Hız için değil haz için klasik otomobil

Konyalı iş insanı ve klasik otomobil tutkunu Ahmet Kanat’ın klasik otomobillerden yaptığı koleksiyonunun içerisinde yer alan Custom model aracı İstanbul’da düzenlenen yarışmada ikincilik ödülü aldı.
Hız için değil haz için klasik otomobil

Konyalı iş insanı Ahmet Kanat küçük yaşlardan beri başlayan klasik otomobil tutkusunu hobiye dönüştürdü. Ahmet Kanat ilk başta 5 araç alarak bir koleksiyon yaptı. Kanat bakımının zor olması nedeniyle klasik otomobil sayısını ikiye düşürdü. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ahmet Kanat, “Gerçekten klasik otomobilleri çok seviyorum ve ben bunu hız için değil haz için tercih ediyorum. Bu benim için ayrı bir tutku. Bu noktada gençlere tanıtım yapmak amacıyla da bir dernek kurma düşüncemiz var” dedi.

ahmet-kanat.jpg

‘ARAÇLARIMIN TANITIMINI YAPIYORUM’

Zaman zaman klasik otomobillerin yer aldığı sergilere katıldığını belirten Ahmet Kanat, “Amerikan modeli arabam benim için ayrı bir anlam ifade eder ve ayrı bir hobidir benim için. Klasik otomobil sergisinde normal araçlarımız olmasına rağmen bu tür etkinliklere elimizden geldiği kadar katılmaya çalışıyoruz. İnsanlara eski tarihi araçlarımızı gösteriyoruz, tanıtım yapıyoruz. Klasik otomobilim 1963 model, tek kapılı olmakla beraber 8 motordan oluşmaktadır. Çocukluğumda bu araçları görüyordum ve çocukluğumdan yana bu tür otomobillere ilgim vardı. Daha sonra kendime 5 tane Amerikan modeli otomobil aldım. Şu anda iki tane aracım kaldı. Bir tane de apachem var. Amerikan modeli arabamı da özellikle ben kendim topladım. İstanbul’da klasik otomobil fuarında custom aracım 610 aracın içerisinde ikincilik aldı. Gerçekten klasik otomobilleri çok seviyorum ve ben bunu hız için değil haz için tercih ediyorum. Bu benim için ayrı bir tutku. Bu noktada gençlere tanıtım yapmak amacıyla da bir dernek kurma düşüncemiz var” diye aktardı.

hiz-icin-degil-haz-icin-klasik-otomobil-1.jpg

‘TRAFİĞE ÇIKTIĞIM ZAMAN GÜZEL TEPKİLER ALIYORUM’

Klasik otomobiliyle trafiğe çıktığı zaman vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini vurgulayan Kanat, “Klasik otomobil hobisi benim için ayrı bir hobidir ama pahalı bir hobidir. Malzemesinin fiyatlarının yüksek olmasıyla birlikte bakım isteyen araçlardır. Tıpkı bir çocuk gibidir. Nerede ne yapacağını bilemiyorsunuz ama çok seviyorum. Sevdiğim için de zorluklarıyla uğraşmak da beni çok yormuyor. Bu klasik otomobilime asla bir değer biçemem. Bundan 4-5 ay önce 1 milyon 300 bin lira gibi bir ücrete almak istediler ancak ben vermedim. Bu aracın bizim için manevi değeri daha büyük. O nedenle bizim için paha biçilmezdir. Günlük yaz dönemi boyunca klasik otomobili kullanıyorum. İşe gelip giderken çoğunlukla onu kullanıyorum ve bu araçla trafiğe çıktığım zaman çok güzel tepkiler alıyorum” ifadelerine yer verdi.

hiz-icin-degil-haz-icin-klasik-otomobil-2.jpg

‘KLASİK OTOMOBİL ÇOK YAKIYOR’

Klasik otomobilin çok fazla yaktığını ancak bu durumu çok önemsemediğini belirten Kanat, “En çok sorulan soruların başında da ‘ne kadar yaktığı’ konusu geliyor. Biraz fazla yaksa da ben o kısmını çok önemsemiyorum ama her yere günlük olarak bu araçla gitmiyorum. Eş dostların düğünlerinde ya da herhangi bir özel günlerde binip gidiyoruz. Yakıtına da bakmıyoruz, ölçmüyoruz ve bizi çok fazla etkilemiyordu. Klasik otomobilim benim çocuğum gibidir. Hiç insan çocuğuna yaptığı masrafı umursar mı. Ben de çocuğum gibi görüyor ve çocuğummuş gibi ilgileniyorum. Bu tutku her zaman benimle olacak” diyerek sözlerini tamamladı.

hiz-icin-degil-haz-icin-klasik-otomobil-3.jpg

• SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

 Muhabir