Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan'dan Büyükkılıç'a ziyaret

KAYSERİ (AA) - Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti.Çeşitli programlar...
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Gürcan'dan Büyükkılıç'a ziyaret

KAYSERİ (AA) - Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti.

Çeşitli programlar kapsamında Kayseri'ye gelen Gürcan, Başkan Büyükkılıç'ı ziyareti öncesi belediye binasında Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür AŞ (KAYMEK) tarafından açılan 51 farklı el sanatı ile 78 eserden oluşan "Kayseri'm Sanat Sergisi"ni gezdi.

Büyükkılıç, ziyarette yaptığı konuşmada, Gürcan'a yeni görevinde başarı diledi.

Kayseri'de 17 belediye başkanıyla el ele gönül gönüle çalıştıklarını belirten Büyükkılıç, "Bu şehri daha iyi noktalara taşıma yönünde birlik, beraberlik anlayışı içerisinde gayret gösteriyoruz. Tabi uyum kültürünü önemsiyoruz. Dayanışmanın en güzel örnek şehri Kayseri olsa gerek." ifadelerini kullandı.

Yatırımdan yatırıma koştuklarını vurgulayan Büyükkılıç, tarafsız kuruluşlarca 30 büyükşehir belediyesi arasında yüzde 60’a yakın oranla yatırıma en çok pay ayırarak, Türkiye birincisi seçildiklerini aktardı.

Büyükkılıç, 20 aydır hiçbir kredi almadan, herhangi bir sıkıntısı olmadan süreci yönettiklerini de anlattı.

Bakan Yardımcısı Gürcan ise gün içinde yaptıkları programların verimli geçtiğine inandığını dile getirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Türkiye'ye örnek olduğunu belirten Gürcan, şunları kaydetti:

"Eski belediye başkanımız Şükrü Karatepe, sonrasında Özhaseki başkanımız ve şimdi sizin başkanlığınızda Kayseri her zaman Türkiye'deki örnek belediyelerden biri olmuştur. Belediyecilik anlayışı, hizmete dayalı ve vatandaşın tüm ihtiyaçlarını gideren, vatandaşla beraber el ele, kol kola uyum içerisinde çalışan belediyecilik anlayışı ile hizmetlerinize devam ediyorsunuz. Bunu hem duyuyoruz hem de yerinde görüyoruz. Bundan sonraki çalışmalarınızda da Ankara'dan sizlere elimizden geldiğince destek olacağız. Cumhurbaşkanımızın yeni ekonomik modelle Kayseri'ye de büyük bir önem vereceğine inanıyorum. Kayseri bir sanayi şehri, aynı zamanda şehrimiz için tarım ve hayvancılık da çok önemli. İhracata dayalı yeni ekonomik modelin parlayan yıldızı olacağına inanıyorum."

Bakan Yardımcısı Gürcan'a ziyaretinde Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu da eşlik etti.

Kaynak:

Etiketler :