İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Konya’ya ve bazı illere uyarı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, aralarında Konya’nın da olduğu bazı illere uyarı yaptı. Fırtına ve sağanak beklenen illerde yaşayan vatandaşlara, olumsuz hava durumlarına karşı tedbirli olmaları uyarısında bulundu.
İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Konya’ya ve bazı illere uyarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), bugün beklenen olumsuz hava koşulları sebebiyle yurdun bazı illerinde turuncu ve sarı uyarı yapıldığını duyurdu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyarı yapılan illerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini hatırlatarak, "25 Kasım Cumartesi günü, Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz ve AFAD Başkanlığımız beklenen olumsuz hava koşullarını, Turuncu ve Sarı uyarı yapılan illerimizi açıkladı. Vatandaşlarımızdan ricamız, uyarıları hassasiyetle takip etmeleri. Özellikle Turuncu uyarı verilen illerimizde yaşayan vatandaşlarımızın çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmalarını bir kez daha önemle hatırlatmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

AFAD'DAN SAĞANAK VE FIRTINA UYARISI

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı, 25 Kasım Cumartesi günü birçok şehir için kuvvetli yağış ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu. Yapılan açıklamada, "Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre; 25 Kasım Cumartesi günü, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli; Antalya’nın batısından başlamak üzere, zamanla il geneli ile Konya’nın güneybatı ilçelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların kuvvetli, Antalya’nın batısının kıyı kesimleri ile doğusunda çok kuvvetli ve yer yer şiddetli; Muğla çevrelerinden başlamak üzere zamanla Marmara’nın batısı ve Kıyı Ege genelinde kuvvetli, Muğla kıyıları ile Edremit Körfezi’nde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli; sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Kaynak:YENİ HABER

 Yazı İşleri Müdürü
Etiketler :