Her derde deva hünnap

Halk arasında ‘ölümsüzlük meyvesi’ olarak bilinen hünnap, her derde deva olduğu için Konyalı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Konya Kadınlar Pazarında Hünnap satışı yapan Hüseyin Nalbant, hünnabın faydalarını sayarak nasıl tüketilmesi gerektiği hakkında da bilgi verdi.
Her derde deva hünnap

Son zamanlarda koronavirüsle birlikte adı sıkça duyulan hünnap meyvesi, kemikleri güçlendiriyor, uykusuzluğa iyi geliyor, kan dolaşımını düzenliyor, zayıflamaya yardım oluyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor, strese iyi gelirken kansere karşı etkili olduğu da biliniyor.

her-derde-1.jpg

‘BİN DERDE DEVADIR’

Hünnap meyvesinin faydalarından bahseden Pazar Esnafı Hüseyin Nalbant, “40 yıldır Kadınlar Pazarında esnafım. Balıkesir Gönen’den ilk defa hünnap getirdim. Konyalı vatandaşlar çok talep gösteriyor. Hünnap bin derde devadır. Bol miktarda C vitamini içerir. Bağırsak sistemlerini korumada yardımcı olur. Kan dolaşımını düzenleyicidir. B3 vitamini içerir. Potasyum kaynağıdır. Diyet ve tansiyon hastaları için oldukça faydalıdır. Kan dokusunu güçlendirir. Magnezyum deposudur. Kemikleri güçlendirir. Kanser hücrelerini azaltan etkiye sahiptir. Yeni doğan bebeklerde sarılık hastalığına iyi gelir. Kabızlık sorununa ve sindirime yardımcı olur. Karaciğer korunmasında, ülser tedavisinde etkilidir. İştahsızlık, yorgunluk gibi durumlara da iyi gelir” ifadelerini kullandı.

her-derde-2.jpg

‘GÜNDE İKİ KERE AÇ KARNINA TÜKETİN’

Vatandaşların hünnapı nasıl tüketmesi gerektiğine değinen Hüseyin Nalbant, “İnsanlar hünnabın faydalarını bildikleri için çok yoğun talep gösteriyorlar. Konya’da da üretiliyor ama ben bunları Balıkesir’den getirdim. Toplam 700 kilo hünnap vardı şimdi elimde 100 kilo hünnap kaldı. Özellikle Koranavirüs’e karşı da bir etkisinin olduğunu söylüyorlar. Vatandaşların hünnabı günde iki kere aç karnına tüketmeleri yeterli olur. Biz hünnabları Tarım Kredi Kooperatifi Gönen köyünden alıyoruz. Vatandaşlar gönül rahatlığıyla tercih edebilirler. Kadınlar pazarında benden başka hünnap satan yok. Geldiklerinde vatandaşlara yardımcı oluruz” diyerek sözlerini tamamladı.

her-derde-3.jpg

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ