgın Devlet Hastanesinde, daha sonra Konya Şehir Hastanesinde muayene olduktan sonra bunun kötü huylu tümör olmasının çok yüksek ihtimal olduğu ve bu alanda bir hekime gitmesi gerektiği söylenmiş. Hastamız geldiğinde gözünün bir tarafını tamamen kaplayan bir kitlesi vardı. Ben ilk muayenemi yaptıktan sonra neler yapılması gerektiğini ve tedavi planımı anlattım. İlk tanım kanser olmadığı ama kanser ihtimali olduğu için bunun patolojik incelemeye tabi tutulması gerektiği konusundaydı. Kanser olsun ya da olmasın gözünün üzerinde çok sıkıntılı bir kitle olduğu için alınması gerekiyordu. Alındıktan sonra da o alana özel bir yama yapmak gerekiyordu. Bu sürecin nasıl olacağını hastamıza anlattım.” şeklinde aktardı.

sifayi-dunya-gozde-buldu-2.jpg

‘BİRÇOK HASTANEYE BAŞVURMUŞ’

Hastanın tedavi için birçok hastaneye başvurduğunu fakat olumlu bir sonuç alamadığını belirten Gökmen, “Sonrasında hastamız Ankara’da da birçok büyük hastanelere başvurmuş ama çözüm bulamamış. Ve tekrar bize yönlendirilmiş. Daha sonra biz bu ameliyatı yaptık. Kitle alınan yere sezaryenden elde edilen, iyileştirme hormonları maddeleri içeren bir zarla yama şeklinde kapattık.

sifayi-dunya-gozde-buldu-3.jpg

Kanser olmayan bir hastalık türü çıktı. Son tanıyı patolojik incelemeyle koyduk. Şu anda hastamız takip sürecinde. Oraya dışardan koyduğumuz yama hastanın dokusu dışında olduğu için kendi öz dokusuyla kaynaşana kadar takip edeceğiz. Ciddi ve riskli ameliyat geçirdi. Burada sadece hastanın iyi görmesini sağlamak değil gözünü ve hayatını korumak çok önemli.” ifadelerine yer verdi.

sifayi-dunya-gozde-buldu-4.jpg

• BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :