Hünerli eller üretime hazır

Karatay İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından kadınların tarımsal üretimde daha çok yer almasını sağlanan projedeki eğitimler tamamlandı. Karataylı kadınlar üretim için hazır olduklarını belirterek, "Kadınlar Ailenin ve Tarımın Sigortasıdır” dediler.
Hünerli eller üretime hazır

Karatay İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce "Kadınlar Ailenin ve Tarımın Sigortasıdır” sözünü ilke edinilerek "Karatay Tarımında Marifetli Eller” projesi hayata geçirildi. Proje ile kırsal alanda yaşayan kadınları tarımsal konularda eğitmek, gelecekte sağlıklı nesiller yetiştirmelerine katkıda bulunmak, tarımsal üretimdeki sürekliliği ve kaliteyi arttırarak ülke kalkınmasında kadınların daha aktif rol almalarının sağlanması hedeflendi. Proje sayesinde Karatay İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce Göçü Mahallesinde 18-45 yaş grubundaki 20 kadın çiftçiye; haftada 2 gün, 8’er saat olmak üzere 3 aylık bir süre zarfında toplam 192 saat kurs verildi.

hunerli-eller-uretime-hazir-2.jpg

HEM TEORİ HEM UYGULAMA EĞİTİMLERİ VERİLDİ

Bu kursta: Hijyenik ortamda sağımı yapılmış sütlerden ev usulü pastörizasyon sistemi ile beyaz peynir ve yoğurt yapımı, evde tarhana yapımı, erişte yapımı, turşu yapımı, buzağı bakım ve beslenmesi, mefruşat çalışması, geçmişten günümüze miras kalan testi ve toprak küplerin boyanarak tekrar kullanıma kazandırılması, evdeki kullanılmayan kumaşların değerlendirilmesi, ahşap tepsi ve kutuların boyanması, keçe sanatı ile çanta yapımı, örgü işleri ve genç kızların çeyiz hazırlaması gibi konularda eğitimleri yer aldı. Ayrıca kurs süreci içerisinde kursiyerler ile Konya Şeker’e gezi de düzenlediler. Bu gezide kursiyerlerin, tarım teknolojilerindeki gelişmeleri ve gıda üretimindeki yenilikleri yerinde görmeleri sağlandı. Eğitimler sonucunda kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünleri Göçü Mahallesi Karatay Belediyesi düğün salonunda sergilendi. Sergiye İl Müdür Yardımcısı Esat Altuntaş, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Haydar Kurt ve Karatay İlçe Tarım ve Orman Müdürü Erdem Gezgin katılım sağlamışlardır.

hunerli-eller-uretime-hazir-3.jpg

• SELÇUK ÖZKAN / YENİ HABER GAZETESİ