Hayırda yarışıyorlar

Her yıl Ramazan ayının gelmesiyle birlikte oruç, zekat, sadaka, infak gibi ibadetler, duygular ve değerler artıyor. Türkiye’de ve Konya’da bulunan hayır kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, kamu ve özel kuruluşlar dünyanın dört bir tarafına ramazan ayının bereketini taşımak için kolları sıvıyor.
Hayırda yarışıyorlar

Konya’da hayır kuruluşları bu yıl ki ramazan faaliyetlerine de hız kesmeden devam ediyor. Hem yurt içi hem de yurt dışı faaliyetlerini sürdüren ve pandemiden etkilenmeyenhayır kuruluşları,hayırseverler aracılığıyla yardım etmede köprü olma görevini üstleniyor. Konya, her yıl olduğu gibi bu yıl da yetimlerin, mazlumların ve ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeyi başarıyor.

afganistan-iftar.png

200 MİLYON KİŞİYE YARDIMLAR ULAŞTIRILACAK’

Konya İHH, "Ramazan'da Umut Var" sloganıyla yürüttüğü faaliyetleri kapsamında, ramazan boyunca yurt içinde ve yurt dışında 2 milyon kişiye hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmayı planlıyor.İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, bu yıl İHH olarak ramazan ayında 50 ülkede faaliyetlerini yürüteceklerini ve dünya genelinde 200 bin kumanya dağıtımı gerçekleştireceklerini belirtti. Uysal, iftarlık kumanyaları ramazanın ilk günlerinden itibaren, kendi ülkesinde sürgün duruma düşmüş savaş mağdurlarına ulaştırmaya başladıklarını söyledi.Uysal, insanların, iftar saatini bir bayrama çevirmeyi kendisi kadar zordaki kardeşleri için de düşünmesi gerektiğine vurgu yaptı. Uysal, "Neşe ve mutluluk paylaşıldığı zaman hakikaten buna vesile olan insan için de ölçülemeyecek bir şekilde katmerleniyor. Bir kumanya 10 liraya hazırlanabiliyor. Diğer taraftan müsait yerlerde kuracağımız sofralarda vereceğimiz iftar 20 lira. Hayırsever kardeşlerimiz gücü nispetinde bu iyilik hareketine katılabilir. Bunlar küçük bedeller ama büyük mutluluklar" diye aktardı.

hasan-huseyin-uysal-ihh-2.png

‘YÜZLERCE YETİMİ BAYRAMDA SEVİNDİRECEĞİZ’

RİDA derneği olarak 3 kıtada, 24 ülkede ve 100’den fazla bölgede çalışmalar yaptıklarını ifade eden Konya merkezli RİDA Uluslararası Yetim ve Muhtaçlara Yardım Derneği Başkanı Tamer Kalender, “Derneğimiz ramazan 2021 çalışmaları kapsamında 9 ülkede iftar ve sahur sofraları kuracak ve ramazan gıda paketleri dağıtacak. Ayrıca zekâtlar, fitreler ve fidyeler, şükür, adak ve Akika kurbanları da yetimler başta olmak üzere yoksullara, ihtiyaç sahiplerine ve tüm mazlumlara direkt ulaştırılacaktır” dedi. Kalender ayrıca bu ülkelerde bulunan yüzlerce yetim çocuğu da bayramlık elbise ve ayakkabılarla sevindireceklerini ekledi. Kalender, “Bu Ramazan 1 iftar 20 TL, 1 Ramazan Gıda Paketi 200 TL ve 1 Çocuğun Bayramlığı 100 TL olarak belirlendi. Hazırlanacak Ramazan Gıda Kolileri ise ailelere birkaç ay yetecek şekilde gıda ve ihtiyaç malzemeleri ile dolu olacaktır. Yine her yıl olduğu gibi başta yetimler olmak üzere tüm ihtiyaç sahiplerine ulaşarak binlerce kişilik iftar ve sahur sofraları kurmayı planlıyoruz. Ülkemizde ise Ramazan ayının hemen başında tespitini yaptığımız 160 ailemize Ramazan Gıda Paketlerini ulaştırdık ve yine 96 ailemize de derneğimize emanet edilen alışveriş kartlarını ulaştırmış olduk. Ayrıca bu ailelerimize de inşallah bayramlık ulaştırma çalışmalarımız devam etmektedir” diye konuştu.

rida-tamer-kalender.png

‘NEREDE BİR MAZLUM VARSA YARDIM EDİYORUZ’

“Yeryüzünün doğusundan batısına nerede bir yardıma ihtiyacı olan, nerede bir mazlum, nerede bir yurdundan edilmiş, yetim ve dul kalmış birileri varsa onlar için kurulmuş bir derneğiz” diyen Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Erdim, “Şu anda 36 ülkede bir fiil faaliyetlerimiz var. Savaş alanları önceliklerimiz arasında yer alıyor. İkincisi, doğal afet yaşayan bölgeler, üçüncüsü de fakirlik ve kuraklığın ve dolayısıyla misyonerliğin hakim olduğu Afrika coğrafyası. Bu ramazanda da 23 ülkede faaliyetlerimiz sürüyor. İftar yemeklerimiz, gıda kolisi yardımlarımız var, su kuyusu çalışmalarımız artarak devam ediyor. Babası vefat etmiş, yetim kalmış çocukları ve dulları olan ailelerin tüm bilgilerini fotoğraflarını dosya haline getirerek Konya’daki bağışçılarımıza takdim ediyoruz. Onlardan kabul edilen olursa ayda 180 lira veriliyor. Biz de herhangi bir hizmet bedeli almadan kuruşu kuruşuna o ihtiyaç sahibine gönderiyoruz. Yetimlerimiz için bayramlık çalışmalarımız var. Suriye ve Gazze’de ilgilendiğimiz hem normal hem de çadır kamplarımız var. Burada yetimlerimiz kalıyor ve onların aylık iaşelerini karşılıyoruz. Bu Ramazan’da da her Ramazan’da olduğu gibi balkan coğrafyasında 4 ülkeden, Afrika’da 7 ülkeden hoca efendilerin maaşlarını karşılıyoruz. Bizdeki gibi diyanet olmayınca maaş alacak durumları yok. Bunun gibi çalışmalarımız devam ediyor” diye aktardı.

ihsan-erdim.png

‘ARA VERMEDEN DEVAM EDİYORUZ’

Ribat Eğitim Vakfı olarak 40 yıldır çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini söyleyen Ribat Eğitim Vakfı Başkanı Mehmet Küçüktoka, “Ribat olarak, yatalak, kimsesiz, yetim ve öksüz, ihtiyaç sahibi ailelerimizin ihtiyaçlarını karşılayan, onların derdiyle dertlenip çözümler üreten; sıcak yemeğe ulaşamamış mazlumlar için, her gün sönmeyen ocağında sıcak yemek çıkararak; ihtiyaçlı ailelerin yakacağına katkı sunan, bölgemizin yetimlerine sahip çıkan, onların kolu kanadı olan projelere imza atıyoruz. Faaliyetlerimiz kapsamında bu yıl da Ramazan gıda yardımları, iftarlar ile ümmet buluşmaları, nakdi dağıtımlar, yetimhane iaşe yardımları yine Ramazan ayına özel olarak hazırladığımız faaliyetlerimizi oluşturmaktadır. Ribat olarak önce Konya'mız, ilçelerimiz, köylerimiz, mahallelerimiz başta olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında yaşanan pandemiye rağmen hiç ara vermeden devam ettiğimiz tüm iyilik faaliyetlerimize yine hayırseverlerimizin destekleri ile ara vermeden devam etmekteyiz. Bu vesile ile hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyoruz” şeklinde konuştu.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

ribat-mehmet-kucuktoka.png

img-2518.png

sudan-iftar.pngimg-2542.png

Etiketler :