Hilkat Turizm Avrupa’ya açılıyor

Hilkat Turizm Sahibi Ahmet Demir, 2019-2020 yılı çalışmalarından bahsederek düzenleyecekleri turlar hakkında bilgiler verdi. Yerel bir firma olmalarına rağmen Türkiye’nin her yerinden insanların Hilkat Turizmi tercih ettiğini söyleyen Demir, “2020 yılında Avrupa pazarına açılıp oradaki yolcuları da taşımayı hedefliyoruz” dedi.
Hilkat Turizm Avrupa’ya açılıyor

2019 yılının çok yoğun geçtiğini ifade eden Demir, “2019 yılında umre, hac ve kültür turları yaptık. Müşterilerimizde yüzde 100 artış yaşandı. Müşterilerimizin memnuniyeti noktasında güzel bir yıl geçirdik. 2020 yılına da hızlı bir giriş yaptık. Üzerine bir yüzde 100 daha koyarak 2020 yılını tamamlamayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

hilkat-turizm-1.jpg

‘CİDDİ ANLAMDA TALEP ALIYORUZ’

Avrupa’dan Türkiye’ye kültür turları düzenlemeyi amaçladıklarını vurgulayan Demir, “ Biz Konya’dayız ama yurt dışından da sürekli umreci yolcu taşıyoruz. Şimdi ise İsveç, Danimarka, Belçika, Almanya ile sürekli görüşüyoruz. Bunun üzerinde çok duruyoruz. 2021 yılında Avrupa pazarına açılıp oradaki yolcuları da taşıyacağız. Sadece umreye değil yine Avrupa’dan Türkiye’ye Karadeniz turları, kültür turları yapacağız. Ve bu doğrultuda çalışmamız var. Bununla ilgili ciddi anlamda talep var. İnşallah bunu da değerlendireceğiz. Yurt dışından, Avrupa’dan İstanbul’dan otobüslerle bir Karadeniz turu yapıp tekrar havalimanından yurt dışına uğurlayacağız. 2019 yılında toplamda 5 tane umre programımız oldu. Karadeniz, Çanakkale, Bursa,  İstanbul, Edirne, Osmanlı Başkentleri Turları, yaptık. Ve çok başarılı geçti. Bu yıl da çok ciddi şekilde kültür turu için bir zaman ayırdık. İnşallah Mart ayında başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

hilkat-turizm-2.jpg

EN EKONOMİK KARADENİZ TURU HİLKAT TURİZMDE!

Hilkat Turizm olarak bu yıl en ekonomik Karadeniz turunu yapacaklarını açıklayan Demir, “ Müşterilerimizi hiç kimsenin götürmediği yaylalara da götürmeyi hedefliyoruz. Mart’ın 6’sında Çanakkale turumuz var. Şuanda 3 otobüs de yolcumuz var. İstanbul ve Karadeniz turuna çok yoğun bir şekilde talep var.  İnşallah yaz boyunca kültür turlarını yapacağız. Bu arada da Ocak, Şubat, Mart, Nisan turlarımıza kayıtlarımız devam ediyor. Hacla ilgili kurada ismi çıkmayan kişileri ekstra hacca götürüyoruz. Geçen yıl götürdük. Yakın mesafede güzel bir organizasyon olmuştu. Devletin verdiği haklarla ekstra vizeyle götürüyoruz. İnşallah haccımızı yapacağız daha sonrasında Ekim’de yine çok büyük bir Umre organizasyonumuz var. Şimdiden rezervasyonları girdik. İnşallah Tokat, Sivas bölgesinden büyük bir grup götüreceğim” şeklinde konuştu.

hilkat-turizm-3.jpg

‘ÖNEMLİ OLAN HİZMET VE GÜLERYÜZDÜR’

Hilkat Turizmde hizmete ve güleryüze çok önem verdiklerini aktaran Demir, “Daha önceki sektörde ben el emeği ile çalışıyordum. Yani işçilikti ve müşterilerimiz de bizim işçiliğimizi daha kaliteli buldukları için tercih ediyorlardı. Şimdi burada da önemli olan hizmet ve güleryüzdür. Ofise gelen insanlar rakip firmalarla görüşüp bize gelmiş olsa bile kapıdan kaydını olup çıkmıyor. Çünkü biz burada sadece para konuşmuyoruz. Mesela dün çok müşteri geldi. Hep para ikinci plandaydı. Sonuç olarak kişi, seyahata çıktığı zaman parayı ödeyecek. Dolayısıyla parayı konuşmaya gerek yok. Üç aşağı beş yukarı diye bir şey yok. Önemli olan müşterinin gönlünü kazanmak, nasıl bir seyahata çıktığını anlatmak ve onu memnun etmek. Biz bu noktada ilerliyoruz” ifadelerine yer verdi.

hilkat-turizm-4.jpg

‘2020’DE KÂR MARJI ÇOK DÜŞTÜ’

Geçen seneye oranla bu yıl kâr marjının çok düştüğünü dile getiren Demir şunları söyledi: “2020’de kâr marjı ciddi şekilde düştü. Birçok firma maliyetine yolcu taşıyor. Geçtiğimiz yıldan bu güne kadar toplamda 200 dolara yakın vizeye peş peşe zam geldi. Geçen yıl bin 100 dolara taşıdığımız yolcuyu şuanda bin 50 dolara taşıyoruz. O kadar zam gelmesine rağmen fiyatlar geriye çekildi. Daha önce de çok fazla kazanmıyorduk. Şimdi insanlar kaliteden düşürerek maliyetine yakın 20-30-50 dolarlara hizmet eder oldu. Biz bunu yapmıyoruz. Bizim fiyatlarımız bin 200 dolar bandında geçerli. Yolcu 50 dolar 10 dolar fazla verdiği zaman çok daha kaliteli programa gidiyor. Otelinden ve yemeğinden çok memnun kalıyor. O yüzden biz insanlardan bu işin karşılığını talep ediyoruz. Hakkına götürmeye çalışıyoruz. Ne çok yükseğe verip ne de çok dibe vuruyoruz. Kaliteden ödün vermiyoruz. Aslında  fiyatlar açısından düşünecek olursak bir 200 dolar daha yüksekte olması lazım. Tabi Konya’da ciddi şekilde rakip var. Fiyatlarda hiç oynama yapmadıkları için fiyatları çok yukarıya çekemiyoruz”

hilkat-turizm-8.jpg

‘BÜTÜN FİRMALARIN RAKİBİ DİYANETTİR’

Bütün turizm firmalarının en büyük rakibinin diyanet olduğuna dikkat çeken Demir, “Diyanet, ticaret olarak yapmaması gereken şeyi yapıyor. Ve bütün firmaların en büyük rakibi de diyanettir. Diyanet de fiyatları düşürerek yolcuya sahip olma derdinde. Aslında diyanetin bunu yapmaması lazım. Haccını devam ettirebilir, o noktada daha çok umreci taşımak yerine firmaları denetleyebilir. Kalite seviyesini yükseltmek için gerekirse memnuniyetsiz kalındığı zaman firmalar hakkında cezai işlem uygulamaları gerekir. Ama maalesef oraya gidip umreye götürüp yolcusunu rezil edip gelenlere bile herhangi bir cezai işlem uygulanmıyor. Sektörümüz çok ağır bir sektör o yüzden önem vermek lazım. Merdiven altı kurumları denetleyerek ayırt etmesi lazım” diye ifade etti.

hilkat-turizm-7777.jpg

‘KUTSAL TOPRAKLARA SAHİP ÇIKMALIYIZ’

“İnsanlar, “Araplara para yedirmeyiz” söylemlerine devam ederlerse çok fazla geçmeden maalesef ki Mekke ve Medine’deki kutsallarımız da aynı Kudüs’teki gibi olacak” diyen Demir, “Yani dünyanın neresinden umreye giderlerse gitsinler Türk milleti gitmediği takdirde bizim kutsallarımıza kimse sahip çıkmaz. Oradaki kutsallar kimsenin umurunda bile değil. Türklerin orada olması lazım. Bence imkanı olan insanlar her yıl gitsin. Daha fazla sayıyla her yıl artırarak umreye gitmemiz lazım” diye konuştu.

hilkat-turizm-5.jpg

•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ