"Hayırseverleri okul yapmaya davet ediyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen "Okullardan Yarınlara" programında konuştu. İmkanı olan hayırsever vatandaşları yurt genelinde derslik ve okul yapımı için bağışta bulunmaya davet eden Erdoğan, "Bağışçılardan isteğim deprem riski yüksek alanlara öncelik vermenizdir."
"Hayırseverleri okul yapmaya davet ediyorum"

Çünkü bu bölgedeki okullar öğrenciler için güvenli çatılar olması yanında deprem sonrasında vatandaşlarımızın sığınacağı barınma alanı da olarak kullanılabilecektir" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"18 milyon öğrenci 70 bin okulda öğrenim görüyor. 13 bin yeni okula ihtiyaç var ve bazı okullar da güçlendirilmeli.

Eğitim öğretim konusunda yeni bir yol haritası hazırlamamız önem arz ediyor.

Bağışçılardan isteğim deprem riski yüksek alanlara öncelik vermenizdir. Çünkü bu bölgedeki okullar öğrenciler için güvenli çatılar olması yanında deprem sonrasında vatandaşlarımızın sığınacağı barınma alanı da olarak kullanılabilecektir. Buradan vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum; bağış kampanyamız sadece salondaki arkadaşlarımızla sınırlı değildir. İmkanı olan her vatandaşımız için sadaka-i cariye olarak dilediğiniz yerde ister derslik ister okul şeklinde bu kampanyaya iştirak edebilir.

Ders kitaplarını ücretsiz vererek büyük bir yükten kurtardık. Bugüne kadar ücretsiz dağıttığımız ders kitabı sayısı 3 milyar adeti geçmiştir. Bakanlığın 13 bin yeni okul ihtiyacı bulunuyor. Ayrıca bazı okullarda depreme karşı güçlendirme çalışması yapılması gerekiyor.

Okul kadar, derslik kadar, öğretmen sayısı kadar evlatlarımızın zihin ve gönül dünyalarını da geliştirmeye önem vermeliyiz. Derin bir muhasebe yapmamız eğitim öğretim konusunda yeni bir yol haritası hazırlamamız önem arz ediyor. İyi matematik, iyi coğrafya bilmenin yanında hatta onlardan da önce iyi insan olmayı öğretmeliyiz."

YENİ ŞAFAK