Howard Griffiths yönetimindeki İDSO konser verdi

Aya İrini'deki konserde, "Three Dance Variations", "Opus 26 Sol Minör 1. Keman Konçertosu" ve "Gadfly Suit" eserleri yorumlandı
Howard Griffiths yönetimindeki İDSO konser verdi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) DenizBank konserleri, "2018-2019 yılı Yeni Sezon Açılış Konseri"nde sanatseverlerle buluştu.

Aya İrini Müzesi'ndeki konseri yöneten İngiliz şef Howard Griffiths, konser öncesi yaptığı açıklamada, eşinin Türk olduğunu belirterek, "Kendimi yabancı saymıyorum. Ben yarı Türk'üm. En azından enişte oluyorum." dedi.

Konserin ilk bölümünde Leonard Bernstein'in "Fancy Free" eserinden "Three Dance Variations"a yer verdiklerini dile getiren Griffiths, usta bestecinin doğumunun 100. yıl dönümü olduğuna işaret ederek, "Bernstein 1959'da Türkiye'ye, İstanbul'a geldi. New York Filarmoni ile İstanbul'da konser verdi." ifadelerini kullandı.

Orkestranın müdürü ve program koordinatörü Bülent Evcil de yeni sezonda çok güzel bir program hazırladıklarını ve çok güzel eserleri sanatseverlerle buluşturacaklarını söyleyerek, "Sanırım şu an devlet orkestraları içerisinde Howard Griffiths ve Vadim Repin gibi iki olağanüstü sanatçıyı açılış konserinde sizlerin karşısına çıkarmayı başaran tek orkestrayız ve bundan gurur duyuyoruz." diye konuştu.

Henüz 11 yaşındayken Wienawski Yarışması'nda tüm yaş kategorilerinde altın madalya kazanarak dikkatleri üzerine çeken Sibiryalı keman sanatçısı Vadim Repin'in de sahne aldığı konserde, Max Bruch'ın "Opus 26 Sol Minör 1. Keman Konçertosu" ile Dmitri Shostakovich'in "Gadfly Suit" eserleri seslendirildi.

Yaklaşık iki saat süren konsere sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.


Kaynak: