Hatay'ı terk eden depremzedelere Bakan Kirişci'den çağrı: Geri dönün

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma yol açan deprem felaketi sonrası Hatay'da şehri terk etmek zorunda kalan depremzedelerle ilgili Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci'den çağrı geldi. Kirşçi, "Kardeşlerimden istirhamım, tekrar buraya dönmeleri ve ekonominin çarkını bir an önce çevirmeleridir" ifadelerini kullandı.
Hatay'ı terk eden depremzedelere Bakan Kirişci'den çağrı: Geri dönün

Hatay'ın Samandağ ilçesindeki muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, afet bölgelerinde ortaya çıkan eksikliklerle ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü aktarırken şehri terk eden depremzedelere geri dönmeleri konusunda çağrıda bulundu.

Deprem felaketinde bölgelerindeki çiftçilere yapılan yardımlara değinen Kirişci, 11 ilde 15 bin ton yem dağıtımının yapıldığını, yardım ve destek ödemelerinin devam edeceğini belirtti.

Bakan Kirişci, Hatay'dan ayrılan vatandaşları geri dönmeye davet etti. Öte yandan Kirişci konuşma yaptığı sırada, Hatay'ın Yayladağı ilçesinde 3.1 büyüklüğünde bir artçı deprem meydana geldi. Kirişci'nin o anlarda soğukkanlılığını koruduğu görüldü.

"GERİ DÖNÜN"

Bölgedeki tarımsal faaliyetlere bir an önce başlanmasının depremin yaralarının sarılmasına katkı sağlayacağına değinen Bakan Kirişci, "Tabii ki gidenleri geri getiremeyiz ama en azından yaraları sarmak, üretime yeniden dönmek, bir an önce üretim çarkını döndürmek artık hepimizin asli bir görevidir. Sizlerden istirhamım bu şehri terk eden kardeşlerimin tekrar buraya dönmeleri ve burada kendi faaliyetlerine bir an önce başlamaları ve ekonominin çarkını bir an önce çevirmeleridir, doğru olan budur. Dolayısıyla hükümet olarak biz de yine çiftçilerimizin borcu olan tarımsal kredileri, Ziraat Bankasına olan borçlarını bir yıl öteledik. Yine aynı şekilde Orköy'ün verdiği kredi var orman köylülerine. Onları hiçbir vade farkı almadan, yine o borçları da erteledik. ve burada üreticilerimizin yanında olduğumuzu ortaya koymak adına, hatırlarsanız ineğini kaybedenlere ineğini, buzağısını kaybedenlere buzağı, koyununu kaybedenlere koyununu, keçisini kaybedene keçisini, tavuğunu, arısını, su ürünleri zarar görenlerin zararlarını tazmin etmek için bu tespitler de yapıldı. Bunları da sizlere biz ayni olarak ödeyeceğiz" dedi.

Etiketler :