Hastanelerde alınacak tedbirler görüşüldü

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Konya Numune Hastanesi ve Meram Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunarak hastane başhekim ve idarecileri ile bir araya geldi.
Hastanelerde alınacak  tedbirler görüşüldü

İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Beyhekim Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Konya Numune Hastanesi ve Meram Devlet Hastanesi’nde incelemelerde bulunarak hastane başhekim ve idarecileri ile bir araya geldi. Yapılan toplantılarda hastanelerde sunulan sağlık hizmetleri değerlendirilerek, artan pozitif vaka sayıları kapsamında alınması gereken ilave tedbirler görüşüldü.

‘EK TEDBİRLERİ TİTİZLİKLE UYGULAYACAĞIZ’

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da pozitif vaka sayılarının son dönemlerde artış eğiliminde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Koç, “Covid-19 vakalarında görülen artış hastanelerimizin acil servis, poliklinik, yataklı servis ve yoğun bakım oranlarına da yansımaktadır. Pandemili ve pandemi dışı hastalarımızın tedavilerinde herhangi bir aksama yaşanmaması noktasında hastane idarecilerimizle birlikte istişarelerde bulunarak alacağımız ek tedbirleri titizlikle uygulayacağız” dedi. Koç, merkez ve ilçelerde bulunan hastanelerde şu an itibari ile başta yatak doluluğu olmak üzere hiçbir sorun bulunmadığının da özellikle altını çizerek önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de Konya Şehir Hastanesi’ne mümkün olduğu sürece pandemi hastası alınmayacağını belirtti.  Koç, an itibari ile Konya’da yaklaşık 1 milyon 750 bin doz aşı uygulandığını da sözlerine ekledi.