Hemşirelerden "tarihsel" kıyafet defilesi

Samsun'da çeşitli hastanelerde çalışan hemşireler, Anadolu Selçuklu, Osmanlı, Cumhuriyet dönemi ile Avrupa'daki hemşire kıyafetlerini tanıtmak için podyuma çıktı
Hemşirelerden "tarihsel" kıyafet defilesi

SAMSUN (AA) - Samsun Sağlık Müdürlüğüne bağlı çeşitli hastanelerde çalışan hemşireler, "Geçmişten Günümüze Hemşire Kıyafetleri" defilesinde podyuma çıktı.

Hemşireler, Anadolu Selçuklu, Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet'in ilk yıllarında giyilen hemşire kıyafetleri ile Gevher Nesibe, Selçuklu ve Osmanlı dönemi şifacıları, modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale, Türkiye'nin ilk hemşiresi Safiye Hüseyin Elbi, Hilaliahmer Cemiyeti hemşirelerinin kıyafetlerinden oluşan koleksiyonu tanıttı.

Samsun Eğitim Araştırma Hastanesi Toplantı Salonu'ndaki defilede podyuma çıkan hemşireler, 21 özel koleksiyon sergiledi.

Defile sonrasında açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, ailelerinin bile ilgilenmediği hastaların en zor zamanlarında yanlarında hemşireler olduğunu dile getirdi.

Mesleklerini icra ederken hemşirelerin çok yorulduklarına işaret eden Oruç, "Yoruldular, belki zaman zaman bunalıp zorlandılar ancak hemşireliğin bir hayat biçimi, bir yaşam anlayışı ve insan sevgisiyle dolu bir yürek olduğunu hiç unutmadılar. Burada büyük bir mutlulukla söyleyebilirim ki bu hayat biçimi, insan sevgisi ve tüm zorluklara rağmen yorulmadan hizmet verecek yürek buradaki tüm arkadaşlarımızda fazlasıyla var ve bizim bu duygularla üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk ve sıkıntı yok." diye konuştu.


Kaynak: