Hataylı çiftçilere pazarcılar el verdi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardandan Hatay'da yaşanan yıkım, çiftçiyi de sarsarken Hataylı çiftçilerin yardımına Konya Pazarcılar Odası yetişti. Üretilen ürünler tarlada çürümeye terk edilmişken Konya Pazarcılar Odası olaya el atarak tarladaki ürünleri satın aldı.
Hataylı çiftçilere pazarcılar el verdi

Türkiye’yi sarsan depremlerin ardından yaralar sarılmaya devam ediyor. Depremden en çok illerin başında gelen Hatay’da çiftçi, ürünlerini satamadı ve ürünler tarlalarda çürümeye terk edildi. Durumdan haberdar olan Konya Pazarcılar Odası Başkanı Murat Petek, çiftçilerle görüşerek ne kadar ürün varsa satın alıp Konya’daki pazarlarda satışa sunuldu.

pazarcilar-odasi-1.jpg

DEPREMİN İLK GÜNÜNDEN İTİBAREN SEBZE YARDIMI SÜRÜYOR

Depremin olduğu 6 Şubat tarihinden bu yana Hatay’da yaraları sarmaya çalışan Konya Pazarcılar Odası Murat Petek ve beraberindeki üyeleri destek ve yardımlara devam ediyor. Başkan Petek, depremin ilk anında yardımlar toplamaya başladıklarını söyleyen Başkan Petek, “Bu zamana kadar 15 Tır ve 15 araç ile genelde Hatay ve Adıyaman bölgesine yardımlarımız sürekli devam etti. Daha sonra ürünleri götürdüğümüzde kendimizde dağıtıma katıldı. 10 gün önce Adıyaman’da yemek yapan ustalar bizlerden yemeklik sebze istediler. Biz de yemeklik olacak tüm sebzeyi gönderdik. Adıyaman’da ve Kızılay’ın yemek hanesine teslim ettik” dedi.

pazarcilar-odasi-2.jpeg

“HATAY’DAKİ SEBZEYİ ALIP KONYA’DA SATIYORUZ”

Tüm bu yardımların yanında Hatay’daki çiftçilerin ürünlerinin olgunlaşmaya başladığını ve bu ürünlerin pazarının olan Gaziantep, Kahramanmaraş gibi iller olduğunu ve bu ürünlerin tarlada çürümeye terk edileceğini öğrendiklerini belirten Başkan Petek, duruma el koyduklarını söyledi.

pazarcilar-odasi-1.jpeg

Gaziantep ve Kahramanmaraş’ın depremden etkilenmesiyle Hatay’dan sebze alamadıklarını anlatan Başkan Petek, “Biz bu durumu öğrenince bölgeye tekrar gittik ve çiftçilerle görüşerek bu duruma çözüm bulmak istediğimizi söyledik. Hatay Ticaret Borsası eski Başkanı ve beraberindekilerle çiftçilerimizin tarlalarının gezdik. Karnabahar, lahana gibi ürünlerin olgunlaşmaya başladığını gördük. Ayrıca, salatalık, çilek, domates, kabak gibi ürünlerin de aynı şekilde olduğunu gördük. Çiftçiler bize bu ürünlerini satamadıklarını ve öylece kalacağını belirttiler. Biz de bu ürünleri alarak Konya’da satabileceğimizi söyledik. Fakat burada nakliye sorunu vardı. Ürünlerin Konya’ya gelmesi fazladan masraf getiriyor ve ürünlerin fiyatını normalden biraz fazla artıracaktı. Bu duruma da KONESOB Başkanımız Muharrem Karabacak ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay el attılar. Konya Büyükşehir Belediyesi bize lojistik destek verdi ve ilk ürünleri Konya’ya getirerek satışa sunduk. Biz de Pazarcılar Odası olarak nakliyede aracı olacağız Konya’da ürünler satılacak ve Hatay’daki çiftçiye parası teslim edilecek. İlk olarak lahana ve marul geldi satışa çıktı ve Hatay’dan ürün gelmeye devam edecek. Oradaki çiftçinin böyle bir duruma ihtiyacı vardı. Türkiye’ye çağrıda bulunarak oradaki çiftçilerin ürünlerinin satın alınması gerekiyor. Deprem bölgesinin boş bırakmamamız lazım. Destek ve yardımlarımızı aksatmadan sürdürmeliyiz” diye konuştu.

pazarcilar-odasi-3.jpg

“BURADA HALK KONYALILARI ÇOK SEVDİ”

Yardım ve desteklerin devlet ve STK tarafından devam ettiğini belirten Başkan Petek, “Deprem bölgesinin normalleşmesi gerekiyor. Onun için oranın hiç boş bırakılmaması lazım. Bir Konyalı olarak buralara Konya tarafından yapılan yardım ve desteklerle gurur duyuyoruz. Buradaki halk Konya’yı ve Konyalıları çok sevdi. Özellikle Konya Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere Konya, Hatay’ı ayağa kaldırmaya çalışıyor ve yapılan işler çok büyük oldu. Hataylılar, Konya tarafından yapılan bu desteklerden çok memnunlar. Bizler de devletimizin yanında durarak gerekli tüm yardım ve destekleri sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

• SERVET R. ÇOLAK / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir
Etiketler :