Hizmet Petrol’den anlamlı etkinlik

Hizmet Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yellice, Alâeddin Camiinin 800’üncü yıldönümü nedeniyle Cuma namazı sonrası Alaaddin Camii’nde namaz kılan cemaate meyve suyu, helva ve ekmek ikramında bulundu.
Hizmet Petrol’den anlamlı etkinlik

Hizmet Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yellice, Alâeddin Camiinin 800’üncü yıldönümü nedeniyle Cuma namazı sonrası Alaaddin Camii’nde namaz kılan cemaate meyve suyu, helva ve ekmek ikramında bulundu.  Konya sevdalısı Başkan Yellice önderliğinde, Konya’nın en önemli değerlerinden biri olan Alaeddin Camiinin yıldönümü nedeniyle Selçuklu Devleti’ni anma programı düzenlendi. Programda mehter takımının gösterisiyle birlikte cemaate meyve suyu, helva ve ekmek dağıtıldı.

hizmet-petrol-etkinlik-1.jpg

‘GELENEKSEL HALE GETİRMEK İSTİYORUZ’

Konya aşığı biri olarak Selçuklu Devleti’ni anma törenini ve Alaeddin Cami yıldönümü kutlamasını gelenek haline getirmek istediğinin altını çizen Yellice, “Konya, Konya'dan büyüktür diyerek çıktığımız bu yolda, Alâeddin tepesinin, bir camiden ibaret olmadığını anlatmak amacıyla böyle bir program düzenlemek istedik. Türkiye Cumhuriyeti nasıl Osmanlı Devleti’nin küllerinden doğan bir devletse, Osmanlı Devleti de Selçuklu Devleti’nin küllerinden doğan bir devletti. Konya demek Türkiye demektir. Siz değerli büyüklerimizden Selçuklu sultanlarının emanetlerine sahip çıkmak adına, güzel isteklerimiz olacaktır.  Sekiz Selçuklu sultanımızın metfun olduğu türbeye, söğütteki Ertuğrul Gazi türbesindeki gibi, Selçuklu askeri üniformalı türbedarların olmasının kültürel ve turistik açıdan çok güzel olacağını düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.

hizmet-petrol-etkinlik-2.jpg

‘BAZI NEDENLER CAMİMİZİ ÖKSÜZ BIRAKTI’

Alaeddin cami etrafına yürüyen merdiven yapılması gerektiği önerisinde bulunan Yellice şöyle konuştu: “Sabah namazında ve yatsı namazında camimizin hiç cemaati olmuyor. Araç park yerlerinin uzak olması ve yaşlı cemaatin yukarıya çıkamaması camimizi öksüz bırakmıştır. En azından sabah ve yatsı namazlarında bir saat trafiğe açılmasını rica ediyoruz.  Osmanlı Devleti’nin 400 yıl boyunca idare merkezi Topkapı Sarayı olmuştur. Burası şimdi müze olarak kullanılmaktadır. Selçuklu Devletinin 200 yıl idare Merkezi Alâeddin tepesi olmuştur. Mevcut nikah salonunun Selçuklu Askeri kültürünü, Selçuklu mutfak kültürünü, Selçuklu saray kültürünü sergileyen bir Selçuklu Müzesi olmasını arzu ediyoruz. Yerli ve yabancı turistler için özellikle cami cemaati için tepenin dört tarafı, Mevlana kapısına, Karatay Medrese kapısına, Larende Kapısına, Meram Kapısına yapılacak olan yürüyen merdivenler,  cami cemaatine rahat bir nefes aldıracak, Selçuklu turizmini canlandıracaktır.”

hizmet-petrol-etkinlik-3.jpg

‘ESKİ GÖRKEMLİ GÜNLERİNE KAVUŞMALI’

Alaeddin Camii etrafının eski görkemli günlerine kavuşması gerektiğine vurgu yapan Yellice, “Cami avlusuna ve saray etrafına eski görkemli günlerine kavuşturmak adına, Oğuz boylarının bayraklarını ve Türk Devletlerinin bayraklarını camide ve saray etrafında görmek, 10 bin yıllık Türk tarihimize ahde vefa olacaktır. Cami avlusunun içinde Selçuklu kılıç, kalkan ve askeri kıyafetlerinin, cam fanuslarda sergilenmesi, bizlere Selçuklu Devletinin ihtişamlı günlerini yaşatacaktır. Camimizin içinde çok önemli olup, kündekari sanatı ile yapılan minberimiz bilinçsiz kişilerce zarar görmektedir. Camimiz çok büyük bir alana sahip olduğu için, imam ve müezzin arkadaşlar, cami güvenliğinde yetersiz kalıyorlar. Camii ve minber güvenliği için görevli bizleri çok mutlu edecektir. Konya Turizmi sadece Mevlana müzesinden ibaret olmadığını göstermek adına, Selçuklu saray etrafında ve tramvay yaya yolunda, devriye atan Selçuklu askeri üniformalı yaya devriyeler, yerli ve yabancı turistin ilgi odağı olacağı gibi, şehre ayrı bir hava katacaktır” diye konuştu.

hizmet-petrol-etkinlik-4.jpg

‘PROTOKOL ÜYELERİNİN KATILMASI BİZİ MUTLU EDECEKTİR’

Her sene yapılacak olan Selçuklu Devleti anma töreninin ve Alaeddin Camii kutlamasının Cuma çıkışı Alâeddin tepesinden Mevlana meydanına kadar önde mehter takımının olacağını söyleyen Yellice, “ Ardından Konya protokolümüzün sayın valimizin, emniyet müdürümüzün, belediye başkanlarımızın, Millet vekillerimizin, Kaymakamlarımızın ve diğer büyüklerimizin halkı selamlayarak Mevlana meydanında bizlerle buluşup Selçuklu Devleti’ni beraber yâd etmemiz, bizleri çok mutlu edecektir” diyerek sözlerini noktaladı.

HABERİN VİDEOSU;

hizmet-petrol-etkinlik-5.jpg

hizmet-petrol-etkinlik-6.jpg

hizmet-petrol-etkinlik-7.jpg

AHMET ERGAN / YENİ HABER GAZETESİ