Hukuk öğrencilerine Amerika ve Türkiye’den diploma alma şansı

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Hukuk Fakültesi ve Kansas University Law School arasında yapılan anlaşma ile öğrencilere, lisans diplomasının yanı sıra tezli yüksek lisans derecesi ile 2 ayrı diploma alma fırsatı sağlanacak.
Hukuk öğrencilerine Amerika ve Türkiye’den diploma alma şansı

Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Hukuk Fakültesi ve Kansas University Law School arasında yapılan anlaşma ile öğrencilere, lisans diplomasının yanı sıra tezli yüksek lisans derecesi ile 2 ayrı diploma alma fırsatı sağlanacak. 1 yıllık Kansas University Law School (USA) LLM programını tamamlamaları sonrasında öğrencilerin lisans diplomasını Türkiye'den alacaklarını belirten Bahçeşehir Üniversitesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Kahraman, "Yüksek lisans diplomasını da Amerika'dan alma hakkı elde edecekler. Böylece öğrenciler 4 yılda 2 diploma elde etme fırsatı kazanacak" dedi.

Gerçekleştirdikleri anlaşmanın Türkiye'de ilk olduğunu ifade eden Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Zafer Kahraman, Hukuk Fakültesi öğrencilerinin 3'üncü sınıfı bitirip belirli koşulları sağladıkları takdirde Kansas Üniversitesi tarafından 1 yıllık Kansas University Law School (USA) LLM programına kabul edileceklerini söyledi. Dördüncü sınıfı bitirmek için gereken seçimlik dersleri Kansas Üniversitesi'ndeki derslerle eşleyeceklerini vurgulayan Kahraman, "Bu vesileyle öğrencilerimiz hem lisans hem de yüksek lisans diplomasına sahip olacak. Ayrıca bu programa katılır, başarıyla tamamlar ve bu diplomayı alırlarsa 4'üncü seneleri bittikten sonra ister Türkiye'de ister Amerika'da bulunan 5 eyalette avukatlık yapma şansı elde edecek" açıklamasını yaptı.

"NEW YORK, CALIFORNIA, WASHINGTON, GEORGIA VE WISCONSIN'DA BARO SINAVINA GİRMEYE HAK KAZANACAKLAR"

Kahraman, "Kansas University Law School'daki eğitimlerini başarıyla tamamlayan öğrenciler Amerika'nın; New York, California, Washington, Georgia ve Wisconsin eyaletlerinde baro sınavlarına girmeye hak kazanacak. Böylece Amerika'da avukatlık yapma şansı elde edebilecek" dedi.

"ÇEŞİTLİ LABORATUVARLAR KURUP KLİNİKLER AÇTIK"

En önemli hedeflerinden birinin iyi hukukçular yetiştirmek olduğunu ifade eden Kahraman, sözlerine şunları ekledi:

"Çünkü mükemmel kanunlar yoktur. Mükemmel hukukçular vardır. Biz o yüzden iyi eğitim vermeyi hedefliyoruz. Ama iyi eğitim vermek tek başına yeterli değil. Bunun üstüne çeşitli laboratuvarlar kurduk, klinikler açtık. Birtakım sertifika programları açtık. Öğrenciler, mezun olurken diplomanın yanında çeşitli sertifikalar alıyor. Laboratuvarlara katılım sağlamış, kliniklerde çalışmalar yapmışlarsa yayın yapabilecek duruma geliyorlar. Mesela hukukta yapay zekâ araştırma grubu kurduk ve yapay zeka dersi açtık. Böylece geleceğe bakmaya çalışıyoruz. Çünkü bizim amacımız geleceğe öğrenci yetiştirmek."

KANSAS ÜNİVERSİTESİ PRESTİJLİ AMERİKAN ÜNİVERSİTELER BİRLİĞİ'NİN ÜYESİ

Anlaşmaya ilişkin olarak Kansas University Law School Dekanı Prof. Dr. Stephen Mazza açıklamasında, "Kansas Üniversitesi Hukuk Fakültesi (KU Hukuk), Bahçeşehir Üniversitesi ile uzun süredir devam eden ortaklığını genişletmekten memnuniyet duymaktadır. Yeni program, BAU Hukuk Fakültesi öğrencilerinin KU Hukuk'a devam etmelerine ve Amerikan Hukuk Çalışmaları alanında Hukuk Yüksek Lisansı (LL.M) derecesi almalarına olanak sağlayacaktır. Bu ortaklık her iki kurumdaki öğrencilere de fayda sağlayacaktır. Kansas hukuk öğrencilerinin sınıflarını zenginleştirecek ve BAU Hukuk öğrencilerine ABD'de iyi tanınan bir hukuk fakültesinden hukuk diploması alma fırsatı verecektir. Kansas Üniversitesi, Kuzey Amerika'nın önde gelen 65 araştırma üniversitesinden oluşan prestijli Amerikan Üniversiteleri Birliği'nin (Association of American Universities - AAU) bir üyesidir" ifadelerini kullandı.

Kansas University'de yüz yüze gerçekleşecek olan eğitim için öğrenci seçiminde fakülte başarısı ve dil yeterliliği şartı dikkate alınacak. Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesine kayıtlı olan öğrencilerden, Kansas'ta eğitim görmeye hak kazanacak olanlar, mülakat sonrasında belirlenecek. Programa, üçüncü sınıf lisans eğitimleri sonunda gerekli şartları tamamlayan öğrenciler başvurabilecek.

Hukuk öğrencilerine Amerika ve Türkiye’den diploma alma şansı

Hukuk öğrencilerine Amerika ve Türkiye’den diploma alma şansı

Kaynak: