Huawei Google uygulamalarını tanımıyor!

Huawei Google uygulamalarını virüs olarak tanımlamaya başladı.
Huawei Google uygulamalarını tanımıyor!

Huawei telefon kullanıcıları tarafından yapılan görsel paylaşımlar ve yorumlar internet ortamında oldukça dikkat çekiyor. Huawei Google uygulamasını yanlışlıkla zararlı bir yazılım olarak tanımaya başladı. Huawei telefonlarında gelen bildirimlerde “Güvenlik tehdidi. Google etkilenmiş gibi görünüyor. Derhal kaldırmanız tavsiye edilir.” şeklinde uyarılar yer alıyor. Bu uyarı aynı zamanda Google uygulamasını kaldırmak için bir düğme içeriyor. Bu durum, kullanıcılar arasında tartışmalara yol açmış ve bu konu hakkında bilgi sahibi olmanız gereken bazı noktalar var.

Huawei Google uygulamalarını virüs olarak tanımlıyor

Kullanıcıların paylaştığı ekran görüntülerine göre, Huawei telefonları, Google uygulamasını “TrojanSMS-PA” adı verilen bir virüs olarak algılıyor. Bu terim, normal bir uygulama gibi görünen ancak kötü niyetli yazılımı gizleyen bir tür Truva atı programını ifade ediyor. Bu gizlenme, kullanıcıların zararlı uygulamaları fark etmeden yüklemelerine olanak tanır.

Bu zararlı uygulamalar bir kere yüklendikten sonra, saldırganlara cihaz üzerinde büyük bir kontrol sağlar. Daha açık bir ifadeyle, Truva atları, cihazın sahibi ile aynı düzeyde yetkiye sahip olur, bu da kişisel bilgilerin, şifrelerin ve diğer hassas verilerin kolayca çalınmasına yol açabilir.