İbrahim Ethem İHL aşurede buluştu

İbrahim Ethem Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi muharrem ayı dolayısıyla öğrenci ve öğretmenlere aşure dağıttı. Okul Müdürü Mehmet Toru, 'Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ifadesi bolluk ve bereketin simgesidir' dedi.

İbrahim Ethem İHL aşurede buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AŞURE, PAYLAŞMANIN, BİRLİKTELİĞİN İFADESİDİR

İbrahim Ethem Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi muharrem ayı dolayısıyla öğrenci ve öğretmenlere aşure dağıttı.  İbrahim Ethem Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Mehmet Toru yaptığı konuşmada  Kerbela hadisesinin gücü elinde bulunduranların imandan ahlaktan faziletten ve insanlıktan uzaklaştıkları zaman güç uğruna hiçbir değer tanımaksızın nasıl zalimleşebildiklerini, nasıl cinayet işleyebildiklerini gösterdiğini söyledi. 

mehmet-toru.jpg“Kerbela konusunda bugün bize düşen Kerbela’yı doğru okumak ve anlamaktır” diyen Toru, “Onu tarihte yaşanmış bir kıssaya bir mitolojiye dönüştürmemek ve bu hadiseden ibret çıkarmaktır. Yine bize düşen Kerbele’dan bir ayrılık değil birlik ve beraberlik çıkarmaktır. Kerbela’yı anlamak Hüseyin’e yaşamaktır. Ancak üzülerel şahit oluyoruz ki son yıllarda islam coğrafyasında yaşanan olaylar meshebi, meşrebi ne olursa olsun Müslümanların Kerbela’yı doğru okumadığını, doğru anlamadığını ortaya koymaktadır. Onun içindir ki bugün etrafımızda nice Kerbela’lar yaşanmakta ve kardeş kanı akmaya devam etmektedir. Bunun için bütün Müslümanların yeni Kerbela’lar yaşanmaması için ortak bir dil, kültür, düşünce, gönül birlikteliği geliştirmesi gerekmektedir. Muharrem ayı ile bağlantılı olarak yurdumuzda uzun yıllardır yaşatılan uygulamalardan birisi de aşure geleneğidir. Milletimizin komşularına dostlarına akrabalarına yılda iki defa dağıttığı güzelliklerden birisi kurban diğeri de aşuredir. Aşure paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ifadesi bolluk ve bereketin simgesidir. Aşurenin bu mecazi anlamı toplumumuz için bugün her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır. Milletimiz asırlardır sürdürdüğü bu gelenekle farklılıkların ahenk içinde ortak kata fayda sağlamalarını başarabilmiştir” diye konuştu.

mukadder-gursoy.jpg

GEÇMİŞTEN DERS ALMAK ZORUNDAYIZ

Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise şöyle konuştu; “Kur-an-ı Kerim’de 70’i aşkın ayette ‘Ey Müslümanlar! Aklınızı kullanın. İyi düşünün. Aklınızın özünü kullanarak düşünün’ denmesine rağmen bütün savaşlar İslam coğrafyasında gerçekleşiyor. Birbirini öldüren insanların tamamına yakını Müslümanların yaşadığı coğrafyada gerçekleşiyor. Bu sadece Müslümanların bir suçu değil. Bu Müslüman olmayanların Müslümanlarla olan bir hesaplaşmasının sonucudur. Ama asıl üzücü olan içimizdeki hainlerin dışardan gelen bu tekliflere evet demesi ve onlara yardım ve yataklıkta bulunmasıdır. Ben bu yaşıma geldim hiçbir Hristiyan’ın birbirini öldürdüğünü görmedim. Ama Allahuekber diyerek bir Müslümanın diğer Müslümanı öldürdüğünü gördüm. Ama artık Türkiye’deki Müslümanların buna dur demesi gerekiyor. Müslümanlar olarak kenetlenmek, geçmişten ders almak zorundayız. Yoksa Hz. Hüseyin’in şehit edilmesinin bizim dünyamızda bir anlamı yoksa kardeşlerimizi şehit etmekten kurtulamamışsak Kerbela hala devam ediyor demektir. O yüzden yaptığımız tüm işleri sorgulamak durumundayız”

asurede-bulustular-(2).jpg

HAYRETTİN ATAK / YENİ HABER GAZETESİ

Bakmadan Geçme