Hizmet Petrol’den Konya Rehberi

Selçuklu’nun kadim başkenti Konya’nın gün yüzüne çıkmamış, unutulmuş ve günümüze kadar ulaşan değerleri Hizmet Petrol’ün oluşturduğu kitapta toplandı. Kuruluşundan bu yana müşterilerine ücretsiz kültür kitapları dağıtan Hizmet Petrol, kendi oluşturduğu kitabı yine müşterilerine ücretsiz olarak dağıtarak bir ilke imza attı.
Hizmet Petrol’den Konya Rehberi

Konya’nın A’da Z’ye olan birçok değerleri Hizmet Petrol’ün oluşturduğu kitapta bir araya geldi. Kendisinin tam bir Konya aşığı olduğunu söyleyen ve o nedenle böyle bir çalışma ortaya koyduğunu dile getiren Hizmet Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yellice, kitapta Konya’ya ait  olan bütün değerlere yer vermeye çalıştıklarını aktardı. Yellice, daha önce böyle bir çalışmanın yapılmadığını, bu kitabın Konya’da ilk ve tek olduğunu kaydetti.

hizmet-petrolden-konya-rehberi-4.jpg

‘KONYA’NIN BİLİNMEYEN YÖNLERİ ORTAYA ÇIKIYOR’

Hazırladıkları kitabın Konya’nın bilinmeyen yönlerini de ortaya çıkardığını belirten Hasan Yellice, “Kitabı alan çoğu kişi, ‘Konya’da kale var mıymış’ diyor. Kitabı okuyan kişilerin okuduklarında şaşıracakları birçok bilgi bulunuyor. Mesela, yemeklerde sadece Konya mutfağından bahsettik. Selçuklu mutfağı ve Mevlevi mutfağı yok. Konya mutfağı üçe ayrılmaktadır. Türk yemek kültürü dünyadaki en geniş yemek kültürüdür. Türk yemek kültürün içinde de en geniş olanı Konya’dır. Mevlevi mutfağında daha çok meyve ağırlıklı yemekler var. Deniz mahsulü ürünler çok fazla yenmez. Selçuklu mutfağında günümüz etliekmeğini, bıçakarasını, fırın kebabını bulamazsınız. Günümüz Konya mutfağının şu anda 3’te 1’i kitapta bulunmaktadır. Mevlevi, Selçuklu ve Konya mutfağının tamamını alacak olsak kitap 400-450 sayfaları bulacak. Kitapta daha çok önemli olanlara yer verdik. Konya’da günümüzde de varlığını sürdüren geleneklerimiz var. Kitabımızda onlara da yer verdik” şeklinde konuştu.

hizmet-petrolden-konya-rehberi-5.jpg

‘GEZİ REHBERİ OLMA ÖZELLİĞİ GÖSTERİYOR’

Kitabın gezi rehberi olma özelliğini de gösterdiğini vurgulayan Yellice, “Ahde Vefa olsun diye yakın dönemde şehit olan Konyalı şehit kardeşlerimize de kitapta yer verdik. Konya’nın çocuk oyunlarından bahsettik. Kitap aynı zamanda bir gezi rehberi olma özelliğini de taşıyor. 10 kişilik bir ekiple birlikte yaklaşık 6 aylık bir  çalışmayla bu kitabı meydana getirdik. Çevremdeki insanlardan da fikir aldım. İlk etapta bu kitabı biz Hizmet Petrol olarak 5 bin adet bastık. Herhangi bir kurumdan en ufak bir destek almadık. Kitap adına güzel geri dönüşler aldık. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu etti. Konya’mızdaki 600’e yakın üst yöneticilere bu kitaptan dağıttık. Geçtiğimiz günlerde hakimler ve savcılar teşekkür için bir heyet göndermiş. Kendi web sitlerine koymak istediklerini söylediler. Biz de kabul ettik. Resmi kurumların dışında derneklerden, vakıflardan arayanlar oluyor. Kitabın çok güzel  dile getiriyorlar. Petrolümüze gelen yakıt alan ya da almayan herkese bu kitabı ücretsiz bir şekilde dağıtıyoruz. Eğer nasip olursa bu kitabı her sene 10 bin adet dağıtmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

hizmet-petrolden-konya-rehberi-2.jpg

‘100 BİNİ AŞKIN KİTAP DAĞITTIK’

Hizmet Petrol olarak kuruluşlarından bu yana 100 bini aşkın kitap dağıttıklarının bilgisini veren Yellice, “50-60 bin civarında Kur’an’ı Kerim dağıttık. İslam ilmi kitapları ve hadisler de çok fazla dağıttık. Her sene insanların manevi değerlerinin artması için bu tür eserleri zaten veriyorduk. Bu kitap kendimizin hazırlayıp dağıttığı ilk eser oldu” diyerek sözlerini noktaladı.

SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ

hizmet-petrolden-konya-rehberi-7.jpg

Etiketler :