‘Huzurda meşk’ başladı

Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından müşterek hazırlanan “Huzurda Meşk” Musiki programı Mevlana Müzesi’nde başladı
‘Huzurda meşk’ başladı

Mevlâna Müzesi’nde ziyaretçilere ve sanatseverlere yönelik olarak her Cuma günü saat 16.00’da canlı Türk Tasavvuf Müziği Konseri verilmeye başladı. Konu hakkında açıklama yapan Abdüssettar Yarar; “Müzelerimizin ziyaretçi sayılarını artırmak ve sanat kurumlarımızın bilinirliğini sağlamak amacını gerçekleştirmek üzere Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu tarafından müşterek hazırlanan “Huzurda Meşk” Musiki programı icra edilmeye başlanmıştır. Ülkemizin en çok ziyaret edilen ikinci müzesi konumunda bulunan Konya Mevlâna Müzesi’nin ziyaretçileri ve sanatseverlere yönelik olarak her Cuma günü saat 16.00’da canlı Türk Tasavvuf Müziği Konseri verilmeye başlanmıştır.” dedi.

huzurda-mesk-1.jpg

huzurda-mesk-2.jpeg

huzurda-mesk-2.jpg

“MÜZE BİR SANAT MERKEZİ DE OLACAKTIR”

Yarar; “Konya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenecek konserler, Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğu sanatçıları tarafından icra edilecektir. Bu konserler ile Mevlâna Müzesi sadece ziyaret edilen bir mekân olarak değil hayatın içinde dinamizmini sürdüren bir sanat merkezi olacaktır. Bu konserler ile yerli ve yabancı ziyaretçilerimiz Türk Tasavvuf Müziği nağmeleri eşliğinde ziyaretlerini sürdürecek, güzel bir atmosferde yapacakları bu ziyaret hatıralarında önemli bir yer tutacak ve yerli ve yabancı ziyaretçilerimizin Türk Tasavvuf Müziği’ne ilgisi artırılmış olacaktır. İlk konserimiz 07 Şubat 2020 Cuma saat 16:00’da gerçekleştirilmiştir. Konserlerimize bütün sanatseverleri bekleriz.” şeklinde konuştu.