Hüma Okulları’nda hedef yerli ve milli eğitim

Hüma Okulları Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mehmet Birekul gazetemizin "Eğitim" dergisine Hüma Okulları hakkında bilgiler verdi. Birekul, eğitim sistemleri ile sadece yaşadıkları toplumda değil tüm dünyada fark oluşturarak yerli ve milli eğitimi hedeflediklerini söyledi.
Hüma Okulları’nda hedef yerli ve milli eğitim

Kısaca sizi tanıyabilir miyiz? Eğitim ve kariyer hayatınızla ilgili bilgi verir misiniz?

1972 Konya doğumluyum. İlkokul, ortaokul ve liseyi Konya’da bitirdim. Selçuk Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun oldum. Daha sonra Eğitim Bilimleri alanında yüksek lisans ve doktoramı tamamladım. Bu yıl itibari ile 25 yılı özel öğretim sektöründe geride bıraktım.

huma-okullari-4.jpg

Nasıl bir yöneticisiniz, prensipleriniz nelerdir?

Her şeyden önce ilkeli ve disiplinli bir yöneticiyim. Büyük resmi görmeye odaklı, gelişime açık ve planlı biri olmaya özen gösteririm. Sadece şu anı değil, geleceği de düşünerek hareket ederim. Aynı anlayışla öğrencilerimi de kendi yaşadığım çağa göre değil, onların yaşayacakları çağa göre hazırlamayı ve kurum kültürünü oluşturmayı çok önemserim.

huma-okullari-1.jpg

Hüma Okulları’nı kurma fikri nasıl ortaya çıktı ve Hüma’nın hikayesi nasıl gelişti bize anlatabilir misiniz?

Hüma Okulları’nı kurma fikri; yeni bir bakış açısıyla, eğitimi yerli ve milli olarak ilerletebilmek adına evrensel değerleri bilerek oluşmuştur. Hüma; çoğu kez cennet kuşu olarak da adlandırılan, görünmeyecek şekilde çok yükseklerde dinlenmeksizin sürekli uçan, asla yere değmeyen efsanevi kuşa verilen isimdir. Ayrıca mutluluk getiren ve devlet kuşu anlamları da vardır. Manasının eğitim anlayışımızı yansıttığını düşündüğümüz için Hüma Okulları olarak yola çıktık. Hiçbir kelimenin kısaltılması olmamakla birlikte isim tescili de tarafımıza aittir.

huma-okullari-3.jpg

İlk günkü hedeflerinizle bugün Hüma’nın geldiği nokta arasında nasıl bir değerlendirme yaparsınız?

Tüm eğitim sürecini planladığımız ve programladığımız için hiçbir şey bu plan dışında gerçekleşmemiştir. Şu an itibariyle de hedeflediğimiz noktanın ilerisinde seyretmekte ve bundan mutluluk duymaktayız.

huma-okullari-5.JPG

Hüma Okulları hangi ayrıcalıklarla eğitim dünyasına girdi? Aileler, Hüma Okulları’nı neden seçsinler?

Okul seçimi çocuklarımız için vereceğimiz en önemli kararların başında gelir. Her veli doğal olarak canından çok sevdiği en değerli varlıkları için elinden gelen en iyi eğitim ortamını sağlamaya çalışır. Çoğu zaman birçok okul seçeneği arasından karar vermek zor olur. Bu nedenle diğer okul alternatifleriyle karşılaştırmak isteyen velilerimiz için okulumuzun farkını her daim anlatmaya hazırız. Konya’da ilkleri birlikte yaşamak isteyen velilerimizin bizi seçme sebebi; İngilizce Hazırlık Sınıfı, 7/24 uzaktan eğitim imkanı, bireysel rehberlik, alanında tecrübeli ve çok güçlü öğretmen kadromuzdur. Okullar arasında kalite, nitelik ve ücret farkını oluşturan bu kriterler mutlaka göz önünde tutulmalıdır.

huma-okullari-6.JPG

Gelecek yıllarda Hüma Okulları’nda ne tür yenilikler olacak?

Hedefimiz eğitim zincirini tamamlayarak anaokulu ve ilkokul eğitimiyle Konya halkını Hüma eğitim anlayışıyla buluşturmaktır. Öğrencilerimizi tam donanımlı sınav anlayışıyla yetiştirirken; ciddi bir yabancı dil altyapısıyla da bunu destekliyoruz. Özgüveni yüksek, sorgulayan, model olabilen, yüksek hedeflere sahip, kişisel ve akademik gelişimini tamamlamış, yenilikçi ve gelişmelere ayak uydurabilen gençler mezun ediyoruz.

huma-okullari-7.JPG

Öğretmen seçiminde nelere dikkat ediyorsunuz?

Okulu kurarken her şeyden evvel Konya’nın en güçlü eğitim ve öğretim kadrosunu kurarak başlamayı hedefledik ve bu şekilde devam ettik. Öğretmenin alan hakimiyeti, öğretmenlik formasyonu, öğrenci ve velilerle iletişimi, eğitim öğretim süreci içindeki inovasyonu, yeni gelişmelere karşı olan tutumu ve eğitim öğretim anlayışı bizim için önem arz ediyor.

huma-okullari-8.JPG

Değerler eğitiminde sizin için en önemli olgu nedir?

Temel ilkemiz sürekli öğüt vermek yerine, güzel bir rol model olma anlayışıdır. Değerler eğitimimizde olmazsa olmaz ilkelerimiz; adalet, vatana hizmet, yenilikçilik, istikrar ve kalitedir. Bu ilkeler doğrultusunda yönetimi ve aldığımız her kararı şeffaf bir şekilde gerçekleştirmekteyiz.
•SÜMEYRA KENESARI / YENİ HABER GAZETESİ