Her okulda “Kızılay Öğretmeni” olacak

Milli Eğitim Bakanlığı ile Kızılay, tarihi iş birliği protokolleri imzaladı. İmzalanan iki protokole göre okullardaki Kızılay Kolları yeniden canlandırılacak, her okulda Kızılay ile ilişkilerin yürütülmesi için bir öğretmen görevlendirilecek.
Her okulda “Kızılay Öğretmeni” olacak

Öğretmenlere Kızılay tarafından ilk yardım ve afetlerde doğru davranışlar eğitimi verilecek. Kızılay’ın yeni nesillerle bağının güçlendirilmesini amaçlayan tarihi iki protokolü, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer adına Destek Hizmetleri Genel Müdürü Levent Özil ile Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan imzaladı.

her-okulda-kizilay-ogretmeni-olacak-2.jpg

Kızılay Genel Merkezinde imzalanan protokollere göre iki Kurum’un işbirliği yeni bir aşamaya geçti. Protokoller kapsamında okullarda iyiliği öğretecek Kızılay Kulüpleri yeniden canlandırılacak, gönüllü danışman öğretmenlerle Kızılay faaliyetlerine öncülük edilecek, Kızılay Kadın ile birlikte Okullarda Kızılay Anneleri, Annelik Okulu ve okul aile birliklerinde Kızılay’ın yer alması gibi projeler ele alınacak, aktif ve sağlıklı yaşam kültürünü ön plana çıkarabilmek adına gonulluol.org’a yıl içerisinde en fazla kayıt gerçekleştiren bölgeler ödüllendirilecek. Okullarda Kızılay Kitap Köşesi çalışması hayata geçirilecek, öğretmenler gönüllü afet ve kamp lideri yetiştirme programlarına katılacak, Halk Eğitim Merkezleriyle koordineli olarak Kızılay Gönüllü Merkezlerinde kurs programları düzenlenecek, ilk yardım eğitimleri verilecek.

Etiketler :