Hatay’da Çumra Mahallesi kuruluyor

Deprem bölgesinde ilk günden itibaren yardımlarını sürdüren Çumra Belediyesi, şimdi de Hatay’a konteyner mahalle kurmak için çalışmalara başladı. Mevcut olarak 60 konteynerin bulunduğunu ve bu sayıyı 100’ ulaştırmak için destek beklediklerini dile getiren Çumra Belediye Başkanı Recep Candan, tek yürek olarak deprem bölgesinde yaraları saracaklarını söyledi.
Hatay’da Çumra Mahallesi kuruluyor

‘YARALARI SARACAĞIZ’

Çumra’nın tek yürek ve el ele olarak deprem bölgesindeki yaraların sarılacağının altını çizen Candan, “Çumra Belediyesi, Müftülüğümüz, Oda Başkanlarımız, Dernek ve Vakıf temsilcilerimizle Ulu Cami’mizin önünde Hatay’daki depremzede kardeşlerimize konteyner evlerden oluşan bir Çumra Mahallesi yapma kampanyasını sizlere duyurmak amacıyla toplandık. İnşallah oradaki depremzede kardeşlerimizin yaralarını sarmak, onlara barınma imkanını sağlıklı koşullarda sağlayabilmek amacıyla sanayicilerimiz, kurumlarımız, hep beraber Çumra tek yürek ve el ele konteyner evlerimizin yapımına başlamış olduk. Bu kampanyaya inşallah sizlerin de desteğini bekliyoruz. Şu ana kadar destek veren bütün hemşerilerimize de şükranlarımızı arz ediyoruz. Çumra şu anda Hatay’daki kurduğu aş eviyle zaten orada depremden zarar gören kardeşlerimize depremin ikinci gününden itibaren sıcak çorba ve yemek ikramını sürdürmekteyiz. Bunun bir kısmını Milli Eğitimimiz ve Öğretmenevimizle birlikte yaptık. İkinci aş evimizde de Çumra’da gerek şahıslar, gerek kurumlar olarak, kardeşlerimizin desteğiyle şu anda faaliyetine devam etmekte. İhtiyaç olursa daha da uzatacağız.” sözlerine yer verdi.

hatayda-cumra-mahallesi-kuruluyor-2.jpg

‘100 KONTEYNERE TAMAMLAMAYI İSTİYORUZ’

Mevcut olarak 60 konteyner olduğunu söyleyen Candan, “Bu konteyner evlerimizin içerisinde banyosu, duşu da olacak şekilde planladık. Çumra olarak yapacağımız bu konteyner evlerimiz için daha önce köylerimizde tarım işçileri için kullanılan konteynerleri tırlarımızla sanayiye taşıyoruz. Sanayideki esnaflarımız da bunların tadilatını yapmak suretiyle bir ailenin ihtiyacını görecek bir barınma noktası haline inşallah getireceğiz. Bu şekilde yaklaşık 60 tane konteynerimiz var. Şu anki oluşturduğumuz yardım komisyonlarımız bir taraftan çarşımızda, sanayimizde esnaflarımızı dolaşıyorlar. Diğer kooperatiflerimiz ve vakıflarımız kendi yapabilecek yardımlarını planlıyorlar. Bu konuda katkı yapmak isteyen değerli hemşerilerimize birlikte veya tek olarak konteyner masrafını üstlenerek yardım yapabilirler. Gönlümüz 100 konteynerden oluşan bir Çumra Mahallesini yapabilmeyi arzu ediyoruz.” dedi.

hatayda-cumra-mahallesi-kuruluyor-1.jpg

•BÜŞRA ERKUŞ / YENİ HABER GAZETESİ

Etiketler :