Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan son dakika ÖTV açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan akaryakıtta ÖTV artışına dair açıklama geldi. Açıklamada, “Artış ile depremin yol açtığı ilave maliyetlerin bütçe üzerindeki etkisini bir miktar azaltmak hedeflenmiştir” denildi.
Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan son dakika ÖTV açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre akaryakıtta yer alan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarında artışa gidildi. Kararın hemen ardından benzin ve motorinin litresine gece yarısı 6 lira zam geldi. Akaryakıttaki ÖTV zammına tepkiler peş peşe gelirken konu ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması geldi.

CARİ AÇIK VE DEPREM VURGUSU

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı yazılı açıklamada "Akaryakıt ürünlerindeki ÖTV iki sebeple artırılmıştır. Birincisi yapılan artış ile depremin yol açtığı ilave maliyetlerin bütçe üzerindeki etkisini bir miktar azaltmak hedeflenmiştir. Düzenleme, bu ürünlerin ithal ürünler olması sebebiyle dolaylı olarak cari açığı kontrol altına almaya da destek verecektir. İkinci olarak, maktu olan bu vergilerde uluslararası petrol fiyatları ve döviz kurundaki artışlara rağmen 2016 yılından bugüne kadar neredeyse hiç vergi artışı yapılmamıştır. ÖTV tutarları maktu olması hasebiyle enflasyon karşısında erimiştir." ifadeleri yer aldı.

Etiketler :