'Hedeflerimize kararlılıkla ilerliyoruz'
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığı ve kahraman askerin şehadet bilinci sayesinde zaferle sonuçlandırılan Büyük Taarruz'un ülkenin kaderini belirlediğini kaydetti.
aşbakan Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığı ve kahraman askerin şehadet bilinci sayesinde zaferle sonuçlandırılan Büyük Taarruz'un ülkenin kaderini belirlediğini kaydetti.
30 Ağustos zaferi neticesinde Türkiye'nin, adeta bir uçurumun kenarından döndüğünü, işgalden kurtulduğunu ve kendisine yeni ufuklar, büyük hedefler çizerek geleceğe doğru emin adımlarla ilerlemeye başladığını belirten Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Hiç şüphe yok ki, milletimizin bugünkü mevcudiyeti ve cumhuriyetimiz, o destansı zaferin bir tezahürüdür. Bizler bu şuurla, ecdadımızın emaneti olan Cumhuriyetimizi hakkıyla muhafaza ve müdafaa etmek üzere canla başla çalışıyor, hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerliyoruz.
İnşallah, 2023 yılında, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını günümüzden çok daha iyi şartlarda kutlayacağız. Hedefimiz, ülkemizin 2023'te dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri olması; refah, barış ve kardeşliğimizin giderek daha da perçinlenmesidir.
Bu düşüncelerle, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve tüm vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor; Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, bu zaferin mimarı olan istiklal şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyorum."
Bakmadan Geçme
Konya’da bugün vefat edenlerin isimleri açıklandı (26 Ocak 2026)
2 günlük bebeğin şüpheli ölümü...Aile büyük şok yaşadı
Feci iş kazası... Bakımını yaptığı otobüsün altında kalan tamirci can verdi
Kampüsten mahalleye iyilik sağlık hareketi: Selçuk Üniversitesi akademisyenleri Alibeyhüyüğü'nde
Kritik maçta verilmeyen 4 kırmızı kart: Konyaspor tepkili
Konya Heyetinden Bakan Güler’e kritik ziyaret