Hocaların hocası Prof. Dr. Hayrettin Karaman, 63 yıl önce de takdir ediliyordu

Konya İmam Hatip Okulu'nun ilk dönem mezunlarından olan İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Hayrettin Karaman, şuanda olduğu gibi bundan tam 63 yıl önce öğrenciyken de takdir ediliyordu.
Hocaların hocası Prof. Dr. Hayrettin Karaman, 63 yıl önce de takdir ediliyordu

Konya İmam Hatip Okulu'nun ilk dönem mezunlarından olan İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Hayrettin Karaman, şuanda olduğu gibi bundan tam 63 yıl önce öğrenciyken de takdir ediliyordu.

Yeni Meram Gazetesi'nin 19 Mart 1957 tarihli sayısında Prof. Dr. Hayrettin Karaman'ın başarısı yayınlandı. O zamanlarda Konya İmam Hatip Okulu'nda öğrenci olan ve bilgisiyle öğretmenlerinin takdirini toplayan Karaman'ın bir törendeki başarısına yer verildi.

Konya İmam Hatip Okulu'nun 6. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende davetlilere hitap eden Karaman'ın hem takdir edilen öğrenciler listesine girdiği, hem de en iyi vaz'eden öğrenciler arasında yer aldığı belirtildi. Karaman'ın, bu başarısıyla ödülünü o dönemki Konya Valisi Cemil Keleşoğlu'nun elinden aldığı yayınlandı.

hayrettin-karaman-gencligi.png
Prof. Dr. Hayrettin Karaman'ın gençliği
 

Yeni Meram Gazetesi'nde 19 Mart 1957 tarihinde "İmam-Hatip Okulu'nun 6. yıldönümü münasebeti ile yapılan törenle ilgili 'İslâm Enstitüsü için teşebbüse geçilecek' başlıklı haber şu şekildeydi:

Konya İmam Hatip Okulu'nun kuruluşunun altıncı yıldönümü münasebetiyle pazar günü okul binasında parlak bir tören yapılmıştır. Bu törende menuslarımızdan Himmet Ölçmen, Fahri Ağaoğlu, Remzi Birand, Mekki Keskin, Reyhan Gökmenoğlu, Rüştü Özal, Ahmet Koyuncu, Vali Cemil Keleşoğlu, Belediye Reisi Nafiz Tahralı,  daire ve mücasese müdürleri, tüccarlarımız, talebe velileri, okul aile birliği mensupları hazır bulunmuşlardır.

Merasime talebeler tarafından söylenen İstiklâl Marşı ile başlanmış, Okul Müdürü Bekir Elâm toplantının maksad ve gayesini belirten bir konuşma yaparak, İmam-Hatip okulunun çalışmaları, Demkrat iktidarın müzahereti ve nihayet okulun tesisinde Konya halkının sarfettiği gayretleri belirtmiştir.

Bekir Elâm'dan sonra mikrofona gelen Maarif Müdür Muavini ve okulun tarih öğretmeni Şeref Kişmir, bu okulların açılmasını gerektiren ve okulların milletimize sağlayacağı faydalar üzerine güzel bir konuşma yapmıştır.

Öğrencilerin verdikleri Klâsik Türk müziğinden öğrenekleri şiirler takib etmiş, daha sonra öğrencilerden Mustafa Ateş ve Hayrettin Karaman davetlilere hitap etmişlerdir.

İftihar listesine geçen ve en iyi vaz'eden talebeler

Kısa bir istirahati müteakip iftihar listesine geçen ve en iyi va'zeden talebelere mükâfatr tevziine geçilmiştir. Okul-Aile, Okulu ve öğrencileri Koruma Derneği Başkanı Ali Sakallıoğlu, mükâfat tevziinin bizzat Valimiz tarafından yapılmasını rica etmiş, Cemil Keleşoğlu ve diğer davetliler öğrencilere mükâfatlarını dağıtmışlardır.

İftihara geçenler: Mehmet Kapakçı, Mustafa Ateş, Hayrettin Karaman, Ali Kulu, Ali Yardım, Bekir Doğrul, M. Naci Bolay, Cahit Aşyemez, Kemal Yaman, İbrahim Hıdıroğlu, Kerim Koyuncu, Hikmet Nam, Ahmet Gürtaş.

En iyi va’zedenler: Osman Çora, Mustafa Akıncı, Tahir Harmankaya, Hâki Demir, Ali Osman Koçkuzu, Hayrettin Karaman, Orhan Karmış, Kâmil Ulukapı, Mehmet Kabacı, Mustafa Ateş, Kâmil Yaylalı, Ahmet Baltacı, Hasan Hüseyin Tosun, Ali Güneş, Mustafa Pektut, Mehmed Emin Atasagun ve Ahmet Özkan alkışlar arasında hediyelerini almışlar ve hâzirun tarafından tebrik edilmişlerdir.

HABERİN YAYINLANDIĞI GAZETE SAYFASI:

yeni-meram-gazetesi-19-mart-1957.png

HÜSEYİN KOYUNCUOĞLU / YENİ HABER