İdlib için yardım seferberliği

İHH Konya Şubesi Başkanı Op. Dr Hasan Hüseyin Uysal, Konya'dan İdlib'e yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi. Uysal, İdlib'e 28 günde 48 tır yardım gönderdiklerini ifade etti.
İdlib için yardım seferberliği

İHH Konya Şubesi Başkanı Op. Dr Hasan Hüseyin Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Rusya-İran-Esed sözlerinde durmadılar. Biz de yavaşlamayacak, yardımları artırarak -biiznillah- İdlib'in yok edilmesine=Türkiye'nin kuşatılmasına, engel olacağız. Konya İHH olarak 23 Aralık'ta başlattığımız kampanya döneminde bugüne dek 28 günde 48 tır yardım gönderdik. 12 tır daha gönderip 60'a ulaşacağız, inşallah. Vakfımız 30 bin adet ev yapacak; 200'ünü Konya İHH yapacak, inşallah. Destekleriniz hayati önemde. Teşekkürler Konya. Teşekkürler Türkiye" ifadelerini kullandı.

hasan-huseyin-yildirim.jpg

ILGIN'DAN İDLİB'E YARDIM TIRI YOLA ÇIKTI

Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Ilgın Temsilciliği öncülüğünde başlatılan "İdlib Acil Yardım Kampanyası" kapsamında, Suriye'ye 1 tır yardım malzemesi gönderildi. Nevzat İspir Caddesi'ndeki Yardım Merkezi önünde tırın uğurlanması için tören düzenlendi. İHH İnsani Yardım Vakfı Ilgın Temsilcisi Abdullah yağcı, törende yaptığı konuşmada, "Hayırseverler ile sivil toplum kuruluşlarınca toplanan 200 yatak, bin 200 battaniye, 600 çift çocuk botu, çocuk bezi, un, kuru gıda, atkı, bere, oyuncak, pantolon, ayakkabı, mont gibi ihtiyaç malzemelerinden oluşan tam teşekküllü bir yardım tırını, Suriye'de savaş nedeniyle zor durumda olan insanlara ulaştırmak üzere uğurluyoruz." dedi. Ilgın Kaymakamı Yunus Fatih Kadiroğlu da konuşmasında, "İHH Ilgın Temsilciliği öncülüğünde başlatılan yardım kampanyasında hayırsever Ilgın halkının destekleri ile oluşturulan yardım tırını bölgeye dualarla uğurlamak için buradayız, başta İHH temsilcimiz ve ekibi olmak üzere organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Desteklerinden ötürü aziz Ilgın halkına teşekkür ederim. Ilgın halkı hep yardımseverliğini göstermiştir. Göstermeye de devam edecektir. inşallah bölgedeki acıların biran evvel dinmesi ve bu zulmün bitmesi için dua ediyoruz." diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından yardım tırı dualar eşliğinde bölgeye uğurlandı. Törene, Tügva İlçe Temsilcisi Ramazan Yağcı, AK Parti Ilgın Gençlik Kolları Başkanı Ersin Kurtçu ve vatandaşlar katıldı.

ALTINEKİN’DEN 3 TIR GÖNDERİLDİ

Konya İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Ilgın Temsilciliği öncülüğünde başlatılan "İdlib Acil Yardım Kampanyası" kapsamında, Altınekin’de geçtiğimiz gün 3 tır daha İdlib’e gönderildi. İlçe meydanında tırın uğurlanması için tören düzenlendi. Hayırseverler ile sivil toplum kuruluşlarınca toplanan yatak, battaniye, çocuk botu, çocuk bezi, un, kuru gıda, atkı, bere, oyuncak, pantolon, ayakkabı, mont gibi ihtiyaç malzemelerinden oluşan tam teşekküllü yardım tırları, Suriye'de savaş nedeniyle zor durumda olan insanlara ulaştırmak üzere Altınekin’den İdlib’e dualarla uğurlandı.

•MACİT ULUÇAMLIBEL / YENİ HABER GAZETESİ