İdlib Derhasanda İtikafa giren mazlumlara iftar yemeği verildi

İdlib’de Barış Harekâtı bölgesinde bulunan cami, mescit ve Kur’an kurslarında itikafa giren camii cemaatine ve öğrencilere Konya İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından iftar yemeği ikram edildi.
İdlib Derhasanda İtikafa giren mazlumlara iftar yemeği verildi

Bölgede yer alan camilerde itikâfa katılan cemaat ve aynı mescit ve camilerde itikâfa giren hafız öğrenciler ile hocaları ve öğrencilerinden oluşan 2000 kişiye Kadir gecesinde Konya İl Müftülüğü tarafından iftar yemeği verildi.
Konya İl Müftüsü Doç. Dr. Ali Öge ve Aile ve Dini Rehberlik Bürosu sorumlusu İl Müftü Yardımcısı Dr. Aslan Çıtır’ın önderliğinde “Soğuk Günlerde Sıcak Kardeşlik” projesi kapsamında verilen iftar yemeği, Merkez Vaizi Ümmü Taş’ın organizatörlüğünde Hacıveyiszade Camii online yurtiçi ve yurtdışı öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşti.
Proje hakkında kısa bilgiler veren Merkez Vaizi Ümmü Taş, organizasyonda en çok katkı sağlayan öğrenciler olduğunu ifade ederek “Soğuk Günlerde Sıcak Kardeşlik” projesi kapsamında bize en çok desteği öğrencilerimiz verdi. Onların gayretleri ile yaklaşık 90 bin TL’ye mal olan iftar yemeği organizasyonumuzda mazlumların yüzlerini güldürdük. Ayrıca itikâf bitiminde özellikle hafız öğrencilerimize ve ailelerine dönerken harçlıkları da hediye olarak takdim edeceğiz. Proje kapsamında bizleri destekleyen başta İl Müftümüz Doç. Dr. Ali Öge hocamıza ve ADRB sorumlusu İl Müftü Yardımcısı Aslan Çıtır hocamıza şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.
İtikâf programı kapsamında yapılan organizasyonda Türkiye Diyanet Vakfı tarafından da su ikramı yapıldı.