İHH ilk andan itibaren deprem bölgesindeydi

İHH Konya Şubesi tarafından, “İHH Arama Kurtarma Ekibinin Deprem Bölgesindeki Faaliyetleri” konulu program düzenlendi. Depremin ilk anından itibaren sahada olduklarını belirten, programın açılış konuşmasını yapan İHH Konya İl Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, “İlk gün arama kurtma ekibimiz ve insani yardımımızla bölgeye ulaştık. Hiç durmadan yenilerini gönderdik. Ekibimizin sayısı 100ü geçti. Biz her şeyimizle insanlığa hizmetimizdeyiz” dedi.
İHH ilk andan itibaren deprem bölgesindeydi

Düzenlenen programa çok sayıda vatandaş katıldı. Deprem bölgesinde yapmış oldukları yardımlardan İHH Arama Kurtarma Ekipleri bahsetti.

ihh-ilk-andan-itibaren-deprem-bolgesindeydi-2.jpg

Afetin yaşandığı ilk andan itibaren bölgede olduklarını aktaran Başkan Hasan Hüseyin Uysal, “Yaşadığımız depremde büyük bir kayıp oldu. Kaybettiğimiz kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Yaralı kardeşlerimize şifa diliyorum. Ülkemizdeki felaketlere mümkün olan en kısa sürede ulaşıyoruz. Hadiseden haber alır almaz bir saat içerisinde toparlanmış oluyoruz. Daha önceki Elazığ depreminde de çok kısa sürede ulaşmıştık.

ihh-ilk-andan-itibaren-deprem-bolgesindeydi-3.jpg

İHH olarak arama kurtarma ekibi faliyetlerinin önemini fark etmiş bir teşkilatız. Çıkar gözetmeksizin ülkemiz, milletimiz için çalışıyoruz. Bugüne kadar elimizi değil gövdemizi taşın altına aldık. İlk gün arama kurtma ekibimiz ve insani yardımımızla bölgeye ulaştık. Hiç durmadan yenilerini gönderdik. Ekibimizin sayısı 100ü geçti.

ihh-ilk-andan-itibaren-deprem-bolgesindeydi-4.jpg

İnşallah Allah tekrar böyle afetler göstermesin. Ama bundan sonra olabilecek afetlere de hazır olmamız gerekiyor. Biz her şeyimizle insanlığa hizmetimizdeyiz.” şeklinde konuştu.

BÜŞRA ERKUŞ

KONYA HABER

 Muhabir
Etiketler :