Hindistan polisinden protestolara müdahale

Maocu isyancılarla bağlantısı olduğu şüphesiyle 5 aktivistin tutuklanmasını protesto eden göstericilere müdahale eden polis, 20'den fazla kişiyi gözaltına aldı
Hindistan polisinden protestolara müdahale

YENİ DELHİ (AA) - Hindistan'da polis, Haydarabad, Bombay (Mumbai) ve Yeni Delhi kentlerindeki 5 aktivistin Maocu isyancılarla bağlantısı olduğu şüphesiyle tutuklanmasını protesto eden kalabalığa müdahale etti.

Haydarabad kentinde protestocular, ülkenin önde gelen 5 aktivistinin hafta içinde tutuklanmasını sloganlarla protesto ederek, tutuklamaların "demokratik olmadığını" ve "temel hak ve özgürlükleri ihlal ettiğini" savundu.

Protestocuları dağıtan polis, 20'den fazla kişiyi gözaltına aldı.

Aynı zamanda geçen yıl, Hindistan'daki kast sisteminin en altında yer alan Dalitler ile Pune kenti yakınlarındaki sağ eğilimli gruplar arasında protesto ve şiddet eylemlerini tetikleyici konuşmalar yapmakla da suçlanan aktivistler arasında şair Varavara Rao'nun da olduğu bildirildi.

"Times of India"nın haberine göre, mahkeme, gelecek hafta yapılacak bir sonraki duruşmaya kadar 5 aktivistin polis nezaretinde ev hapsinde tutulmasına karar verdi.

Çin'in devrimci lideri Mao Zedong'dan ilham alan Maocu isyancılar, Hindistan'da 1967'den bu yana birçok eyalette silahlı eylemler gerçekleştiriyor.








Kaynak: