İHH Konya bu ramazanda da yardımlarını esirgemeyecek

İnsani Yardım Derneği Konya Şubesi Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal, Ramazan Kardeşliğe Çağrı programında basın açıklaması yaptı. Açıklamada Türkiye dahil 60 ülkede yardımda bulunarak toplam 3 milyon insana ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.
İHH Konya bu ramazanda da yardımlarını esirgemeyecek

İHH insani Yardım Derneği Başkanı Dr. Hasan Hüseyin Uysal, “Uzun yıllardır dünyanın çeşitli coğrafyalarında Ramazan çalışmalarında bulunan İHH Vakfı, bu yıl da Türkiye’de ve dünyanın çeşitli coğrafyalarındaki 59 ülkede yardım faaliyetleri gerçekleştirecek. Vakıf, iftariyelik ikramlarında ve kumanya dağıtımlarında bulunacak, çocuklara bayramlıklar hediye edecek. Ayrıca, bağışçıların zekât, fidye ve fitreleri de vakıf tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Çalışmalardan; Afrika, Asya, Orta Doğu ve Doğu Avrupa’daki 3 buçuk milyon kişinin istifade etmesi hedefleniyor” ifadelerini kullandı.

ihh-konya-bu-ramazanda-da-yardimlarini-esirgemeyecek.jpg

95 BİN AİLEYE GIDA KUMANYASI DAĞITILMASI HEDEFLENDİ

800 TL olarak belirlenen kumanya paketlerinin Türkiye’nin 81 ilinde toplam 50 bin aileye ulaştırmayı amaçladıklarını bildiren Uysal, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yurt dışı çalışmaları kapsamında da toplamda 45 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda kumanyası ulaştırılması hedefleniyor. Kumanya paketlerinin içeriği, dağıtım yapılacak ülkelerin beslenme alışkanlıkları dikkate alınarak oluşturuluyor. Türkiye’de dağılacak kumanya paketlerinin içerisinde yer alan ürünler şu şekilde: "Pirinç, şeker, reçel, nohut, bulgur, kırmızı mercimek, ayçiçek yağı, makarna, arpa şehriye, tel şehriye, tuz, yeşil mercimek, çay, kuru fasulye, pirinç, un, zeytin.”

ihh-konya-bu-ramazanda-da-yardimlarini-esirgemeyecek-001.jpg

Türkiye ve Suriye’de toplam 50 bin aileye iftar paketi ulaştırılmasını hedeflediklerinin altını çizen Başkan Uysal, “Türkiye ve Suriye’de toplam 50 bin aileye İftar paketi ulaştırılması amaçlanıyor. Paket içerisinde yer alacak ürünler şu şekilde: “Meyve suyu, kek, hurma, su, tavuk salam ve ton balığı. Öte yandan, yurt içinde ihtiyaç sahibi 15 bin aileye vakıf tarafından, Konya’da yaşayan ihtiyaç sahibi 3 bin aileye de şubemiz tarafından gıda kartı dağıtılması planlanıyor” şeklinde konuştu.

ihh-konya-bu-ramazanda-da-yardimlarini-esirgemeyecek-002.jpg

100 BİN İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUĞUN BAYRAMLIK İHTİYACI GİDERİLECEK

Bağışçılar, yapacakları 130 TL’lik destekle bir kişinin iftarlığını karşılayabileceğini ifade eden Uysal, “Ramazan çalışmaları kapsamında vakıf tarafından çocuklara yönelik çalışmalar da planlandı. Ayrıca bayram sevincini daha da artırmak için hazırladığımız Bayram Paketlerini de (Lokum, kolonya, şeker) deprem bölgesi ve Suriye dağıtılması planlandı. Bağışçılar, yapacakları 130 TL’lik destekle bir kişinin iftarlığını karşılayabilecek. Ramazan çalışmaları kapsamında vakıf tarafından çocuklara yönelik çalışmalar da planlandı. Bu çerçevede, yurtiçi ve yurtdışında 100 bin yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık kıyafetler hediye edilecek. Hayırseverler, 750 TL’ye bir çocuğun bayramlık ihtiyacını karşılayabilecek. Ayrıca, Ramazan ayı boyunca yetimlere yönelik iftar programları ve 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’ne özel programların düzenlenmesi de hedefleniyor.”

ihh-konya-bu-ramazanda-da-yardimlarini-esirgemeyecek-003.jpg

İHH KONYA GEÇEN SENE NELER YAPMIŞTI?

Başkan Uysal, İHH Vakfı olarak geçtiğimiz sene yaptıkları çalışmalardan şu şekilde bahsetti:

- İHH, 2023 yılı Ramazan çalışmaları kapsamında, 4 milyon 744 bin kişiye yardım ulaştırdı.

- Yardımlardan, deprem bölgeleri ağırlıklı olarak yurt içinde 2 milyon 704 bin, yurt dışında ise 2 milyon 40 bin kişi istifade etti.

- 3 milyonu aşkın iftar ve sahur yemeği ikramında bulunuldu.

- 23 bin 504 aileye fitre, fidye ve zekât dağıtıldı.

- 275 bin 640 adet gıda kumanyası dağıtıldı.

- Kumanyalardan 1 milyon 378 bin bin kişi istifade etti.

- 58 bin 748 yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık kıyafet hediye edildi.

- Türkiye genelinde 23 bin 584 aileye gıda kartı dağıtımı gerçekleştirildi.

- 7 bin 915 çocuğa “Ramazan Çocuk Paketi” ulaştırıldı.

-Suriye’de 900 bin 480 paket ekmek, 2 bin 200 aileye gıda kartı, 48 bin 879 aileye ise hijyen paketi dağıtıldı.

- 144 bin 72 kişiye 432 bin 218 adet muhtelif giyim eşyası ulaştırıldı.

- 17 ülkede 76 farklı proje hayata geçirdik.

- 64 gönüllü projeleri gözlemlemek için yola çıktı.

- 1.665 aile gelir temini projelerinden, 3.280 aile de gıda ve nakit yardımlardan faydalandı.

Etiketler :