Hobi Bahçelerinde Stres Atıyorlar
Hasat döneminin gelmesiyle vatandaşlar ürünlerini toplamaya başladı.
Meram Belediyesi tarafından Karahüyük Mahallesi’nde yapılan hobi bahçelerinde bugünlerde yoğun hareketlilik yaşanıyor. Hasat döneminin gelmesiyle vatandaşlar ürünlerini toplamaya başladı.
Meram Hobi Bahçelerinin sahipleri, şehir hayatının stresinden uzak olmak, doğaya olan özlemlerini gidermek, piknik yapmak, kendi ürettikleri ürünleri sağlıklı bir ortamda yetiştirmek ve boş zamanlarını en güzel şekilde değerlendirebilmek amacıyla hobi bahçelerine akın ediyor.
Meram Belediyesi tarafından Karahüyük Mahallesi'nde 92 bin metrekarelik alanda 3 yıl önce yapılan hobi bahçelerinde hasat döneminin gelmesiyle hafta sonları hareketlilik yaşanıyor. Şehrin stresinden uzaklaşmak isteyen vatandaşlar, hafta sonunun gelmesini iple çekiyorlar. Bahçe sahipleri hobi bahçelerinde kendi yetiştirdikleri domates, biber, salatalık, patlıcan, kabak vb. sebze ve meyveleri toplamanın keyfini yaşarken doğal olarak yetiştirdikleri ürünleri tüketiyor. Bazı vatandaşlar ise sebzenin yanında bahçelerini çiçeklerle donatıyorlar.
Böylesine güzel ve nezih bir mekanı Meram'a kavuşturduğu için Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı'ya teşekkür eden hobi bahçesi sahipleri şöyle konuştular:
"Burası Meram Belediyesinin yaptığı güzel hizmetlerden biri. Hafta sonları buraya geliyoruz, toprakla haşir neşir oluyoruz ve stres atıyoruz. Şehir ortamından ve kalabalıktan uzaklaşmak için her hafta sonunu iple çekiyoruz. Piknik yapıyoruz, dinleniyoruz ve enerjimizi harcayarak rahatlıyoruz. Böylesine güzel bir imkanı bizlere sunduğu için Meram Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Tabiatla iç içeyiz. Organik ürünler yetiştirirken stresten de uzaklaşıyoruz. Hobi bahçesinin bakımı iyi, temizliği güzel, güvenliği ve diğer sosyal donatıları mükemmel. Rahatlıkla gelebiliyor ve kalabiliyoruz. Çok düzenli ve tertipli bir mekan. Ürünlerimizi damla sulama sistemiyle suluyoruz. Herhangi bir sıkıntı çekmiyoruz. Hizmetlerden çok memnunuz ve başkanımıza çok dua ediyoruz."
Hobi bahçesini güllerle donatan bir vatandaş ise, "Biz gece yarılarına kadar burada dinleniyoruz ve istirahat ediyoruz. Şehrin gürültüsünden uzaklaşıyoruz. İlkbahardan sonbahara kadar hafta sonları burası bizim için vazgeçilmez bir mekan oluyor. Konyamızda Hüsn-ü Yusuf diye bilinen yıldız çiçeklerini ekiyoruz ki içimiz açılsın. Komşularımız sebze ekerken biz bahçemizi çiçeklerle donattık. İnsana huzur veriyor. Belediyemizin bu hizmetinden çok memnunuz" diye konuştu.
Karahüyük Mahallesi’nde yaklaşık 91 bin metrekarelik alanda kurulan Meram Belediyesi Hobi Bahçelerinde; vatandaşların ekip dikebileceği 200’er metrekarelik alan, bay ve bayan mescit ve çocuk oyun grubu yer alıyor. Birçok yönüyle ilk olan hobi bahçelerinde engelli vatandaşlara da yüzde 10’luk kontenjan ayrılması da ayrı bir güzellik.